Εδώ ξέρουν τι πάει να πει gelato
Η ιστορία του Django ξεκινά από τη Σύρο το 2005, όταν ο Κωνσταντίνος έμαθε στο νησί και στους επισκέπτες του τι σημαίνει αυθεντικό, φυσικό και πλούσια γευστικό παγωτό. Χειροποίητο, φτιαγμένο σε ανοιχτή κουζίνα, με πρώτη ύλη τα πιο φρέσκα εποχιακά υλικά, έρχεται σε κυπελάκι ή χωνάκι, χαρίζοντάς μας απόλαυση που δεν σε λιγώνει. Όπως θα καταλάβατε και από την παραπάνω περιγραφή, για την ανάδειξη του κάθε υλικού, της γεύσης και της υφής του, γίνεται μία ειδική προεργασία ώστε το κάθε παγωτό να έρχεται στα χέρια μας απλό, φυσικό και τέλειο!
Keep in mind ότι το Django Gelato στηρίζει το zero waste και το slow food movement. Αν έχεις κάνει το λάθος και δεν έχεις βρεθεί στο Κουκάκι, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις πάραυτα. Θα βρεις πολλές επιλογές που ξέρεις στα σίγουρα ότι είναι παγωτό ημέρας.
Sorbet Φράουλα
1. To Django Gelato συμβαδίζει με τις εποχές κι έτσι μέχρι τέλος Μαΐου, καθημερινός πρωταγωνιστής της βιτρίνας είναι το sorbet φράουλα, φτιαγμένο με απολύτως φυσικό τρόπο όπως όλα τα παγωτά του Django. Όλα ξεκινούν από τη διαλογή της φράουλας: είτε από τη Δήμητρα Τσακίρη, είτε από το Μποστάνι, η φράουλα είναι πρώτης ποιότητας.
2. Η όξινη φράουλα για να φθάσει το σωστό επίπεδο σακχάρων χρειάζεται φυσική ωρίμανση ή ώσμωση. Οι καθαρισμένες φρέσκιες φράουλες ξεκουράζονται για μία μέρα σε λεμόνι και ζάχαρη. Στη συνέχεια, πολτοποιούνται και ανάλογα με το επίπεδο σακχάρου που θα δείξει το διαθλασίμετρο προστίθεται η ζάχαρη και το νερό που χρειάζεται για να γίνει sorbet.
3. Πρέπει να καταναλώνεται σε μία μέρα για να διατηρηθεί η απογειωτική γεύση και η ποιότητα. Ο Κωνσταντίνος προτείνει αν το δοκιμάσεις πρωί να το συνοδεύσεις με γιαούρτι ή αν σε βγάλει ο δρόμος το απόγευμα ταιριάζει απόλυτα με καπνιστό φουντούκι. Προτίμησε το κυπελάκι γιατί του πάει καλύτερα!