Το θέμα που ακολουθεί αφορά τους νέους θησαυρούς της μπίρας. Αναζητήσαμε τα πιο ιδιαίτερα μέρη για να κάνουμε την έρευνα μας και να σας μεταφέρουμε μία διαφορετική εικόνα, απ’ αυτή που ως τώρα είχατε, και που σε λίγο καιρό αναμένεται να γίνει τάση.
Voreia
Όπως δηλώνει και το όνομα της πρόκειται για μία μπύρα του Βορρά με “καταγωγή” από τις Σέρρες. Η μικροζυθοποιία Voreia ξεκίνησε την διαδρομή της το 2013 και πορεύεται μέχρι σήμερα με σύμμαχους της, τις -κορυφαίας ποιότητας- βύνες και τις πλούσιες ποικιλίες σε λυκίσκους. Εραστές της καλής μπύρας επέλεξαν να δημιουργούν χειροποίητους ζύθους, πλούσιους σε γεύσεις κι αρώματα. Wit beer: η ξανθούλα Βέλγικη φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή, Voreia Stout κρεμώδης με βελούδινο αφρό, Voreia Imperial ή μία I.P.A με 7% αλκοόλ, κεχριμπαρένια με γλυκόπικρη γεύση καραμέλας… Είναι κάποιες από τις προτάσεις της Voreias για τους μπυρόφιλους. Αν θέλεις κάτι πιο τσιμπημένο, ένεκα και της ψύχρας, διάλεξε την Voreia Imperial. Με 9% αλκοόλ δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και την νικήτρια μπύρα -διαγωνισμού συλλόγου ερασιτεχνών ζυθοποιών-Smoked Amber Ale. Ελληνικής συνταγής μπύρα, με χάλκινο χρώμα και πυκνό αφρό.
Tip: E, δεν έχεις και λίγες επιλογές!Θα την βρεις από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη κι από Ευρώπη μέχρι Αμερική / https://www.sirisbrewery.gr/ https://el-gr.facebook.com/pg/voreiabeer/posts/
Ermou Spirits Cava Pittaras
Γνωστή στους λάτρεις είδους, η Ermou Spirits Cava Pittaras, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές ετικέτες μπύρας από μικρές ζυθοποιίες, όπως ακόμα και περισσότερες από 100 μπύρες εισαγωγής. Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, στο όμορφο νεοκλασικό όπου στεγάζεται η Ermou Spirits θα σε κάνει να καταλάβεις πως εδώ μπορείς να βρεις εκτός από τις γνωστές αγαπημένες σε όλους μπύρες, και πιο σπάνια labels, περίεργες γεύσεις που θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σου. Είσαι στο κέντρο, στο γραφείο σου ή στο σπίτι και έχεις ξεμείνει από εφόδια; Ένα τηλέφωνο στην κάβα Pittaras και έχεις ό,τι θέλεις. Μπύρες, σνακς κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς στην πόρτα σου με μία κλήση. Αν πάλι επιλέξεις να επισκεφτείς την κάβα να είσαι σίγουρος πως θα εντυπωσιαστείς από τις άφθονες ετικέτες μπύρας… Μην ανησυχείς το προσωπικό θα αναλάβει την άψογη εξυπηρέτηση σου και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις μπύρα “κομμένη” και “ραμμένη” στα μέτρα σου.
Tip: Ερμού 90 Μοναστηράκι/ τηλ: 210 322 9999/ https://www.facebook.com/cavapittaras/
Strange Brew
Η ομάδα της Strange Brew συστήθηκε επίσημα το Μάιο του 2017, με την πρώτη της κυκλοφορία, την περιβόητη Jasmine IPA, σε συνεργασία με τη Λακωνική Ζυθοποιία. Το Γενάρη του 2018 μετέφεραν την παραγωγή τους στη Μικροζυθοποιία Χίου, όπου συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, έχοντας κυκλοφορήσει ακόμα δύο κωδικούς, την πολύπλοκη Mandy Black Export Stout, αλλά και την ‘τροπική βόμβα’ Dr. Haze DIPA! Πρόσφατα ξεκίνησαν ακόμη μία συνεργασία, αυτή τη φορά με το ολοκαίνουριο ζυθοποιείο της Alea Brewing Co. στη Μεταμόρφωση, όπου και παράγουν τη λεμονάτη και ξεδιψαστική Lemonfarm Saison!
Tip: Ασυμβίβαστη εκ φύσεως, η Strange Brew επιχειρεί να αλλάξει την αντίληψη περί μπύρας στην Ελλάδα
Strange brew
Taproom & bottleshop
Τρεις φίλοι οικοζυθοποιοί πήραν την απόφαση να αλλάξουν την αντίληψη των Ελλήνων για την Μπύρα… Και τα κατάφεραν! Στο Strange brew στο Κουκάκι στεγάστηκε η προσπάθεια τους! Εκεί, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις “Παράξενες” γεύσεις που προσφέρουν. Κουτάκι, μπουκάλι και βαρέλι, μιας και το taproom άνοιξε με δέκα βρύσες γεμάτες λαχταριστές κρύες μπύρες από όλη την Ελλάδα. Στο Strange Brew θα συναναστραφείς με ωραίους τύπους, θα μάθεις για την μπύρα και την απόσταξη, θα ζηλέψεις (και σίγουρα θα αγοράσεις) τα μπλουζάκια και τα totebags τους, και στο τέλος σίγουρα θα σχεδιάζεις να βγάλεις και εσύ την δική σου μπύρα…! Enjoy!
Tip: Δοκίμασε οπωσδήποτε την βασίλισσα Jasmine IPA αν δεν το έχεις κάνει ακόμα! Έφυγες!
Φαλήρου 86, Κουκάκι /Τηλ: 210 92 32 146/https://www.facebook.com/StrangeBrew.Koukaki/
Brew Str.
Ο Γιώργος Τσιώλης εμπνεύστηκε μια μικρή γωνιά ξεχωριστή από τις άλλες, στην καρδιά της Αθήνας. Το Brew Str, είναι μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών κάβα με μπύρες από μικροζυθoποιούς της Ελλάδας, αλλά και εξαιρετικές επιλογές από Σουηδία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία και Αμερική. Η διαδικασία είναι απλή: από τις 11 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, διαλέγεις τη μπύρα που σε κέρδισε από τα ράφια και τα ψυγεία και ή την παίρνεις μαζί σου ή την πίνεις στο μίνι μπαρ έξω από το κατάστημα, χαζεύοντας την περαντζάδα στη οδό Νίκης. Οι προσφορές δίνουν και παίρνουν στο Brew Str, υπάρχουν αρκετές επιλογές και για δώρα -κάποιες συσκευασίες και ετικέτες είναι απλά εντυπωσιακές. . Στον μικρό παράδεισο της μπίρας,ακόμα και άνθρωποι που δεν αγαπούν το συγκεκριμένο ποτό, βρίσκουν τη γεύση τους!
Tip: Οι μπύρες μπορεί να κοστίζουν από 2 μέχρι και 20 ευρώ, με τις περισσότερες ελληνικές να φτάνουν γύρω στα 5 ευρώ
BREW STR/ Νίκης 50 A, Σύνταγμα / τηλ. 21 1111 6760/ https://www.facebook.com/brewstreet.athens/
Noctua
Τέσσερις λάτρεις της craft μπύρας, πήραν την απόφαση να ανεβάσουν την χειροποίητη μπύρα στην κορυφή. H Noctua, με σήμα την κουκουβάγια -σύμβολο σοφίας και προάγγελος της νίκης- μας συστήθηκε πριν τρία χρόνια κι από τότε συμβάλλει δυναμικά στην “επανάσταση” της μπύρας. Κατσαρόλες, λυκίσκοι, και άπειρες προσπάθειες για να φτάσουν στο τέλειο αποτέλεσμα. Με το αλκοόλ να ξεκινά από το 5,2% (ale) – 7% (ipa) το homebrewing δείχνει να αφουγκράζεται το κοινό, χαρίζοντας του, μοναδικής ποιότητας γεύσεις. Στιλ μπύρας που προσεγγίζουν όλες τις προτιμήσεις και μία νέα προσθήκη, αυτή της Insomnia India Pale Ale, για να συμπληρώσει το παζλ με μία γεύση που έλειπε από την πόλη. Χειροποίητη απόλαυση από την μοναδική ανεξάρτητη μικροζυθοποιΐα της Αθήνας, που ξυπνά όσους έχουν επαναπαυτεί στις usual μπύρες των πολυεθνικών.Η Noctua έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, γι’ αυτό και διανέμεται παντού. Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις οξυμένες τις αισθήσεις σου, δοκίμασε την νεοαφιχθείσα Insomnia I.P.A!
Tip: Αν αγαπάς την μπύρα και τους μύστες της, θέλεις να ενημερωθείς για την παραγωγή της και τα μικρά μυστικά της … Είσαι ευπρόσδεκτος στον χώρο της Noctua.
Noctua Μικροζυθοποιία Αθήνας/ Πειραιώς 124, Γκάζι, Αθήνα // t: 210 34 54 484/ www.noctua.gr // IG & FB: noctuabeer
Clepsydra Nomad Brewing
Το Gipsy Brewing κλέβει την παράσταση. Άσος στο μανίκι η απαράμιλλης ποιότητας μπύρα Clepsydra Nomad Brewing – Just in time NEIPA. Μία από τις πιο θεσπέσιες νομαδικές μπύρες, πολυταξιδεμένη και χωρίς τόπο, κουβαλά μέσα της κοσμοπολίτικα στοιχεία κι έναν διαφορετικό “μπυρίσιο” αέρα. Η «Clepsydra» New England IPA, με την έντονη φρουτώδη γεύση της να αποδυναμώνει την πικράδα, ενισχύοντας την όλο “σώμα” και φινέτσα επίγευση της, σου χαρίζει απίστευτες στιγμές στοματικής απόλαυσης. Η πιο –just in time- nomad beer που έχεις γνωρίσει ποτέ, μέσα στις τέσσερις διαστάσεις του χωροχρόνου πατά ένα pause και σε παρασύρει σ’ ένα ταξίδι χωρίς αντίστροφη μέτρηση. Μία φρέσκια απόλαυση, δια χειρός νομά, με σήμα κατατεθέν την κλεψύδρα ως εργαλείο μέτρησης απόλαυσης κι όχι του χρόνου.
Tip: Απόλαυσε την Clepsydra σου όσο νωχελικά και τεμπέλικα θέλεις. H διττής σημασίας ετικέτα σε παρακινεί να σκεφτείς: Life is too short to drink bad beer. Δοκίμασε την και μοιράσου την ε-beer-ία σου!
Διανέμεται αποκλειστικά από την cava di patsi, μπορείς να την βρεις σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα!
http://www.clepsydrabrewing.gr/ Cava di Patsi: Αθ. Διάκου 7, Αγ. Ανάργυροι / Τηλ: 210 232 3645/ https://www.facebook.com/clepsydrabrewing/
GREEN ROSE
Με 17 βαρέλια μπύρας και τις κάνουλες να παίρνουν “φωτιά”, το Beer Restaurant “Green Rose” σας υποδέχεται σε ένα άκρως γοητευτικό περιβάλλον. Πάνω από 60 ετικέτες σε μπουκάλια, μπύρες μοναδικές από μικροζυθοποιούς, σπάνιες ετικέτες και γεύσεις για όλα τα γούστα, συνοδεύουν επάξια τα πιάτα επιλογής σου. Η Green Rose, μετρά ήδη 8 έτη στον χώρο της εστίασης αλλά και της εκπροσώπησης του αγαπημένου σου ποτού, της μπύρας. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα ροκ στοιχεία της μπυραρίας με τον Θανάση, τον Βασίλη και όλο το προσωπικό να βρίσκεται στις επάλξεις, προκειμένου να επιλέξεις την δική σου αγαπημένη craft μπύρα. Με επιλογές ζύθου από όλη την Ελλάδα… Κι από την local στην gipsy microbrewery με Red Ale (Corfu), House Ale (Chios), A.P.A (Αστερόεσσα), I.P.A (Jasmine) δε μπορεί κανείς να μείνει παραπονεμένος. Χρώματα κεχριμπαρένια, γεύσεις μοναδικές και αρώματα θεσπέσια δεν αφήνουν καμία αίσθηση εκτός. Αν θέλεις ένα σύντομο ταξίδι σ΄ένα Αγγλικό περιβάλλον, είσαι δύο βήματα μόλις από εκεί! Καλό θα ήταν βέβαια αν θέλεις να πας Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ, να κάνεις κράτηση!
Tip: Συνόδευσε την αγαπημένη σου μπύρα με Green rose double burger ή με μία πανσέτα Braise, σιγομαγειρεμένη στον φούρνο με καπνιστή μπύρα και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας!
Αιμιλίου Βεάκη 72, Περιστέρι/ Τ.: 210 57 69 580/ fb: @greenRoseBeer // IG: green_rose_beer_restaurant
Bock Beer Restaurant
Μόλις 5’ από την Ακρόπολη, σε ένα στενάκι κάθετο στη Συγγρού, ένα παλιό κτίριο μετατράπηκε σε ένα ζεστό Beer Restaurant με κλασσική ξύλινη μπάρα που παραπέμπει περισσότερο σε pub του UK παρά σε τυπικό εστιατόριο. Tα χαρακτηριστικά πιάτα μπυραρίας και βορειοευρωπαϊκής κουζίνας συνδυάζονται απόλυτα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες. Πιάτα χωρίς γλουτένη και vigan γεύσεις συμπληρώνουν τον μενού καλύπτοντας τις γαστρονομικές επιθυμίες όλων. Πάνω από 70 ετικέτες σε μπύρα, με την ελληνική craft μπύρα να παίρνει τα ηνία καταχωρήθηκε στα αγαπημένα μας beer-bars. Το beer house έχει δανειστεί το όνομα Bock από την γερμανική λέξη που σημαίνει: κριάρι ή αλλιώς η επίσημη ονομασία μίας οικογένειας αρκετά δυνατής παλαιωμένης μπύρας. Είναι αυστηρά άκαπνο μέρος, επιτρέποντας έτσι στους επισκέπτες του να απολαύσουν τη βραδιά τους σε μία πραγματικά καθαρή ατμόσφαιρα!
Tip: Οι ιδιοκτήτες έχουν συνεργασία με γειτονικό πάρκινγκ όπου και θα σας δοθεί συγκεκριμένο ticket το οποίο, αν ξοδέψετε ποσό μεγαλύτερο από 30€ θα σας πληρώσουν οι ίδιοι! Που αλλού τέτοια φιλοξενία;
Bock Beer Bar Restaurant/ Σπύρου Δοντά 9, Κουκάκι/ τηλ. 21 0920 0369/ Τρίτη – Κυριακή: 17:00 – 02:00/https://www.facebook.com/bock.beer.restaurant
Ζυθοποιία Aναστασίου
Μία petite μονάδα παραγωγής ζύθου, η μοναδική των βορείων προαστίων (Χαλάνδρι) κι από τις ελάχιστες στην Αττική, “γεννά” ολόφρεσκες μπύρες, με κύριο χαρακτηριστικό τις αγνές πρώτες ύλες. Με αφιλτράριστο και απαστερίωτο ζύθο, είκοσι και πλέον διαφορετικές συνταγές- κάθε μία απ΄αυτές ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς της μπύρας- η μικροζυθοποιία Αναστασίου δίνει το παρόν από το 2017, ξεχωρίζοντας από τα συνηθισμένα. Ο Φώτης Αναστασιού, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, μαζί με τους ζυθοποιούς Μάκη Σαρηγιάννη, τον Γιάννη Ψυμούλη και τον Matthew Dean είναι η dream team, της μικρότερης ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Μπύρες με “εξωστρεφή” χαρακτήρα, αποτέλεσμα πανσπερμίας απόψεων, με ευφάνταστες συνταγές, βιολογικές βύνες -και όχι μόνο- με ιδιαίτερους λυκίσκους… Είναι κάποιοι από τους λόγους να εξερευνήσεις την μικροζυθοποιία Αναστασίου.Ρετρό ετικέτες, με έντονα χρώματα και “ψαγμένα” ονόματα χαρακτηρίζουν κάθε συνταγή προκαλώντας τον καταναλωτή να δοκιμάσει όσα περισσότερα στιλ μπύρας επιθυμεί. Τον γνήσιο τοπικός ζύθο Αναστασίου θα βρείτε σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης.
Tip: Ξεχωρίσαμε την “Όξινη”, μια kettle sour ale βασισμένη σε φρούτα του πάθους, έντονα αρωματική, με μέτριο σώμα και ελαφριά οξύτητα… Δοκιμάστε την!
Χαϊμαντά 25, χαλανδρι / Τ.: 694 08 64 443 / fb: @zythosanastasiou // IG: @anastasiou_brewery
BEER SHOP
Το BeerShop.gr δημιουργήθηκε το 2010 από ανθρώπους που με αγάπη για την ποιοτική μπύρα πιστεύουν ότι η καλή μπύρα πρέπει να είναι επιλογή για τα τραπέζια όλων. Από το 2010 μέχρι σήμερα μάλιστα, η ποικιλία στις μπύρες έχει τριπλασιαστεί. Γι’ αυτό όλοι οι μύστες του ζύθου, που βαριούνται να το κουνήσουν από το σπίτι ή δεν υπάρχει κάπου η συγκεκριμένη μπύρα που λαχταρούν, μπορούν με ένα κλικ να στο beershop.gr , μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 250 ελληνικές και εισαγόμενες ετικέτες μπύρας και οι καλοί άνθρωποι του beershop μας τις φέρνουν στο ποτήρι μας σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που το Beershop έχει βραβευτεί -για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές- ως το καλύτερο e-shop μπύρας.
Tip: Το καλύτερο από όλα είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμες φρέσκιες βαρελίσιες μπύρες για το σπίτι ή ακόμα και για δοκιμή στο χώρο του καταστήματος.
BeerShop.gr/http://Beershop.gr/ Κλείττου 7, Ζωγράφου/τηλ. 693 778 2101/ https://www.facebook.com/beershopgr/
Κάβα Αμπελοσοφίες
Μια ανάσα από το κέντρο- στα Πετράλωνα- βρίσκεται ένας επίγειος μπυρο-παράδεισος. Η κάβα “Αμπελοσοφίες”, μετρά ήδη 18 συναπτά χρόνια παρουσίας, είναι από τους πρώτους υποστηρικτές της ελληνικής ζυθοποιίας, αγαπά τους μικροζυθοποιούς και προτείνει σπάνιας “κοπής” ζύθους. Μπύρες διαμάντια, με τα “4C να τις συνοδεύουν”, ετικέτες ξεχωριστές, ποικίλες γεύσεις για όλα τα γούστα και τις ορέξεις.
Η αγάπη των ανθρώπων της κάβας “Αμπελοσοφίες” για την υγρή θεά, τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν την δική τους lager beer. Η πρωτότοκη μπύρα τους πήρε το όνομα Argos Star, προδίδοντας έτσι τον τόπο καταγωγής της, ενώ ζυθοποείται από την Ζέος. Το χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι το σκυλάκι που παραπέμπει στον πιστό ομηρικό σκύλο του Οδυσσέα. Μετά την lager την σκυτάλη παίρνει η Belka (Pilsner), ένα από τα πρώτα σκυλάκια που ταξίδεψαν στο διάστημα και επέστρεψαν σώα και αβλαβή προσκαλώντας μας σε μία διαστημική εμπειρία. Η τριλογία αναμένεται να ολοκληρωθεί… Μέχρι τότε μπορείτε να αμπελοφιλοσοφήσετε ελεύθερα στην κάβα!
Tip: Δοκίμασε κι εσύ μία Argos Star ή μία Belka και συνόδευσέ την με λιχουδιές που θα βρεις στην κάβα Αμπελοσοφίες
Κειριαδών 81, Πετράλωνα // τ.: 210 34 21 041 / fb: Κάβα Αμπελοσοφίες
Χάρμα
Η Κρητική ζυθοποιία, η πρώτη μικροζυθοποιία στα Χανιά, και συγκεριμένα στο χωριό Ζουνάκι, είναι αποτέλεσμα της αγάπης για την μπύρα. Ιθύνων νους ο Ιωάννης Λιονάκης, που το 2007 αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που σίγουρα έλειπε από τον τόπο του. Ζυθοποιείο “κρυμμένο” σε μία αχανή έκταση με ελαιώνες και πορτοκαλεώνες, μακριά από το αστικό περιβάλλον φτιάχνει αυθεντική χειροποίητη βαρελίσια μπύρα σκέτη… Χάρμα!Μπύρα ολόφρεσκη, χωρίς συντηρητικά φτιαγμένη για τους πιο απαιτητικούς του ζύθου. Με σύγχρονα μέσα παραγωγής και διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Θα τη βρεις σε πολλά σημεία διανομής στην Κρήτη, αλλά και στην Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Στυλ μπύρας για όλα τα γούστα- βαρελίσιες lager, pale ale, pilsner ,weiss, dunkel κ.α.φέρνουν την πρώτη Χανιώτικη μπύρα στην κορυφή των προτιμήσεων. Αν είσαι στα Χανιά ή είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός προορισμός σου, είσαι ευπρόσδεκτος εσύ και η παρέα σου, για μία ξενάγηση- γευσιγνωσία, στον παράδεισο της μπύρας. Χάρμα…Αληθινή χειροποίητη Κρητική μπύρα!
Tip: Το πρώτο επισκέψιμο ζυθοποιείο και το μοναδικό στην Ελλάδα με εστιατόριο, ανοιχτό στο ευρύ κοινό, όπου κάποιος μπορεί να δει τους ζυθοποιούς εν ώρα έργου.Οι χώροι είναι έτσι διαμορφωμένοι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει το εσωτερικό του εργοστασίου και την παραγωγή ενώ απολαμβάνει την μπύρα του στο εστιατόριο.
Χάρμα/ Ζουνάκι, Δήμος Βουκολιών/ τηλ. 2824 031002/https://el-gr.facebook.com/CretanBeer
Alea brewing co.
Η ονομασία της σε παραπέμπει στη θρυλική φράση “alea jacta est”, που σημαίνει: ο κύβος ερρίθφη. Κάπως έτσι, μετά από χρόνια ψαξίματος, εμπειρίας στην οικιακή ζυθοποίηση και σπουδές πάνω στο αντικείμενο του ζύθου, ο κύβος ερρίφθη και μία ομάδα πέντε νέων άνοιξαν την Alea. Η Alea είναι η πρώτη και μοναδική μικροζυθοποιία ως τώρα, που έχει επιλέξει να έχει γραμμή εμφιάλωσης σε κουτάκι αντί για μπουκάλι, ενώ υπάρχει και η επιλογή του βαρελιού σε συγκεκριμένα μαγαζιά και σε event που θα λαμβάνουν μέρος συχνά. Κουτάκια ερμητικά κλειστά προφυλάσσουν την μπύρα ώστε τίποτα να μη μπορεί να επηρεάσει την δύναμη, τα αρώματα και την γεύση της. Καζάνια, διαφορετικές συνταγές, ώρες γεμάτες έρευνα κι ατελείωτες δοκιμές για να βγει το τέλειο αποτέλεσμα.
Η πρώτη της παραγωγή μια English bitter και ακολούθως wit, pale ale, με τελευταία κυκλοφορία- προσθήκη μία μοναδική California Common. Το μέρος που “μαγειρεύεται” ο ζύθος, βρίσκεται στην Μεταμόρφωση και είναι μία από τις μόλις τρεις μικροζυθοποιίες ως τώρα, με εγκαταστάσεις στην Αθήνα.
Tip: Λατρέψαμε την Wit της Alea με σήμα την πεταλούδα όπως επίσης και τα κουτάκια- έργα τέχνης της!
Χλόης 87, Μεταμόρφωση // τ.: 213 00 17 953/ fb: @aleabrewingco // IG: alea_brewingco
ELIXI
Η επίσκεψη σε ένα εστιατόριο με μικρή ποικιλία σε μπύρα, οδήγησε σε μία άκρως πετυχημένη επιχειρηματική σκέψη. Την είσοδο της μπύρας σε καλά εστιατόρια. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα για μπύρα με γαστρονομικό προσανατολισμό που θα μπορούσε επάξια να συνοδεύσει εξαίσια πιάτα. Αφορμή για το όνομα της πρώτης μπύρας ήταν οι Δελφοί, ο ομφαλός της γης, κατά τους αρχαίους Έλληνες, ένα από το σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και απίστευτου φυσικού κάλλους που αποτελεί ένα παγκόσμιο πόλο έλξης. Επίσης, Δέλφη ονομάζεται και η ψηλότερη κορυφή του Δίρφυ, του μεγαλύτερου βουνού της Ευβοίας. Με ναυαρχίδα την Delphi Pilsner – φιάλη στα 750ml- ξεκίνησε μία ξέφρενη πορεία που θα οδηγήσει στο 1ο παγκόσμιο βραβείο (Λονδίνο) μαύρης μπύρας, της Delphi Dark! Με μία ανανεωμένη παρτίδα στις Delphi Session I.P.A, αρωματική και με επιπλέον λυκίσκο… Αφιλτράριστες, απαστερίωτες ή διπλοζυμωτές, είναι σίγουρα ευκολόπιοτες… φινετσάτες μπύρες!
Tip: Aγαπήσαμε ιδιαίτερα την Delphi session I.P.A… Πιο αρωματική από ποτέ!
M.Αλεξάνδρου 38, Αθήνα 10436/ Τηλ. 210 5242685/ https://www.facebook.com/DelphiBeer/
[email protected]
Διαβάστε επίσης: Ελληνική Μπύρα (Α’ μέρος)