Ένας πρωτότυπος τρόπος να βάλεις αυτή την πλούσια πηγή σιδήρου και πρωτείνης πιο συχνά στη διατροφή σου: λαχταριστοί φακοκεφτέδες με δροσερή σως πέστο βασιλικού. Και τα βραδυνά σου μετρατρέπονται σε μαγεία!
Υλικά (για 2 άτομα)
Για τις τηγανίτες:
- 1 κούπα φακές
- ½ κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδες, κομμένες σε μικρά κομμάτια 3κτλ σούπας ελαιόλαδο
- 2κτλ σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/3 κούπας βρώμη
- 1 κτλ γλυκού πάπρικα
- 1/8κτλ πιπέρι καγιέν
- Λίγο αλάτι
Για τη σως λάιμ/ βασιλικού:
- Μια χούφτα βασιλικό
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 λάιμ
- Λίγα καρύδια
Εκτέλεση
Ξεπλένεις τις φακές και τις βράζεις σε κατσαρόλα με περίπου 2.5 κούπες νερό για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Στραγγίζεις καλά και τις αφήνεις να κρυώσουν.
Με ένα πιρούνι αλέθεις τις φακές τόσο ώστε να πολτοποιηθούν αλλά κάποιες να διατηρούν την αρχική τους μορφή. Τις βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντας με το πιρούνι.
Παγώνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Παράλληλα προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις σε ένα πυρέξ λαδόκολλα και λίγο ελαιόλαδο.
Πλάθεις τη ζύμη σε κεφτεδάκια και ψήνεις για περίπου 40 λεπτά. Περίπου στο μέσο του χρόνου, γύρισε τα κεφτεδάκια και από την άλλη μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ανακατεύεις όλα τα υλικά για της σως σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετείς σε ένα μικρό μπολάκι για να βουτάς τους φακοκεφτέδες.
Πηγή: The Saucha Life
Discussion about this post