fbpx
  • Άποψη
  • Χαρτί
  • Θέμα
  • Μιλήσαμε
  • Βιβλίο
  • Πολιτισμός
  • Έξοδος
  • Άνθρωποι
  • Εκδόσεις Λογότυπο
  • #Breaktime
  • Υγεία
  • ΔΙΑΝΟΜΗ
Η Πόλη Ζει
No Result
View All Result
  • Σύνδεση

Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

  • Άποψη
    Άμλετ

    Υπάρχει κάτι το σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

    Το μεγαλείο της γλώσσας

    Το μεγαλείο της γλώσσας

    imera-eutuxias

    Υποχρεωτική ευτυχία, αυτή η μάστιγα.

    Το φίμωτρο

    Το φίμωτρο

    φεμινισμός

    Φεμινισμός/Μετα-Φεμινισμός/4ο Κύμα ή ανθρώπινα δικαιώματα;

    photoshop_tsipras

    Το photoshop στην εποχή της παραπληροφόρησης.

    ρόμποκοπ

    Ρόμποκοπ. Είστε σίγουροι;

    Ορισμένες σκέψεις για συζήτηση

    Ορισμένες σκέψεις για συζήτηση

    H κοινωνία του “Σώπα μη μιλάς”

    H κοινωνία του “Σώπα μη μιλάς”

    lykos

    Ο λύκος μασκαρεμένος σε πρόβατο.

    karydi

    Η τοποθέτηση της Σμαράγδας Καρύδη για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

    Χαιρέτα μου τον Πλάτανο ή κάθε “χωριό’’ έχει τον Πλάτανό του.

    Χαιρέτα μου τον Πλάτανο ή κάθε “χωριό’’ έχει τον Πλάτανό του.

    KAPITALISMO’ MON AMOUR

    KAPITALISMO’ MON AMOUR

    Να σπάσει το απόστημα, να σταματήσει η εκμετάλλευση και η απαξίωση

    Να σπάσει το απόστημα, να σταματήσει η εκμετάλλευση και η απαξίωση

    πρόβα

    Θέατρο μετά

    abuse

    Εκτός από το Θύμα και τον Θύτη υπάρχει και το “χωριό”.

    Δημήτρης Καταλειφός

    Η θέση του Δ. Καταλειφού για τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του θέατρου

  • Χαρτί
    • Όλα
    • Editorial
    • Ανεξήγητη πόλη
    • Αφιερώματα
    • Διάφορα
    • Η ψυχή της Πόλης
    • Καυστική ποτάσα
    • Συνεντεύξεις
    • Τεύχη
    • Φώντας Λάδης
    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Σέργιος Μοσχονάς: Ο Μεσαίωνας μπροστά στα μάτια μας. Ο Μεσαίωνας αλλιώς.

    Πλατεία Καρύτση: Δολοφονήστε τον υπουργό Δικαιοσύνης!

    Πλατεία Καρύτση: Δολοφονήστε τον υπουργό Δικαιοσύνης!

    Υπάρχει ο λόγ(γ)ος Γκανιάν… πέρα από τα πατώματα και τα ταβάνια *Κοζίνσκι

    Υπάρχει ο λόγ(γ)ος Γκανιάν… πέρα από τα πατώματα και τα ταβάνια *Κοζίνσκι

    Σκέψεις προς σκάπτοντες και σκέπτοντες… | Editorial | Τεύχος 82

    Σκέψεις προς σκάπτοντες και σκέπτοντες… | Editorial | Τεύχος 82

    Η σχολή Themis Fousias K9 είναι ό,τι χρειάζεται μία χώρα που αρχίζει με αλματώδεις ρυθμούς να εντάσσει τους σκύλους στην καθημερινότητά της.

    Η σχολή Themis Fousias K9 είναι ό,τι χρειάζεται μία χώρα που αρχίζει με αλματώδεις ρυθμούς να εντάσσει τους σκύλους στην καθημερινότητά της.

  • Θέμα
    andrianos

    Η Αθήνα του Αδριανού

    Ας μην αφήσουμε να δύσει το ΚΕΘΕΑ

    Ας μην αφήσουμε να δύσει το ΚΕΘΕΑ

    Ξεσκονίζοντας την μόδα!

    Ξεσκονίζοντας την μόδα!

    Ένα σχολείο, μία αυλή και κάποια κοντέινερς.

    Ένα σχολείο, μία αυλή και κάποια κοντέινερς.

    i-psixi-ten-pragmatwn

    Η ψυχή των πραγμάτων

    Το χρονικό του Ever Given, του πλοίου που σταμάτησε το παγκόσμιο εμπόριο

    Το χρονικό του Ever Given, του πλοίου που σταμάτησε το παγκόσμιο εμπόριο

    justice

    Παραγραφή αδικημάτων: Νομικό ψεγάδι ή απόδειξη πολιτισμού;

    Πως μιλάμε στα παιδιά για την 25η Μαρτίου;

    Πως μιλάμε στα παιδιά για την 25η Μαρτίου;

    Τα κουρέλια των Εξαρχείων παίρνουν την γλυκιά ρεβάνς.

    Τα κουρέλια των Εξαρχείων παίρνουν την γλυκιά ρεβάνς.

    πίνακας

    Η μοναξιά της Τρίτης Ηλικίας

    xartis

    ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Ο νόμος, η τάξη κι ο λαϊκός περίπατος.

    κλειστή εστίαση

    Το “καραντινάτο” παρόν της εστίασης

    Κι όμως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του κόσμου!

    Κι όμως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του κόσμου!

    Οι ιερές μητέρες των πολιτισμών

    Οι ιερές μητέρες των πολιτισμών

  • Μιλήσαμε
    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (1ο μέρος)

    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (2ο μέρος)

    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (1ο μέρος)

    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (1ο μέρος)

    vitoratos-sinentefksi

    Ο Γιώργος Βιτωράτος διατηρεί ζωντανή τη μνήμη μιας γυναίκας με τέσσερα ονόματα.

    Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης ονειρεύεται “ένα θέατρο πιο δυνατό από διατάγματα και γκλομπ”

    Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης ονειρεύεται “ένα θέατρο πιο δυνατό από διατάγματα και γκλομπ”

    kakopoiisi

    Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Πρόληψη πριν την αντιμετώπιση!

    Στρατής Πασχάλης

    Στρατής Πασχάλης: “Η ποίηση δεν είναι μόνο ρομαντική φυγή”

    kwstas-fragkiadakis

    Μιλήσαμε με τον Κώστα Φραγκιαδάκη, εικονογράφο των Μπλεκ και Μικρού Ήρωα.

    Καραγκιόζης Μένια Σπαθάρη Μουσείο Καραγκιόζη

    Καραγκιόζης: ένα θέαμα παντός καιρού | Συνέντευξη με την Μένια Σπαθάρη

    tsolakidis

    jORGO tsolakidis – “Σε κάθε φωτογραφία μου αποτυπώνεται ένα μοναδικό συναίσθημα…”

    Φρόσω Μπενετή

    Η Φρόσω Μπενετή μας συστήνει τη Συνθετική Παιγνιόδραση

    Καραντίνα No 2

    Καραντίνα No 2

    stelios-tsoukias

    Στέλιος Τσουκιάς: Ο μουσικός πίσω από τον «Άγιο Ψεύτη».

    βιασμός νόμος

    Η νομική υπόσταση των βιασμών

    Νίκος Δροσάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση πρώτα μέσα μας!

    Νίκος Δροσάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση πρώτα μέσα μας!

    skandalis

    Μία συνέντευξη για την ημερολογιακή έκφανση του Έρωτα, με τον Γιώργο Σκανδάλη.

  • Βιβλίο
    • Όλα
    • Άνθρωποι του βιβλίου
    • Αφιερώματα στο Βιβλίο
    • Βιβλιοκριτικές
    • Νέες εκδόσεις
    8 βιβλία που απαγορεύτηκαν επειδή θεωρήθηκαν επικίνδυνα

    8 βιβλία που απαγορεύτηκαν επειδή θεωρήθηκαν επικίνδυνα

    Κυκλοφόρησε το δίτομο έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Για την Ελλάδα του’ 21»

    Κυκλοφόρησε το δίτομο έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Για την Ελλάδα του’ 21»

    ekdoseiskampyli

    Νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Καμπύλη.

    Χρήστος Οικονόμου

    Για τον Χρήστο Οικονόμου τα βιβλία είναι ζωντανοί οργανισμοί

    h-gynaika-me-ta-4-onomata

    «Η Γυναίκα με τα Τέσσερα Ονόματα» του Γιώργου Βιτωράτου | Εκδόσεις Άρτεμις

    tim-weaver

    Στις Ράγες των Νεκρών (The Dead Tracks), του Tim Weaver | Εκδόσεις BELL

    εξώφυλλο

    Λύω, σιωπή! | Mark Christopher da Costa | Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

    xronis_missios_cover

    “Χαμογέλα, ρε… τι σου ζητάνε;” Χρόνης Μίσσιος | Σταύρος Μπουγκάς

    never-cover-ken-follett

    Νέο μυθιστόρημα-έκπληξη του Ken Follett τον Νοέμβριο του 2021 | Εκδόσεις BELL

    anoixi-myalou

    «άνοιξη μυαλού»: Ένας ύμνος για τη Ζωή που από παντού αντηχεί, «Βάστα, ρε!»

    Το πηγάδι του Ναστάση

    “Το πηγάδι του Ναστάση” μας ταξιδεύει στην ελληνική επαρχία

    to-diko-tis-dwmatio-cover

    Γιάννης Λασπιάς – Το δικό της δωμάτιο | Κάπα Εκδοτική

  • Πολιτισμός
    • Όλα
    • TV & Movies
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Πίνακες
    • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια
    istories-antikeimenwn

    Οι «Ιστορίες Αντικειμένων» επιστρέφουν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

    texnopolis-jazz-festival

    20th Athens Technopolis Jazz Festival * hybrid edition

    taxidia-IANOS

    «Ταξίδια» – IANOS| Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021

    epigrafiko-mouseio

    Το ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και τα Εξάρχεια

    Tania-Tsanaklidou

    Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια: Τάνια Τσανακλίδου

    sto-gypso

    Τέσσερα Βραβεία και μια τιμητική μνεία για την ταινία «Στο Γύψο».

    IANOS-ekdilwsi

    IANOS | Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: «Κρύο Δέρμα» της Κικής Τσιλιγγερίδου

    kadinsky

    Βασίλι Καντίνσκι, 1925.

    «Η Εποχή των ηρώων» οn demand!

    «Η Εποχή των ηρώων» οn demand!

    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΙΙ | UNIVERSITY STUDIO PRESS

    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΙΙ | UNIVERSITY STUDIO PRESS

    semina-digeni

    Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια: Σεμίνα Διγενή

    ianos

    IANOS | Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνισμός και ελλαδικό κράτος. Δύο αιώνες αντιμαχίας 1821-2021»

    ianos-joseph-roth

    IANOS | Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αυστριακό συγγραφέα Γιόζεφ Ροτ.

    1821

    Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από την Τέχνη και τη Λογοτεχνία της Ευρώπης

    Athens Science Virtual Festival 2021 | Η προπώληση ξεκίνησε!

    Athens Science Virtual Festival 2021 | Πρόγραμμα – Highlights

  • Έξοδος
    • Όλα
    • Explore Athens
    • Πόλη Αφιέρωμα
    • Πρόταση Εβδομάδας
    μπούφαλος

    “Μπούφαλος”: Όλη η Κυψέλη μονολογεί “Με τα χέρια μάνα μου!”

    criterium

    Criterium: στο Νέο Ηράκλειο θα βρεις τα πάντα για το ποδήλατο

    πρίγκιπας

    Πρίγκιπας Streetfood

    Δώρα για εσάς και τους φίλους σας!

    Δώρα για εσάς και τους φίλους σας!

    Κάνει κρύο, καιρός για…γλυκό!

    Κάνει κρύο, καιρός για…γλυκό!

    Amazing Chocolate: Ένα ζαχαροπλαστείο όνομα και πράμα!

    Amazing Chocolate: Ένα ζαχαροπλαστείο όνομα και πράμα!

    Ζαχαροπλαστείο Πετέκ: Η γλυκιά φωλιά της πλατείας Βικτωρίας

    Ζαχαροπλαστείο Πετέκ: Η γλυκιά φωλιά της πλατείας Βικτωρίας

    Από το 1967 η «Αθηναία» μας κακομαθαίνει με τα γλυκά της

    Από το 1967 η «Αθηναία» μας κακομαθαίνει με τα γλυκά της

    Αγαπημένο μου delivery…

    Αγαπημένο μου delivery…

    Η Ροζαλία μας συστήνει την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!

    Η Ροζαλία μας συστήνει την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!

    Μετρώντας Χιλιόμετρα: Φιγούρες στον δρόμο

    Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια το ψητοπωλείο ο Γιώργος σερβίρει το σωστό ελληνικό σουβλάκι

    Οι Νοστιμιές της Μαίρης: Σπιτικό φαγητό που έρχεται στην πόρτα μας!

    Οι Νοστιμιές της Μαίρης: Σπιτικό φαγητό που έρχεται στην πόρτα μας!

    ραδιουργίες

    Οι Ραδιουργίες, το αγαπημένο μας στέκι, πλέον έρχεται σπίτι μας!

    croissant

    Θα θέλατε ένα φρεσκοψημένο κρουασάν με τον καφέ σας;

    food

    Το φαγητό είναι σαν το σεξ! Όλοι νομίζουν ότι κάνουν το καλύτερο…

    eshop

    Ανακαλύψτε μοναδικά αντικείμενα στο e-shop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

  • Άνθρωποι
    • Όλα
    • Faces
    • Αθήνα: μία / σε υπέρχρονη κίνηση
    • Άλφα
    • Και όμως συνέβη
    • Κλίκ
    • Σλάλομ
    • Συναντηθήκαμε
    • Σύνθημα
    • Τι 'πες τώρα!
    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Xάος αναρχία σαπούνι [une epoque dadaesque – erotikon]

    Xάος αναρχία σαπούνι [une epoque dadaesque – erotikon]

    kwstilata

    Ψηλά στην Κωστηλάτα

    mpatsoi-giatroi

    Το σύνθημα της πανδημίας.

    ελληνική σημαία

    Γαλανόλευκη

    lefteria-se-olous

    «Λευτεριά σε όλους μας».

    Kουρδισμένα πορτοκαλί [the divide]

    Kουρδισμένα πορτοκαλί [the divide]

    lies

    Ζώντας με ψέματα…ή… πες μου το καλύτερο ψέμα!

    Επόμενος σταθμός «Αχαρνών»*

    Επόμενος σταθμός «Αχαρνών»*

  • Εκδόσεις Λογότυπο
    Ανεξήγητη πόλη

    Ανεξήγητη πόλη | Θανάσης Βέμπος

    Στα νερά της Μεσογείου

    Στα νερά της Μεσογείου | Νίκος Γ. Μοσχονάς

    Θύελλα και ορμή

    Θύελλα και ορμή | Χρύσανθος Ξάνθης

    Παραμύθια λαϊκά βγαλμένα απ' της ζωής το αχ

    Παραμύθια λαϊκά βγαλμένα απ’ της ζωής το αχ | Δημήτρης Β. Προύσαλης

    Οι ερωσυλίες της Ερωφίλης

    Οι Ερωσυλίες της Ερωφίλης | Γιώργος Σκανδάλης

  • #Breaktime
    Ασύμμετρες σχέσεις

    Ασύμμετρες σχέσεις

    Ο Απρίλης είναι αναιδής!

    Ο Απρίλης είναι αναιδής!

    Mary Ellen Wilson: Το κορίτσι που έγινε σύμβολο κατά της παιδικής κακοποίησης

    Mary Ellen Wilson: Το κορίτσι που έγινε σύμβολο κατά της παιδικής κακοποίησης

    bradpitt-zampetas

    Το Καφενείο των Σελέμπριτιζ

    … Παρέλαση…  25η Μαρτίου 2021…

    … Παρέλαση… 25η Μαρτίου 2021…

    επανάσταση

    Επανάσταση: Ψάχνοντας το … νόημα στον κόσμο της Βαβέλ

    thetiki-energeia

    8 +1 τρόποι να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

    Δύο επιστροφές επάνω [elevate]

    Δύο επιστροφές επάνω [elevate]

    tragoudi-imera-gynaikas

    «Το άριστα δέκα»: Ένα τραγούδι για την Γυναίκα.

    epikindynes-apostoles

    Επικίνδυνες αποστολές δια χειρός Έλον Μάσκ.

    Γεράκι

    Η… Άγρια Ζωή της Πόλης

    χρόνος στο instagram

    Περνάς πολύ χρόνο στο Instagram; Αυτή η έρευνα σε ενδιαφέρει!

    τι φορούσαν το 1821

    Τι φορούσαν τα κορίτσια του 1821;

    Χιόνι στο κέντρο της πόλης [τώρα αρχίζω να θυμάμαι]

    Χιόνι στο κέντρο της πόλης [τώρα αρχίζω να θυμάμαι]

    sofia_vempo

    «Εικόνα σου είμαι κοινωνία, και σου μοιάζω»

    David  Bowie: Ένας μύθος μια πραγματικότητα

    David Bowie: Ένας μύθος μια πραγματικότητα

    «Κορώνα ή γράμματα;»

    «Κορώνα ή γράμματα;»

  • Υγεία
    Health Diary: Οι συνήθειες που νομίζεις ότι μειώνουν το άγχος αλλά στην πραγματικότητα το εντείνουν

    Health Diary: Οι συνήθειες που νομίζεις ότι μειώνουν το άγχος αλλά στην πραγματικότητα το εντείνουν

    self-test

    Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων σας μαθαίνουν να κάνετε με ασφάλεια και εγκυρότητα τα self test

    ethelontiki-aimodosia

    Εθελοντική αιμοδοσία στις 8 Απριλίου από τον Δήμο Αθηναίων.

    webinar

    Webinar: “Στηρίζοντας τη γυναίκα με καρκίνο μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο: Ο ρόλος της οικογένειας”

    koinwniko-odontiatreio

    Πολύτιμες υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

    psyxiki-anthektikotita

    Ψυχική Ανθεκτικότητα & Covid-19: Οι επιπτώσεις στην Οικογένεια.

    Λατρεύεις τον μαραθώνιο σειρών και ταινιών; Δες πώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ

    Λατρεύεις τον μαραθώνιο σειρών και ταινιών; Δες πώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ

    Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο «COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»

    Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο «COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»

    αγκαλιά

    Αγκάλιασέ με

  • ΔΙΑΝΟΜΗ
No Result
View All Result
  • Άποψη
    Άμλετ

    Υπάρχει κάτι το σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

    Το μεγαλείο της γλώσσας

    Το μεγαλείο της γλώσσας

    imera-eutuxias

    Υποχρεωτική ευτυχία, αυτή η μάστιγα.

    Το φίμωτρο

    Το φίμωτρο

    φεμινισμός

    Φεμινισμός/Μετα-Φεμινισμός/4ο Κύμα ή ανθρώπινα δικαιώματα;

    photoshop_tsipras

    Το photoshop στην εποχή της παραπληροφόρησης.

    ρόμποκοπ

    Ρόμποκοπ. Είστε σίγουροι;

    Ορισμένες σκέψεις για συζήτηση

    Ορισμένες σκέψεις για συζήτηση

    H κοινωνία του “Σώπα μη μιλάς”

    H κοινωνία του “Σώπα μη μιλάς”

    lykos

    Ο λύκος μασκαρεμένος σε πρόβατο.

    karydi

    Η τοποθέτηση της Σμαράγδας Καρύδη για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

    Χαιρέτα μου τον Πλάτανο ή κάθε “χωριό’’ έχει τον Πλάτανό του.

    Χαιρέτα μου τον Πλάτανο ή κάθε “χωριό’’ έχει τον Πλάτανό του.

    KAPITALISMO’ MON AMOUR

    KAPITALISMO’ MON AMOUR

    Να σπάσει το απόστημα, να σταματήσει η εκμετάλλευση και η απαξίωση

    Να σπάσει το απόστημα, να σταματήσει η εκμετάλλευση και η απαξίωση

    πρόβα

    Θέατρο μετά

    abuse

    Εκτός από το Θύμα και τον Θύτη υπάρχει και το “χωριό”.

    Δημήτρης Καταλειφός

    Η θέση του Δ. Καταλειφού για τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του θέατρου

  • Χαρτί
    • Όλα
    • Editorial
    • Ανεξήγητη πόλη
    • Αφιερώματα
    • Διάφορα
    • Η ψυχή της Πόλης
    • Καυστική ποτάσα
    • Συνεντεύξεις
    • Τεύχη
    • Φώντας Λάδης
    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Σέργιος Μοσχονάς: Ο Μεσαίωνας μπροστά στα μάτια μας. Ο Μεσαίωνας αλλιώς.

    Πλατεία Καρύτση: Δολοφονήστε τον υπουργό Δικαιοσύνης!

    Πλατεία Καρύτση: Δολοφονήστε τον υπουργό Δικαιοσύνης!

    Υπάρχει ο λόγ(γ)ος Γκανιάν… πέρα από τα πατώματα και τα ταβάνια *Κοζίνσκι

    Υπάρχει ο λόγ(γ)ος Γκανιάν… πέρα από τα πατώματα και τα ταβάνια *Κοζίνσκι

    Σκέψεις προς σκάπτοντες και σκέπτοντες… | Editorial | Τεύχος 82

    Σκέψεις προς σκάπτοντες και σκέπτοντες… | Editorial | Τεύχος 82

    Η σχολή Themis Fousias K9 είναι ό,τι χρειάζεται μία χώρα που αρχίζει με αλματώδεις ρυθμούς να εντάσσει τους σκύλους στην καθημερινότητά της.

    Η σχολή Themis Fousias K9 είναι ό,τι χρειάζεται μία χώρα που αρχίζει με αλματώδεις ρυθμούς να εντάσσει τους σκύλους στην καθημερινότητά της.

  • Θέμα
    andrianos

    Η Αθήνα του Αδριανού

    Ας μην αφήσουμε να δύσει το ΚΕΘΕΑ

    Ας μην αφήσουμε να δύσει το ΚΕΘΕΑ

    Ξεσκονίζοντας την μόδα!

    Ξεσκονίζοντας την μόδα!

    Ένα σχολείο, μία αυλή και κάποια κοντέινερς.

    Ένα σχολείο, μία αυλή και κάποια κοντέινερς.

    i-psixi-ten-pragmatwn

    Η ψυχή των πραγμάτων

    Το χρονικό του Ever Given, του πλοίου που σταμάτησε το παγκόσμιο εμπόριο

    Το χρονικό του Ever Given, του πλοίου που σταμάτησε το παγκόσμιο εμπόριο

    justice

    Παραγραφή αδικημάτων: Νομικό ψεγάδι ή απόδειξη πολιτισμού;

    Πως μιλάμε στα παιδιά για την 25η Μαρτίου;

    Πως μιλάμε στα παιδιά για την 25η Μαρτίου;

    Τα κουρέλια των Εξαρχείων παίρνουν την γλυκιά ρεβάνς.

    Τα κουρέλια των Εξαρχείων παίρνουν την γλυκιά ρεβάνς.

    πίνακας

    Η μοναξιά της Τρίτης Ηλικίας

    xartis

    ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Ο νόμος, η τάξη κι ο λαϊκός περίπατος.

    κλειστή εστίαση

    Το “καραντινάτο” παρόν της εστίασης

    Κι όμως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του κόσμου!

    Κι όμως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του κόσμου!

    Οι ιερές μητέρες των πολιτισμών

    Οι ιερές μητέρες των πολιτισμών

  • Μιλήσαμε
    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (1ο μέρος)

    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (2ο μέρος)

    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (1ο μέρος)

    Τάκης Βουγιουκλάκης: Η αδερφή μου η Αλίκη! (1ο μέρος)

    vitoratos-sinentefksi

    Ο Γιώργος Βιτωράτος διατηρεί ζωντανή τη μνήμη μιας γυναίκας με τέσσερα ονόματα.

    Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης ονειρεύεται “ένα θέατρο πιο δυνατό από διατάγματα και γκλομπ”

    Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης ονειρεύεται “ένα θέατρο πιο δυνατό από διατάγματα και γκλομπ”

    kakopoiisi

    Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Πρόληψη πριν την αντιμετώπιση!

    Στρατής Πασχάλης

    Στρατής Πασχάλης: “Η ποίηση δεν είναι μόνο ρομαντική φυγή”

    kwstas-fragkiadakis

    Μιλήσαμε με τον Κώστα Φραγκιαδάκη, εικονογράφο των Μπλεκ και Μικρού Ήρωα.

    Καραγκιόζης Μένια Σπαθάρη Μουσείο Καραγκιόζη

    Καραγκιόζης: ένα θέαμα παντός καιρού | Συνέντευξη με την Μένια Σπαθάρη

    tsolakidis

    jORGO tsolakidis – “Σε κάθε φωτογραφία μου αποτυπώνεται ένα μοναδικό συναίσθημα…”

    Φρόσω Μπενετή

    Η Φρόσω Μπενετή μας συστήνει τη Συνθετική Παιγνιόδραση

    Καραντίνα No 2

    Καραντίνα No 2

    stelios-tsoukias

    Στέλιος Τσουκιάς: Ο μουσικός πίσω από τον «Άγιο Ψεύτη».

    βιασμός νόμος

    Η νομική υπόσταση των βιασμών

    Νίκος Δροσάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση πρώτα μέσα μας!

    Νίκος Δροσάκης: Χρειάζεται μια επανάσταση πρώτα μέσα μας!

    skandalis

    Μία συνέντευξη για την ημερολογιακή έκφανση του Έρωτα, με τον Γιώργο Σκανδάλη.

  • Βιβλίο
    • Όλα
    • Άνθρωποι του βιβλίου
    • Αφιερώματα στο Βιβλίο
    • Βιβλιοκριτικές
    • Νέες εκδόσεις
    8 βιβλία που απαγορεύτηκαν επειδή θεωρήθηκαν επικίνδυνα

    8 βιβλία που απαγορεύτηκαν επειδή θεωρήθηκαν επικίνδυνα

    Κυκλοφόρησε το δίτομο έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Για την Ελλάδα του’ 21»

    Κυκλοφόρησε το δίτομο έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Για την Ελλάδα του’ 21»

    ekdoseiskampyli

    Νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Καμπύλη.

    Χρήστος Οικονόμου

    Για τον Χρήστο Οικονόμου τα βιβλία είναι ζωντανοί οργανισμοί

    h-gynaika-me-ta-4-onomata

    «Η Γυναίκα με τα Τέσσερα Ονόματα» του Γιώργου Βιτωράτου | Εκδόσεις Άρτεμις

    tim-weaver

    Στις Ράγες των Νεκρών (The Dead Tracks), του Tim Weaver | Εκδόσεις BELL

    εξώφυλλο

    Λύω, σιωπή! | Mark Christopher da Costa | Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

    xronis_missios_cover

    “Χαμογέλα, ρε… τι σου ζητάνε;” Χρόνης Μίσσιος | Σταύρος Μπουγκάς

    never-cover-ken-follett

    Νέο μυθιστόρημα-έκπληξη του Ken Follett τον Νοέμβριο του 2021 | Εκδόσεις BELL

    anoixi-myalou

    «άνοιξη μυαλού»: Ένας ύμνος για τη Ζωή που από παντού αντηχεί, «Βάστα, ρε!»

    Το πηγάδι του Ναστάση

    “Το πηγάδι του Ναστάση” μας ταξιδεύει στην ελληνική επαρχία

    to-diko-tis-dwmatio-cover

    Γιάννης Λασπιάς – Το δικό της δωμάτιο | Κάπα Εκδοτική

  • Πολιτισμός
    • Όλα
    • TV & Movies
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Πίνακες
    • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια
    istories-antikeimenwn

    Οι «Ιστορίες Αντικειμένων» επιστρέφουν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

    texnopolis-jazz-festival

    20th Athens Technopolis Jazz Festival * hybrid edition

    taxidia-IANOS

    «Ταξίδια» – IANOS| Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021

    epigrafiko-mouseio

    Το ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και τα Εξάρχεια

    Tania-Tsanaklidou

    Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια: Τάνια Τσανακλίδου

    sto-gypso

    Τέσσερα Βραβεία και μια τιμητική μνεία για την ταινία «Στο Γύψο».

    IANOS-ekdilwsi

    IANOS | Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: «Κρύο Δέρμα» της Κικής Τσιλιγγερίδου

    kadinsky

    Βασίλι Καντίνσκι, 1925.

    «Η Εποχή των ηρώων» οn demand!

    «Η Εποχή των ηρώων» οn demand!

    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΙΙ | UNIVERSITY STUDIO PRESS

    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΙΙ | UNIVERSITY STUDIO PRESS

    semina-digeni

    Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια: Σεμίνα Διγενή

    ianos

    IANOS | Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνισμός και ελλαδικό κράτος. Δύο αιώνες αντιμαχίας 1821-2021»

    ianos-joseph-roth

    IANOS | Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αυστριακό συγγραφέα Γιόζεφ Ροτ.

    1821

    Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από την Τέχνη και τη Λογοτεχνία της Ευρώπης

    Athens Science Virtual Festival 2021 | Η προπώληση ξεκίνησε!

    Athens Science Virtual Festival 2021 | Πρόγραμμα – Highlights

  • Έξοδος
    • Όλα
    • Explore Athens
    • Πόλη Αφιέρωμα
    • Πρόταση Εβδομάδας
    μπούφαλος

    “Μπούφαλος”: Όλη η Κυψέλη μονολογεί “Με τα χέρια μάνα μου!”

    criterium

    Criterium: στο Νέο Ηράκλειο θα βρεις τα πάντα για το ποδήλατο

    πρίγκιπας

    Πρίγκιπας Streetfood

    Δώρα για εσάς και τους φίλους σας!

    Δώρα για εσάς και τους φίλους σας!

    Κάνει κρύο, καιρός για…γλυκό!

    Κάνει κρύο, καιρός για…γλυκό!

    Amazing Chocolate: Ένα ζαχαροπλαστείο όνομα και πράμα!

    Amazing Chocolate: Ένα ζαχαροπλαστείο όνομα και πράμα!

    Ζαχαροπλαστείο Πετέκ: Η γλυκιά φωλιά της πλατείας Βικτωρίας

    Ζαχαροπλαστείο Πετέκ: Η γλυκιά φωλιά της πλατείας Βικτωρίας

    Από το 1967 η «Αθηναία» μας κακομαθαίνει με τα γλυκά της

    Από το 1967 η «Αθηναία» μας κακομαθαίνει με τα γλυκά της

    Αγαπημένο μου delivery…

    Αγαπημένο μου delivery…

    Η Ροζαλία μας συστήνει την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!

    Η Ροζαλία μας συστήνει την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!

    Μετρώντας Χιλιόμετρα: Φιγούρες στον δρόμο

    Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια το ψητοπωλείο ο Γιώργος σερβίρει το σωστό ελληνικό σουβλάκι

    Οι Νοστιμιές της Μαίρης: Σπιτικό φαγητό που έρχεται στην πόρτα μας!

    Οι Νοστιμιές της Μαίρης: Σπιτικό φαγητό που έρχεται στην πόρτα μας!

    ραδιουργίες

    Οι Ραδιουργίες, το αγαπημένο μας στέκι, πλέον έρχεται σπίτι μας!

    croissant

    Θα θέλατε ένα φρεσκοψημένο κρουασάν με τον καφέ σας;

    food

    Το φαγητό είναι σαν το σεξ! Όλοι νομίζουν ότι κάνουν το καλύτερο…

    eshop

    Ανακαλύψτε μοναδικά αντικείμενα στο e-shop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

  • Άνθρωποι
    • Όλα
    • Faces
    • Αθήνα: μία / σε υπέρχρονη κίνηση
    • Άλφα
    • Και όμως συνέβη
    • Κλίκ
    • Σλάλομ
    • Συναντηθήκαμε
    • Σύνθημα
    • Τι 'πες τώρα!
    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

    Xάος αναρχία σαπούνι [une epoque dadaesque – erotikon]

    Xάος αναρχία σαπούνι [une epoque dadaesque – erotikon]

    kwstilata

    Ψηλά στην Κωστηλάτα

    mpatsoi-giatroi

    Το σύνθημα της πανδημίας.

    ελληνική σημαία

    Γαλανόλευκη

    lefteria-se-olous

    «Λευτεριά σε όλους μας».

    Kουρδισμένα πορτοκαλί [the divide]

    Kουρδισμένα πορτοκαλί [the divide]

    lies

    Ζώντας με ψέματα…ή… πες μου το καλύτερο ψέμα!

    Επόμενος σταθμός «Αχαρνών»*

    Επόμενος σταθμός «Αχαρνών»*

  • Εκδόσεις Λογότυπο
    Ανεξήγητη πόλη

    Ανεξήγητη πόλη | Θανάσης Βέμπος

    Στα νερά της Μεσογείου

    Στα νερά της Μεσογείου | Νίκος Γ. Μοσχονάς

    Θύελλα και ορμή

    Θύελλα και ορμή | Χρύσανθος Ξάνθης

    Παραμύθια λαϊκά βγαλμένα απ' της ζωής το αχ

    Παραμύθια λαϊκά βγαλμένα απ’ της ζωής το αχ | Δημήτρης Β. Προύσαλης

    Οι ερωσυλίες της Ερωφίλης

    Οι Ερωσυλίες της Ερωφίλης | Γιώργος Σκανδάλης

  • #Breaktime
    Ασύμμετρες σχέσεις

    Ασύμμετρες σχέσεις

    Ο Απρίλης είναι αναιδής!

    Ο Απρίλης είναι αναιδής!

    Mary Ellen Wilson: Το κορίτσι που έγινε σύμβολο κατά της παιδικής κακοποίησης

    Mary Ellen Wilson: Το κορίτσι που έγινε σύμβολο κατά της παιδικής κακοποίησης

    bradpitt-zampetas

    Το Καφενείο των Σελέμπριτιζ

    … Παρέλαση…  25η Μαρτίου 2021…

    … Παρέλαση… 25η Μαρτίου 2021…

    επανάσταση

    Επανάσταση: Ψάχνοντας το … νόημα στον κόσμο της Βαβέλ

    thetiki-energeia

    8 +1 τρόποι να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

    Δύο επιστροφές επάνω [elevate]

    Δύο επιστροφές επάνω [elevate]

    tragoudi-imera-gynaikas

    «Το άριστα δέκα»: Ένα τραγούδι για την Γυναίκα.

    epikindynes-apostoles

    Επικίνδυνες αποστολές δια χειρός Έλον Μάσκ.

    Γεράκι

    Η… Άγρια Ζωή της Πόλης

    χρόνος στο instagram

    Περνάς πολύ χρόνο στο Instagram; Αυτή η έρευνα σε ενδιαφέρει!

    τι φορούσαν το 1821

    Τι φορούσαν τα κορίτσια του 1821;

    Χιόνι στο κέντρο της πόλης [τώρα αρχίζω να θυμάμαι]

    Χιόνι στο κέντρο της πόλης [τώρα αρχίζω να θυμάμαι]

    sofia_vempo

    «Εικόνα σου είμαι κοινωνία, και σου μοιάζω»

    David  Bowie: Ένας μύθος μια πραγματικότητα

    David Bowie: Ένας μύθος μια πραγματικότητα

    «Κορώνα ή γράμματα;»

    «Κορώνα ή γράμματα;»

  • Υγεία
    Health Diary: Οι συνήθειες που νομίζεις ότι μειώνουν το άγχος αλλά στην πραγματικότητα το εντείνουν

    Health Diary: Οι συνήθειες που νομίζεις ότι μειώνουν το άγχος αλλά στην πραγματικότητα το εντείνουν

    self-test

    Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων σας μαθαίνουν να κάνετε με ασφάλεια και εγκυρότητα τα self test

    ethelontiki-aimodosia

    Εθελοντική αιμοδοσία στις 8 Απριλίου από τον Δήμο Αθηναίων.

    webinar

    Webinar: “Στηρίζοντας τη γυναίκα με καρκίνο μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο: Ο ρόλος της οικογένειας”

    koinwniko-odontiatreio

    Πολύτιμες υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

    psyxiki-anthektikotita

    Ψυχική Ανθεκτικότητα & Covid-19: Οι επιπτώσεις στην Οικογένεια.

    Λατρεύεις τον μαραθώνιο σειρών και ταινιών; Δες πώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ

    Λατρεύεις τον μαραθώνιο σειρών και ταινιών; Δες πώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ

    Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο «COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»

    Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο «COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»

    αγκαλιά

    Αγκάλιασέ με

  • ΔΙΑΝΟΜΗ
No Result
View All Result
No Result
View All Result

Ο Δημήτρης Αϊδίνης δεν φτιάχνει απλώς αλμυρά παγωτά

του Νίκου Γουργουλέτη

ΗΠΖ από ΗΠΖ
09/10/2020
στην κατηγορία Main Slider, Μιλήσαμε
Reading Time: 2 mins read
Ο Δημήτρης Αϊδίνης δεν φτιάχνει απλώς αλμυρά παγωτά
Share on FacebookShare on Twitter
Ο σεφ του αγαπημένου μας Neuf στο Παγκράτι διάβασε, έκανε έρευνα, συνδύασε τις γνώσεις του στην βιοχημεία, ταξίδεψε και κατάφερε να εφαρμόσει όλα αυτά που αποκόμισε στην δημουργία μοναδικών πιάτων. Για τον Δημήτρη Αϊδίνη ,όμως, η μελέτη δεν σταματά ποτέ καθώς πιστεύει ότι πρέπει διαρκώς να εξελισσόμαστε και να μην μένουμε στάσιμοι. Στο ipolizei.gr μιλάει για την μαγειρική του, για την εκπαίδευσή του, για την ζωή του μέσα στην καραντίνα και για… «παγωτό μπέικον»!
Κύριε Αϊδίνη, περιγράψτε μου την μαγειρική σας με τρεις λέξεις.

Έρευνα, πρώτες ύλες και σεβασμός στην πρώτη ύλη. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω πάρα πολύ την πρώτη ύλη, για μένα είναι το α και το ω, και θέλω να είναι η καλύτερη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και η ακριβότερη. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πρώτες ύλες που η σύγχρονη γαστρονομία τις έχει παραγκωνίσει και θεωρείται καλύτερο αυτό που είναι ακριβό. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Το έχω περάσει αυτό το στάδιο καθώς έχω δουλέψει σε πάρα πολλές κουζίνες όλων των ειδών μέχρι να βρω το προσωπικό μου ύφος.

Πλέον, εστιάζω πιο πολύ στην πρώτη ύλη και την γεύση, καθώς το ζητούμενο για μένα είναι η γεύση και το να διαχειρίζεσαι σωστά τις ύλες σου.

Από που αντλείτε έμπνευση για την δημιουργία ενός πιάτου;

Από τα πάντα! Οι εμπνεύσεις μου έρχονται, πέρα από την μαγειρική, από την τέχνη. Χωρίς την τέχνη ,κατά την άποψη μου,δεν μπορεί να υπάρξει γαστρονομία. Μια καλλιτεχνική μάτια είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός ωραίου πιάτου, αλλιώς είναι σαν να παίρνεις το φαγητό και να το πετάς μέσα στο πιάτο. Για μένα το τρίπτυχο που μου αρέσει είναι η μαγειρική, η τέχνη και η μόδα.

Οτιδήποτε λοιπόν μπορεί να μου δώσει κίνητρο για να δημιουργήσω κάτι καινούργιο, κάτι περίεργο. Γενικότερα, παρακολουθώ πάρα πολύ την δουλειά άλλων συναδέλφων και διαβάζω.

Είχατε από μικρός το μικρόβιο του μάγειρα; Που εκπαιδευτήκατε ως σεφ;

Ξεκίνησα ως οδοντίατρος. Έχω κάνει οδοντιατρικές σπουδές, όμως γρήγορα κατάλαβα ότι δεν είναι αυτό που με εκφράζει. Ήταν περισσότερο μια επιλογή της νεότητας. Βέβαια μόνο σε καλό μου έχει βγει αυτό γιατί με βοηθάει πάρα πολύ όλη αυτή η γνώση και η παιδεία στην μαγειρική μου. Μου αρέσει η ομαδική δουλειά, κάτι που η μαγειρική το προσφέρει, ενώ η οδοντιατρική όχι.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι πάντα μαγείρευα για το σπίτι μου, για τους φίλους μου… οπότε ήταν μια σχετικά γρήγορα απόφαση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Πήγα σε μια πολύ καλή σχολή, στην Chef D’Oeuvre και έτσι ήρθαν σιγά σιγά οι πρώτες γνωριμίες μου σε αυτόν τον χώρο (μέσω της σχολής). Εκεί γνώρισα την Ντίνα Νικολάου και τον Γιώργο Βενιέρη, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια και μου έδωσαν τις αρχικές βάσεις, τις οποίες και εξέλιξα με πολλή προσωπική μου δουλειά.

Με τον Γιώργο έχουμε δουλέψει τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Μύκονο, ενώ με την Ντίνα επίσης στην Αθήνα, την Κρήτη και την Γαλλία. Πλέον όμως είμαι 16 χρόνια στον χώρο και πορεύομαι μόνος μου. Το τελευταίο μου επαγγελματικό πρότζεκτ είναι εδώ στο Neuf με την Ολυμπία και την Άννα, που ήρθα σε επαφή μαζί τους μέσω της σχολής.

Τι αγαπάτε περισσότερο στο Neuf και για ποιους λόγους πιστεύετε ότι ξεχωρίζει;

Το Neuf έχει μια ωραία ενέργεια που πηγάζει από τους ανθρώπους που το δουλεύουν. Βέβαια η διακόσμηση του είναι υπέροχη, είναι σε πολύ ωραίο δρόμο και η όλη αύρα της περιοχής παίζει σημαντικό ρόλο. Μπαίνοντας μέσα στο Neuf νιώθεις άνετα και οικεία αμέσως.

Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία ενός εστιατορίου;

Οι πρώτες ύλες, όπως σου είπα και πριν, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην κουζίνα και στα ποτά του μαγαζιού και από εκεί και πέρα οι άνθρωποι. Η αμεσότητα, το χαμόγελο και η ευγένεια είναι πολύ σημαντικά. Εγώ προσωπικά την ευγένεια την εκτιμάω πολύ σε κάποιον άνθρωπο, την θεωρώ απαραίτητη, τρόπο ζωής.

Στις μέρες μας δυστυχώς δεν συναντάς συνήθως ευγενικούς ανθρώπους, δηλαδή θεωρείται ότι κοστίζει το να είσαι ευγενικός. Γενικότερα, η εστίαση είναι κάτι που δουλεύεται από ανθρώπους για ανθρώπους, οπότε αν δεν υπάρχει εκεί ένα ωραίο ταίριασμα, δεν γίνεται τίποτα.

Ποιο είναι το πιάτο που προτιμάτε να μαγειρεύετε; Το αγαπημένο σας, δηλαδή.

Έχω πολλά αγαπημένα πιάτα όμως μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω πάστα. Εδώ στο Neuf, παρά το γαλλικό του όνομα, υπάρχει έντονο το ιταλικό στοιχείο. Έχουμε βάλει και πίτσα και πάστα πλέον στο μενού. Τα περισσότερα προϊόντα έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Τα αλλαντικά, τα τυριά, τα ζυμάρια, η πάστα είναι όλα από την Ιταλία. Παράλληλα, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω φασολάκια λαδερά ή φακές.

Προτιμάτε το γλυκό ή το αλμυρό;

Είμαι του αλμυρού γενικώς, παρόλο που λατρεύω τα γλυκά. Ακόμα και σε διαγωνισμό μαγειρικής που είχα κατέβει πιο παλιά, με γλυκό είχα κατέβει. Θέλω να γνωρίζω κι όλας ζαχαροπλαστική. Σαν σεφ οφείλεις να γνωρίζεις όλα τα κομμάτια της κουζίνας και να μπορείς να φτιάχνεις τα γλυκά του μαγαζιού σου. Μου αρέσει πολύ το παγωτό και η αλήθεια είναι ότι μέσα στο αλμυρό θα βάλω και το παγωτό.

Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα αλμυρά παγωτά (ναι υπάρχει αυτό!). Για παράδειγμα, μου ήρθε τώρα στο μυαλό ένα παγωτό μελιτζάνας που είχαμε φτιάξει κάποτε μαζί με κρέας κοκκινιστό. Στο εξωτερικό επικρατεί πολύ αυτή η τάση και τα τελευταία χρόνια έχει έρθει και στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από την Αγγλία και την Γαλλία με τον Heston Blumenthal να φτιάχνει για πρώτη φορά παγωτό μπέικον. Υπάρχουν πάρα πολλοί γευστικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα- έρευνα και μελέτη χρειάζεται.

Ποιο πιάτο από το μενού του Neuf έχετε γευτεί τις περισσότερες φορές;

Την καρμπονάρα μας! Έχω κάνει μεγάλη έρευνα για την καρμπονάρα στην Ιταλία, έχω πάει σε κάποιες μικρές τρατορίες και έχω μιλήσει με παραδοσιακούς σεφ. Όλα τα μυστικά που έμαθα τα μετέφερα και τα εφάρμοσα στην καρμπονάρα μας, γι’ αυτό κι ολας πιστεύω ότι είναι ένα πιάτο που δεν θα φύγει ποτέ από το μενού. Την φτιάχνουμε με το παραδοσιακό αλλαντικό που χρησιμοποιούν στην Ιταλία, με ωραία φρέσκα αυγά, με το πεκορίνο και φυσικά με αυθεντική, ιταλική πάστα.

Πώς βιώσατε το κλείσιμο των μαγαζιών λόγω του κορονοϊού και ποια η κατάσταση που επικρατεί τώρα;

Για μένα, ήταν κάτι πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο, γιατί με πέτυχε στην επιστροφή μου από ταξίδι διακοπών/έρευνας και προμήθειας πρώτων υλών από το Μιλάνο. Μετά από δέκα μέρες, έγινε το πρώτο «μπαμ» στην Ιταλία και σε λιγότερο από μήνα ήρθε όλο αυτό και στην Ελλάδα και έκλεισαν τα πάντα. Γύρισα ανανεωμένος με νέες ιδέες και όρεξη και ξαφνικά μου στέλνει μήνυμα η Ολυμπία, μία από τις δύο ιδιοκτήτριες του Neuf, ένα βράδυ ότι αύριο μας κλείνουν.

Το Neuf ήταν ένα καινούριο μαγαζί ενός μόλις χρόνου και πάνω που πήγε να «ανοίξει τα φτερά του» την σεζόν της άνοιξης, μας έκλεισαν. Παρόλα αυτά κάναμε υπομονή, δουλεύαμε σπίτι τις ιδέες μας και μόλις ξαναανοίξαμε, κάναμε το παν για να τα ξαναστήσουμε. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί παρά πολύ από όλο αυτό και είναι αρκετά σφιγμένος.

Από όσα έχω δει στο Παγκράτι και το Χαλάνδρι οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν μια βόλτα και να πάρουν ένα παγωτό στο όρθιο ή μια κρέπα για παράδειγμα. Υπάρχει φυσικά και η οικονομική δυσκολία μετά την καραντίνα. Εκτιμώ ότι στην εστίαση θα πάρει αρκετό χρόνο για να επανέλθει στην κανονικότητα.

Πώς περάσατε την περίοδο της καραντίνας; Αντέξατε το μέσα;

Την περίοδο της καραντίνας ήμουν εδώ στην Αθήνα, κλεισμένος στο σπίτι και την βίωσα μαγειρεύοντας κατά κύριο λόγο. Μαγείρεψα, διάβασα… μου έκανε καλό πιστεύω. Μαγείρευα για την δουλειά μου στο πλαίσιο της έρευνας και η αλήθεια είναι ότι έβαλα αρκετά κιλά τα οποία προσπαθώ τώρα να χάσω (γέλια).

Έπρεπε να φροντίζω και την μητέρα μου παράλληλα, οπότε έβγαινα και έπαιρνα λίγο αέρα για να πάω σπίτι της. Δεν μπορώ να σου πω ότι καταπιέστηκα ή περίμενα με αγωνία να τελειώσει καθώς η νοοτροπία μου είναι να μην ανυπομονώ για τα πράγματα. Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει με υπομονή. Στο τέλος της καραντίνας δεν το πίστευα ότι είχαν περάσει δυο μήνες. Μόνο από τα ρούχα μου που δεν μου έκαναν το κατάλαβα!

Τώρα το νιώθω σαν να ήταν σε κάποια άλλη περίοδο της ζωής μας παρόλο που είναι μερικούς μήνες πριν. Είναι, μάλλον, η άμυνά μας να απομακρύνουμε τα αρνητικά όσο μπορούμε…

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Neuf Bistro, Αρχελάου 9, Παγκράτι, τηλ. 210-72.23.724

Ο σεφ του αγαπημένου μας Neuf στο Παγκράτι διάβασε, έκανε έρευνα, συνδύασε τις γνώσεις του στην βιοχημεία, ταξίδεψε και κατάφερε να εφαρμόσει όλα αυτά που αποκόμισε στην δημουργία μοναδικών πιάτων. Για τον Δημήτρη Αϊδίνη ,όμως, η μελέτη δεν σταματά ποτέ καθώς πιστεύει ότι πρέπει διαρκώς να εξελισσόμαστε και να μην μένουμε στάσιμοι. Στο ipolizei.gr μιλάει για την μαγειρική του, για την εκπαίδευσή του, για την ζωή του μέσα στην καραντίνα και για… «παγωτό μπέικον»!
Κύριε Αϊδίνη, περιγράψτε μου την μαγειρική σας με τρεις λέξεις.

Έρευνα, πρώτες ύλες και σεβασμός στην πρώτη ύλη. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω πάρα πολύ την πρώτη ύλη, για μένα είναι το α και το ω, και θέλω να είναι η καλύτερη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και η ακριβότερη. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πρώτες ύλες που η σύγχρονη γαστρονομία τις έχει παραγκωνίσει και θεωρείται καλύτερο αυτό που είναι ακριβό. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Το έχω περάσει αυτό το στάδιο καθώς έχω δουλέψει σε πάρα πολλές κουζίνες όλων των ειδών μέχρι να βρω το προσωπικό μου ύφος.

Πλέον, εστιάζω πιο πολύ στην πρώτη ύλη και την γεύση, καθώς το ζητούμενο για μένα είναι η γεύση και το να διαχειρίζεσαι σωστά τις ύλες σου.

Από που αντλείτε έμπνευση για την δημιουργία ενός πιάτου;

Από τα πάντα! Οι εμπνεύσεις μου έρχονται, πέρα από την μαγειρική, από την τέχνη. Χωρίς την τέχνη ,κατά την άποψη μου,δεν μπορεί να υπάρξει γαστρονομία. Μια καλλιτεχνική μάτια είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός ωραίου πιάτου, αλλιώς είναι σαν να παίρνεις το φαγητό και να το πετάς μέσα στο πιάτο. Για μένα το τρίπτυχο που μου αρέσει είναι η μαγειρική, η τέχνη και η μόδα.

Οτιδήποτε λοιπόν μπορεί να μου δώσει κίνητρο για να δημιουργήσω κάτι καινούργιο, κάτι περίεργο. Γενικότερα, παρακολουθώ πάρα πολύ την δουλειά άλλων συναδέλφων και διαβάζω.

Είχατε από μικρός το μικρόβιο του μάγειρα; Που εκπαιδευτήκατε ως σεφ;

Ξεκίνησα ως οδοντίατρος. Έχω κάνει οδοντιατρικές σπουδές, όμως γρήγορα κατάλαβα ότι δεν είναι αυτό που με εκφράζει. Ήταν περισσότερο μια επιλογή της νεότητας. Βέβαια μόνο σε καλό μου έχει βγει αυτό γιατί με βοηθάει πάρα πολύ όλη αυτή η γνώση και η παιδεία στην μαγειρική μου. Μου αρέσει η ομαδική δουλειά, κάτι που η μαγειρική το προσφέρει, ενώ η οδοντιατρική όχι.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι πάντα μαγείρευα για το σπίτι μου, για τους φίλους μου… οπότε ήταν μια σχετικά γρήγορα απόφαση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Πήγα σε μια πολύ καλή σχολή, στην Chef D’Oeuvre και έτσι ήρθαν σιγά σιγά οι πρώτες γνωριμίες μου σε αυτόν τον χώρο (μέσω της σχολής). Εκεί γνώρισα την Ντίνα Νικολάου και τον Γιώργο Βενιέρη, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια και μου έδωσαν τις αρχικές βάσεις, τις οποίες και εξέλιξα με πολλή προσωπική μου δουλειά.

Με τον Γιώργο έχουμε δουλέψει τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Μύκονο, ενώ με την Ντίνα επίσης στην Αθήνα, την Κρήτη και την Γαλλία. Πλέον όμως είμαι 16 χρόνια στον χώρο και πορεύομαι μόνος μου. Το τελευταίο μου επαγγελματικό πρότζεκτ είναι εδώ στο Neuf με την Ολυμπία και την Άννα, που ήρθα σε επαφή μαζί τους μέσω της σχολής.

Τι αγαπάτε περισσότερο στο Neuf και για ποιους λόγους πιστεύετε ότι ξεχωρίζει;

Το Neuf έχει μια ωραία ενέργεια που πηγάζει από τους ανθρώπους που το δουλεύουν. Βέβαια η διακόσμηση του είναι υπέροχη, είναι σε πολύ ωραίο δρόμο και η όλη αύρα της περιοχής παίζει σημαντικό ρόλο. Μπαίνοντας μέσα στο Neuf νιώθεις άνετα και οικεία αμέσως.

Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία ενός εστιατορίου;

Οι πρώτες ύλες, όπως σου είπα και πριν, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην κουζίνα και στα ποτά του μαγαζιού και από εκεί και πέρα οι άνθρωποι. Η αμεσότητα, το χαμόγελο και η ευγένεια είναι πολύ σημαντικά. Εγώ προσωπικά την ευγένεια την εκτιμάω πολύ σε κάποιον άνθρωπο, την θεωρώ απαραίτητη, τρόπο ζωής.

Στις μέρες μας δυστυχώς δεν συναντάς συνήθως ευγενικούς ανθρώπους, δηλαδή θεωρείται ότι κοστίζει το να είσαι ευγενικός. Γενικότερα, η εστίαση είναι κάτι που δουλεύεται από ανθρώπους για ανθρώπους, οπότε αν δεν υπάρχει εκεί ένα ωραίο ταίριασμα, δεν γίνεται τίποτα.

Ποιο είναι το πιάτο που προτιμάτε να μαγειρεύετε; Το αγαπημένο σας, δηλαδή.

Έχω πολλά αγαπημένα πιάτα όμως μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω πάστα. Εδώ στο Neuf, παρά το γαλλικό του όνομα, υπάρχει έντονο το ιταλικό στοιχείο. Έχουμε βάλει και πίτσα και πάστα πλέον στο μενού. Τα περισσότερα προϊόντα έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Τα αλλαντικά, τα τυριά, τα ζυμάρια, η πάστα είναι όλα από την Ιταλία. Παράλληλα, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω φασολάκια λαδερά ή φακές.

Προτιμάτε το γλυκό ή το αλμυρό;

Είμαι του αλμυρού γενικώς, παρόλο που λατρεύω τα γλυκά. Ακόμα και σε διαγωνισμό μαγειρικής που είχα κατέβει πιο παλιά, με γλυκό είχα κατέβει. Θέλω να γνωρίζω κι όλας ζαχαροπλαστική. Σαν σεφ οφείλεις να γνωρίζεις όλα τα κομμάτια της κουζίνας και να μπορείς να φτιάχνεις τα γλυκά του μαγαζιού σου. Μου αρέσει πολύ το παγωτό και η αλήθεια είναι ότι μέσα στο αλμυρό θα βάλω και το παγωτό.

Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα αλμυρά παγωτά (ναι υπάρχει αυτό!). Για παράδειγμα, μου ήρθε τώρα στο μυαλό ένα παγωτό μελιτζάνας που είχαμε φτιάξει κάποτε μαζί με κρέας κοκκινιστό. Στο εξωτερικό επικρατεί πολύ αυτή η τάση και τα τελευταία χρόνια έχει έρθει και στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από την Αγγλία και την Γαλλία με τον Heston Blumenthal να φτιάχνει για πρώτη φορά παγωτό μπέικον. Υπάρχουν πάρα πολλοί γευστικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα- έρευνα και μελέτη χρειάζεται.

Ποιο πιάτο από το μενού του Neuf έχετε γευτεί τις περισσότερες φορές;

Την καρμπονάρα μας! Έχω κάνει μεγάλη έρευνα για την καρμπονάρα στην Ιταλία, έχω πάει σε κάποιες μικρές τρατορίες και έχω μιλήσει με παραδοσιακούς σεφ. Όλα τα μυστικά που έμαθα τα μετέφερα και τα εφάρμοσα στην καρμπονάρα μας, γι’ αυτό κι ολας πιστεύω ότι είναι ένα πιάτο που δεν θα φύγει ποτέ από το μενού. Την φτιάχνουμε με το παραδοσιακό αλλαντικό που χρησιμοποιούν στην Ιταλία, με ωραία φρέσκα αυγά, με το πεκορίνο και φυσικά με αυθεντική, ιταλική πάστα.

Πώς βιώσατε το κλείσιμο των μαγαζιών λόγω του κορονοϊού και ποια η κατάσταση που επικρατεί τώρα;

Για μένα, ήταν κάτι πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο, γιατί με πέτυχε στην επιστροφή μου από ταξίδι διακοπών/έρευνας και προμήθειας πρώτων υλών από το Μιλάνο. Μετά από δέκα μέρες, έγινε το πρώτο «μπαμ» στην Ιταλία και σε λιγότερο από μήνα ήρθε όλο αυτό και στην Ελλάδα και έκλεισαν τα πάντα. Γύρισα ανανεωμένος με νέες ιδέες και όρεξη και ξαφνικά μου στέλνει μήνυμα η Ολυμπία, μία από τις δύο ιδιοκτήτριες του Neuf, ένα βράδυ ότι αύριο μας κλείνουν.

Το Neuf ήταν ένα καινούριο μαγαζί ενός μόλις χρόνου και πάνω που πήγε να «ανοίξει τα φτερά του» την σεζόν της άνοιξης, μας έκλεισαν. Παρόλα αυτά κάναμε υπομονή, δουλεύαμε σπίτι τις ιδέες μας και μόλις ξαναανοίξαμε, κάναμε το παν για να τα ξαναστήσουμε. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί παρά πολύ από όλο αυτό και είναι αρκετά σφιγμένος.

Από όσα έχω δει στο Παγκράτι και το Χαλάνδρι οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν μια βόλτα και να πάρουν ένα παγωτό στο όρθιο ή μια κρέπα για παράδειγμα. Υπάρχει φυσικά και η οικονομική δυσκολία μετά την καραντίνα. Εκτιμώ ότι στην εστίαση θα πάρει αρκετό χρόνο για να επανέλθει στην κανονικότητα.

Πώς περάσατε την περίοδο της καραντίνας; Αντέξατε το μέσα;

Την περίοδο της καραντίνας ήμουν εδώ στην Αθήνα, κλεισμένος στο σπίτι και την βίωσα μαγειρεύοντας κατά κύριο λόγο. Μαγείρεψα, διάβασα… μου έκανε καλό πιστεύω. Μαγείρευα για την δουλειά μου στο πλαίσιο της έρευνας και η αλήθεια είναι ότι έβαλα αρκετά κιλά τα οποία προσπαθώ τώρα να χάσω (γέλια).

Έπρεπε να φροντίζω και την μητέρα μου παράλληλα, οπότε έβγαινα και έπαιρνα λίγο αέρα για να πάω σπίτι της. Δεν μπορώ να σου πω ότι καταπιέστηκα ή περίμενα με αγωνία να τελειώσει καθώς η νοοτροπία μου είναι να μην ανυπομονώ για τα πράγματα. Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει με υπομονή. Στο τέλος της καραντίνας δεν το πίστευα ότι είχαν περάσει δυο μήνες. Μόνο από τα ρούχα μου που δεν μου έκαναν το κατάλαβα!

Τώρα το νιώθω σαν να ήταν σε κάποια άλλη περίοδο της ζωής μας παρόλο που είναι μερικούς μήνες πριν. Είναι, μάλλον, η άμυνά μας να απομακρύνουμε τα αρνητικά όσο μπορούμε…

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Neuf Bistro, Αρχελάου 9, Παγκράτι, τηλ. 210-72.23.724

Tags: chefneufΔημήτρης Αϊδίνηςπαγκράτι
ΗΠΖ

ΗΠΖ

Η Πόλη Ζει. Η αναθεώρηση της αστικής εμπειρίας, η αφήγηση της πραγματικής ζωής. Πάνω από όλα όμως να ανακαλύπτεις και να δημιουργείς ενδιαφέροντα εγχειρήματα για την ίδια την Πόλη και τους ανθρώπους της, σε όλες τις κοινωνικές εκφράσεις. Στον Πολιτισμό, στο Εμπόριο, στην Επικοινωνία.

Σχετικά άρθρα

andrianos
Θέμα

Η Αθήνα του Αδριανού

Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες
Διάφορα

Μικρές ιστορίες: Σιωπηλά βροχερά απογεύματα, πίσω από κλειστές πόρτες

Ας μην αφήσουμε να δύσει το ΚΕΘΕΑ
Θέμα

Ας μην αφήσουμε να δύσει το ΚΕΘΕΑ

Άμλετ
Άποψη

Υπάρχει κάτι το σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Xάος αναρχία σαπούνι [une epoque dadaesque – erotikon]
Τι 'πες τώρα!

Xάος αναρχία σαπούνι [une epoque dadaesque – erotikon]

Ξεσκονίζοντας την μόδα!
Θέμα

Ξεσκονίζοντας την μόδα!

Next Post
Δωρεάν Μαστογραφίες από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν Μαστογραφίες από τον Δήμο Αθηναίων

No Result
View All Result

Πόλεις μέσα στην Πόλη | Άνθρωποι, γεγονότα, καταστάσεις | Street Press ΗΠΖ | Χαρτί - διαδίκτυο

  • Άποψη
  • Χαρτί
  • Editorial
  • Ανεξήγητη πόλη
  • Αφιερώματα
  • Διάφορα
  • Η ψυχή της Πόλης
  • Καυστική ποτάσα
  • Συνεντεύξεις
  • Φώντας Λάδης
  • Θέμα
  • Μιλήσαμε
  • Βιβλίο
  • Άνθρωποι του βιβλίου
  • Αφιερώματα στο Βιβλίο
  • Βιβλιοκριτικές
  • Νέες εκδόσεις
  • Πολιτισμός
  • TV & Movies
  • Εικαστικά
  • Θέατρο
  • Κλίκ
  • Μουσική
  • Έξοδος
  • Πόλη Αφιέρωμα
  • Explore Athens
  • Πρόταση Εβδομάδας
  • #Breaktime
  • Για τον Δήμο Αθηναίων
  • Υγεία
  • Free Athens
  • Articles
  • Explore Athens
  • Άνθρωποι
  • Faces
  • Συναντηθήκαμε
  • Σύνθημα
  • Τι ‘πες τώρα!
  • Μαγείρεψε το!
  • The Saucha Life
  • Γεύσεις Κατοχής
  • Η ψυχολογική διάσταση του μαγειρέματος
  • Ζώδια
  • Κατοικίδια
  • Τα δωρεάν της Πόλης
  • Τεύχη

Ακολούθησε μας

  • .
Γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου στην Δράμα, και από μικρή είχε δείξει ότι το τσαγανό και η καθαρότητα θα αποτελέσουν δομικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Όσοι τη γνωρίζουν καλά μιλάνε για μια γυναίκα με ευθύτητα και ειλικρίνεια στα πιστεύω της, τρυφερή και μαχητική, δεν διστάζει να θυσιάσει τα κέρδη μιας Politically correct στάσης και να εκφραστεί πηγαία μέσα από την καρδιά της. Διεκδικεί το όνειρο στην προσωπική και την επαγγελματική της ζωή και δεν επιτρέπει σε κανενός είδους εξουσία να της το στερήσει.
.
Μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι και στο θέατρο, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση ζει στο έπακρο κάθε στιγμή επάνω στη σκηνή, φλέγεται και καταθέτει τις στάχτες της, μέσα από τις οποίες ξαναγεννιέται κάθε φορά πιο δυνατή και πιο σοφή, πρόθυμη να μας κάνει κοινωνούς μιας σπάνιας και ακριβής καρδιάς.
.
Πολλά Χρόνια στη ζωή σου, Τάνια! Πολλά, υγιή και με αγάπη πολλή!
Μας έλειψες!
.
- Κείμενο & Συνέντευξη : @mercury_ermis 
- Link in bio.
.
#ipolizei #freepress #tatragoudialenepantatinalitheia #taniatsanaklidou
  • .
>> Το νέο μας τεύχος, αύριο κυκλοφορεί στους δρόμους! 

«Αν υπάρχει κάτι "που αξίζει", αυτό είναι θαμμένο κάτω από τόνους χώματος.» 
.
Μπορείτε ήδη μας μας ξεφυλλίσετε ηλεκτρονικά - link στο bio.
.
#ipolizei #frepress #streetpress
  • .
"Πάντα στη μνήμη μου έχω τη Σεμίνα Διγενή με έντονα χρώματα, γιατί οι εκπομπές της ήταν συνυφασμένες με γιορτινά γλέντια, οικογενειακές συναθροίσεις και χριστουγεννιάτικες αλησμόνητες βραδιές, με ωραίο λόγο, χιούμορ με έξυπνες ατάκες, και λίγο λειτουργούσαν σαν μηχανή του χρόνου (Όλες οι επόμενες μουσικές εκπομπές που ακολούθησαν, είναι αντιγραφές των εκπομπών της Σεμίνας. Μέχρι και τίτλοι αυτούσιοι έχουν αντιγραφεί!). Στο ‘’Κοίτα τι έκανες’’, έκαναν εμφάνιση ακριβοθώρητες καλλιτεχνικές παρουσίες, που ξυπνούσαν συναισθήματα έκπληξης και ευφορίας από το παρελθόν και θυμάμαι γύρω από το τραπέζι ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους και συγγενείς, όταν παρήλαυναν από ‘κει πολλά πρόσωπα που σημάδεψαν την σύγχρονη πολιτιστική ιστορία..."
.
Η @seminadigeni στην αγαπημένη στήλη του Γιάννη Κολλιάκου @mercury_ermis 
.
🔗 Link in bio.
.
#ipolizei #interview #seminadigeni
  • .
"Ήρθες και στο δρόμο μου
Φώτισε ο ουρανός
Να η καρδιά μου πέταξε
Κόκκινος χαρταετός..."
.
*Μανώλης Φάμελλος.
.
#ipolizei #redkite #katharadeftera
  • .
"Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια" του Γιάννη Κολλιάκου @mercury_ermis φιλοξενούν τον υπέροχο @athanasios_alevras !
.
Link στο bio.
.
#ipolizei #freepress #interview #thanasisalevras #tatragoudialenepantatinalitheia
  • Στη σύζυγο, στην κόρη, στην μάνα, στην αδελφή, στην φίλη, στην εργαζόμενη και σε κάθε γυναίκα που ομορφαίνει, εμπνέει και δίνει νόημα στη ζωή μας! #ipolizei #internationalwomensday #HappyWomensDay
Copyright – Η Πόλη Ζει | Street Press "ΗΠΖ"
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Άποψη
  • Χαρτί
    • Editorial
    • Ανεξήγητη πόλη
    • Αφιερώματα
    • Διάφορα
    • Η ψυχή της Πόλης
    • Καυστική ποτάσα
    • Παράξενες ιστορίες
    • Συνεντεύξεις
  • Θέμα
  • Μιλήσαμε
  • Βιβλίο
    • Βιβλιοκριτικές
    • Νέες εκδόσεις
    • Άνθρωποι του βιβλίου
    • Αφιερώματα στο Βιβλίο
  • Πολιτισμός
    • TV & Movies
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κλίκ
    • Μουσική
    • Πίνακες
    • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια
  • Έξοδος
    • Πόλη Αφιέρωμα
    • Πρόταση Εβδομάδας
    • Explore Athens
  • #Breaktime
  • Free Athens
    • Articles
    • Explore Athens
      • A walk in neighbourhoods
      • Athens Museums
      • Taste in Athens
  • Άνθρωποι
    • Faces
    • Συναντηθήκαμε
    • Σύνθημα
    • Τι ‘πες τώρα!
    • Και όμως συνέβη
    • Κλίκ
  • Υγεία
  • Μαγείρεψε το!
    • The Saucha Life
    • Γεύσεις Κατοχής
    • Η ψυχολογική διάσταση του μαγειρέματος
  • Ζώδια
  • Κατοικίδια
  • Εκδόσεις Λογότυπο
  • Για τον Δήμο Αθηναίων
  • Τα δωρεάν της Πόλης
  • Τεύχη

Copyright – Η Πόλη Ζει | Street Press "ΗΠΖ"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Αυτό το Website χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να περιηγείστε στον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.Πολιτική Απορρήτου.