Γλυκό & αλμυρό σε τέλεια αρμονία
Άρωμα και εικόνα Γαλλίας χαρακτηρίζουν τον Molonis Boulangerie Patisserie. Με αγάπη για τις γαλλικές λιχουδιές που μας χορταίνουν, στα Πατήσια στην οδό Χαλκίδος ο φούρνος Molonis Boulangerie Patisserie έχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων γλυκών και αλμυρών που φτιάχνουν τη διάθεσή μας και ικανοποιούν την όρεξή μας!
Brioche, κρουασάν, croque madame & monsieur, sticks palmiers και γλυκές τάρτες έχουν γαλλική υπογραφή, ενώ την ίδια στιγμή δεν λείπουν τα ελληνικά παραδοσιακά από τις βιτρίνες: ψωμί προζυμένιο, κουλούρια, τσουρέκια, σφολιάτες, αλλά και σαλάτες, ομελέτες και club sandwiches αν έχεις πεινάσει πάρα πολύ. Σε κάθε περίπτωση, όλα μπορούν να συνοδεύονται από καλό καφέ, σοκολάτες, τσάγια ή χυμούς και φυσικά έρχονται και στο σπίτι ή στο γραφείο. Αξίζει πάντως να επισκεφθείς τον ανανεωμένο χώρο, καθώς τα παιδιά του Molonis Boulangerie Patisserie σε περιμένουν πάντα με ένα γλυκό χαμόγελο – και πώς θα μπορούσαν αλλιώς;
Tartalette Bourdaloue
1. Σίγουρα την τάρτα Bourdaloue δεν την έχετε πετύχει ποτέ στην Αθήνα. Πρόκειται ουσιαστικά για τάρτα αχλάδι που είναι τόσο λαχταριστή όσο ακούγεται! Ζύμη τάρτας, αμυγδαλόπαστα, αχλάδια ποσαρισμένα που μπαίνουν μες στην αμυγδαλόπαστα είναι τα απλά υλικά που χρειάζονται για μια δροσερή τάρτα που θέλουμε να δοκιμάζουμε ξανά και ξανά.
2. Πρόκειται για γαλλικό γλυκό που δημιουργήθηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Η εφεύρεση του γλυκού αποδίδεται στον ζαχαροπλάστη Nicolas Bourgoin που εγκαταστάθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1850 στον αριθμό 7 της οδού Bourdaloue, που χάρισε το όνομά της στην τάρτα. Άλλο όνομα που χρησιμοποιείται για τη συγκεκριμένη τάρτα είναι amandine.
3. Η εποχή του αχλαδιού είναι από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη και γι’αυτό το λόγο στη Γαλλία είναι συνδυασμένο με τα απογεύματα του χειμώνα. Πλέον όμως, αχλάδια βρίσκουμε σχεδόν όλο το χρόνο. Έτσι στον Molonis Boulangerie Patisserie θα βρίσκεις την τάρτα έως και τέλη Ιουλίου, αφού μπορεί η τάρτα να είναι χειμώνιάτικη, η φρουτώδης γεύση όμως είναι παντός καιρού.