Για τις πιο Γλυκές Καλημέρες
Τρία χρόνια κλείνει το πιο μοσχοβολιστό μαγαζί στο Γαλάτσι, αφού το αλμυρό και το γλυκό έχουν συνδυαστεί ιδανικά με τον τέλειο καφέ. Ανοιχτά από τις 06.30 το πρωί, το Angelus Pastry & Bakery φέρνει ιδανικό χειροποίητο ψωμί –δοκίμασε οπωσδήποτε το προζυμένιο–, φουρνιστές νοστιμιές, κουλούρια και ό,τι χρειάζεσαι για πρωινό. Βέβαια, τα καλύτερα εντός του χώρου είναι τα κάθε λογής γλυκίσματα.
Ο Άγγελος (εξού και το όνομα) ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική από το 2010. Αποτέλεσμα; Απογειωτικό προφιτερόλ, cheesecake, εποχικές τάρτες, τσουρέκια, σοκολατόπιτες, banoffee κ.ά. βασισμένα στις παραδοσιακές συνταγές με αρκετά twists για ακόμη πιο πλούσια γεύση. Από τα δυνατά του καταστήματος, είναι τα γλυκά Βηρυττού που κλέβουν την παράσταση, αλλά και οι πεντανόστιμες τούρτες κατόπιν παραγγελίας. Όσο για τη διάθεση; Ναι, τα παιδιά είναι τα πιο χαμογελαστά της γειτονιάς. Σπεύσατε!
Τσουρέκι Πολίτικο
1. Ενώ εδώ μπορείς να βρεις ένα σωρό γλυκάκια με τα twists του Άγγελου, εμείς επιλέξαμε να επιμείνουμε παραδοσιακά, αφού το Πάσχα έρχεται με βήμα ταχύ. Αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι ατομικό ή οικογενειακό, με πραλίνα ή χωρίς. Το μαχλέπι συναντά το φρέσκο βούτυρο, η μαστίχα τη μαγιά, τα αυγά τη ζάχαρη και όλα μαζί γίνονται η πιο νόστιμη… κοτσίδα.
2. Γιατί κοτσίδα; Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι πλεξούδες και οι κόμποι αποτελούσαν σύμβολα προστασίας από την κακή ενέργεια και τα κακά πνεύματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τσουρέκι είναι κατά κάποιον τρόπο η εξέλιξη της παραδοσιακής μας Λαμπροκουλούρας ή αλλιώς του Λαμπρόψωμου. Η ονομασία «τσουρέκι» προέρχεται από την τουρκική λέξη «corek», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ψωμί, για την παρασκευή του οποίου απαιτείται η χρήση μαγιάς.
3. Με τις φίλες μου, το παραδοσιακό τσουρέκι το τρώμε με έξτρα Lurpak ή Μερέντα για την απόλυτη απόλαυση. Σε κάθε περίπτωση, το χαρακτηριστικό αυγό που βρίσκεται πάνω στο τσουρέκι τσακωνόμαστε ποια θα το πάρει, καθώς λέγεται ότι είναι το πιο γερό!