Φυσικά, ο καρμικός κανόνας θα είχε τον αριθμό 69. Γιατί οι καλύτερες μεταφορές για τους κανόνες της ζωής είναι το σεξ και το ποδήλατο. Μπορεί η στάση 69 να είναι για κάποιους κάπως άβολη, όμως είναι ακριβής μεταφορά για τη ζωή. Ό,τι δίνεις, παίρνεις λοιπόν και έχει αποδειχθεί πολλάκις στην πραγματικότητα. Ας βγάλω όμως και τους δικούς μου καρμικούς υπο-κανόνες…
Κανόνας 69α: Ό,τι δίνεις παίρνεις, εκτός αν ο άλλος είναι τρισμέγιστο γαϊδούρι
Ναι, τι να κάνουμε, υπάρχουν κι αυτά τα τρισμέγιστα γαϊδούρια. Φίλοι, γκόμενοι, συνάδελφοι, εργοδότες, fuck buddies – και δεν ξέρω πώς αλλιώς τα λένε τώρα οι νέοι – που εσύ τους στηρίζεις κι εκείνοι σε γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι! Τσαντίζεσαι, προσπαθείς, κλαις, χτυπιέσαι, όμως το αποτέλεσμα είναι ένα: το τρισμέγιστο γαϊδούρι θα παραμείνει γαϊδούρι (και προσβάλλω τα γαϊδούρια τώρα!). Αν κάτσεις και το σκάψεις ψυχολογικά, θα καταλάβεις ότι το παραπάνω είδος, απλά δεν έχει μάθει να δίνει. Ούτε να παίρνει. Γιατί κάποιος στη ζωή του τον διέλυσε και τον έκανε άνθρωπο μη δοτικό, παντελώς τσιγκούνη. Οπότε εκεί αποδέχεσαι, ότι δεν θα πάρεις, ό,τι έδωσες… Όχι, δεν υπάρχει λόγος να μην θέλει απλά κάποιος να σου δώσει. Θα δώσει αυτό που μπορεί, στο μέτρο που μπορεί. Αν εσένα δεν σου φτάνει είναι άλλο καπέλο. Πάντως… ο κανόνας 69 δεν σε απογοητεύει.
Κανόνας 69β: Ό,τι δίνεις, παίρνεις, ακόμη κι αν σου έρθει από αλλού.
Karma is a bitch, bitches, και το σύμπαν παλεύει να διατηρήσει ισορροπίες. Γι’αυτό, αν δώσεις και δεν πάρεις, το σύμπαν θα το θυμάται και θα σου ξεχρεώσει τα χρωστούμενα από αλλού. Κι επειδή είσαι καλός και δοτικός άνθρωπος, θα δώσεις κι εσύ και θα συνεχίσεις να παίρνεις. Και το άλλο το γαϊδούρι θα μάθει πώς είναι να μην δίνεις και να μην παίρνεις τίποτα.