Το 1961, μία οικογενειακή συνταγή έγινε ανάρπαστη: αυτή του γαλακτομπούρεκου. Το πρώτο Κοσμικόν άνοιξε στον Άγιο Νικόλαο, όπου όλα τα γλυκά ταψιού πωλούνταν σε κομμάτι. Λίγα χρόνια μετά, τα κομμάτια έγιναν ολόκληρα ταψιά και στην πορεία το γαλακτομπούρεκο, ειδικά η εκδοχή με το φύλλο κανταΐφι, έγινε ανάρπαστη.
Βέβαια, όλα τα γλυκά που φτιάχνονται στο εργαστήριο του Κοσμικόν είναι ένα κι ένα: ραβανί, μπακλαβάς, κανταΐφι, εκμέκ, τούρτες και πάστες είναι όλα φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά. Ειδική μνεία αξίζει στο παγωτό. Από το 1961 και μέχρι σήμερα, φρέσκο γάλα, βούτυρο και αυγά ημέρας μπερδεύονται και μας δίνουν τις πιο λαχταριστές γεύσεις: καϊμάκι, παρφέ κρέμα και σοκολάτα, τα απολύτως καλοκαιρινά λεμόνι και φράουλα, τσουρέκι με σοκολάτα ή βανίλια κ.ά.
Γαλακτομπούρεκο από το Κοσμικόν!
Λυπούμαστε, αλλά η συνταγή του πιο φημισμένου Γαλακτομπούρεκου της Αθήνας είναι και θα παραμείνει μυστική – εξάλλου τι χρειάζονται οι λεπτομέρειες; Ξέρεις ότι το πιο φρέσκο, το πιο νόστιμο, το πιο βουτυρένιο βρίσκεται στις γλυκές γωνιές του Κοσμικόν στην Αθήνα.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από το 1961, το Κοσμικόν και το γαλακτομπούρεκό του αποτελούν έννοιες ταυτόσημες. Ένα γλυκό που έφτιαχνε ο παππούς της οικογένειας για το κυριακάτικο τραπέζι, έμελλε να γίνει ένα… διεθνές γλυκό ταψιού που το ξέρει όχι μόνο η Αθήνα και όλη η χώρα, αλλά όλο ο κόσμος.
Ο κώδικας ποιότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι ολόφρεσκιες πρώτες ύλες, το βούτυρο γάλακτος, το χειροποίητο φύλλο, το τέλειο σιρόπιασμα και η προσοχή στην εκτέλεση δημιουργούν ένα γλυκό που έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς πελάτες.
INFO
Aγ. Νικόλαος:
Λεωφ. Ιωνίας 104
Τ.: 210 86 49 124
Aγ. Ελευθέριος:
Χρυσοστόμου Σμύρνης 69
Τ.: 210 20 23 350
Π. Φάληρο:
Αγ. Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου
Τ.: 210 98 11 677
Αγ. Μαρίνα:
Ιερά Οδός 335
Τ.: 210 54 47 828
Γλυφάδα:
Πλατεία Βάσως Κατράκη 6
Τ.: 210 89 43 919
Αγ. Παρασκευή:
Χαλανδρίου 34
Τ.: 210.60.86.337
www.kosmikon.eu
Fb: Ζαχαροπλαστεία Κοσμικόν
Ig: kosmikon_zaxaroplasteia