Τα γλυκά ήταν από πάντα οι όμορφες παρενθέσεις στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, η νότα που έκανε το στομάχι τα φτερουγά, τη διάθεση ν’ αλλάζει, τον ουρανίσκο να απογειώνεται – έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι συχνή φιλοφρόνηση είναι το «είσαι πολύ γλυκός/γλυκιά».
Τόσο η δημιουργία όσο και η κατανάλωση του αγαπημένου μας γλυκού είναι μία μορφή ιεροτελεστίας. Οι ζαχαροπλάστες που συναντήσαμε διακρίνονται για την ακρίβεια, την προσοχή στη λεπτομέρεια, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την επιμονή στη διαλογή των πρώτων υλών.
Όσο για εμάς; Ω, όλα ξεκινούν από τα μάτια. Ένα γλυκό πρώτα θα το λιγουρευτούμε από την εμφάνισή του. Στη συνέχεια, θα το δοκιμάσουμε. Στο τέλος θα νιώσουμε τη βελούδινη υφή.
Πρωταγωνιστές των επόμενων σελίδων είναι τα ίδια τα γλυκά που τα βρίσκεις σε επιλεγμένα και… σιροπιαστά μέρη. Και μην ανησυχείτε για τις θερμίδες: πρώτον η νέα γενιά γλυκών βασίζεται σε φυσικά υλικά και δεύτερον, μια φορά την εβδομάδα ένα γλυκό επιβάλλεται ακόμη κι από τους διαιτολόγους!
Γι’ αυτό, από κάθε πλευρά της πόλης δίκαια αντηχεί:
Γλυκαθείτε γιατί χανόμαστε!