• Η Πόλη Ζει
  • Εμείς
  • Γράφουν
  • Επικοινωνία
Η Πόλη Ζει
No Result
View All Result
  • Σύνδεση

Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

  • Άποψη

    Νικόλας Άσιμος: ένας αναρχικός λαϊκός μουσικός

    Ζήτω η ελευθερία του λόγου!

    Οδηγίες προς ναυτιλομένους

    Ένα εχθρικό κράτος

    Και η Μάνα άπλωνε τα άσπρα

    ©Reuters

    Πολλές κακιές ώρες μαζί

    Φως και σκοτάδι

    Οι φυσικές καταστροφές – Ο φυσικός άνθρωπος

    Να εξηγήσουμε τι συμβαίνει με τους καλλιτέχνες;

    Ποιος θα μας σώσει από τους σώστες;

    Oι πολύπλευρες απαγορεύσεις (και) στο θέατρο

    Αλλάζουν τα φώτα του πολιτισμού

    Αποχαιρετώντας τον Κώστα

    Ένα βιβλίο είναι λίγο πολύ λίγο, διάβασε τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ

    Κάθε 6 Δεκέμβρη, ένα πλάκωμα στο στήθος

    Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: μια γιορτή των συνόλων

    Πολυτεχνείο, μία μέρα μετά

  • Χαρτί
    • Όλα
    • Editorial
    • Eδώ θα διαβάσεις ένα σχετικά δύσκολο κείμενο
    • Αλλόκοσμος
    • Ανεξήγητη πόλη
    • Αφιερώματα
    • Διάφορα
    • Έγκλημα στην κουζίνα
    • Η ψυχή της Πόλης
    • Καυστική ποτάσα
    • ΣΟΦΙΟλογίες
    • Στη Διαπασών
    • Συνεντεύξεις
    • Συνέργια Θηλέων
    • Τεύχη
    • Τριήρης Επί Χάρτου Επιπλέουσα
    • Τριήρης Επί Χάρτου Πλέουσα
    • Φώντας Λάδης

    Τριήρης Επί Χάρτου Επιπλέουσα | τ.101

    Συνέργειες: Μια άλλη μορφή ύπαρξης

    Η Σαρακοστή και πού θα τη γευτούμε

    Τα γράφαμε εμείς | Επιτύμβιο των Κορινθίων πεσόντων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας

    Αποκρυφισμός και Έλληνες Πολιτικοί | Αλλόκοσμος

    Τα εις «-άλα» θηλυκά | Η άχρηστη πληροφορία του μήνα | τ.101

  • Θέμα

    “Ηχογραφώντας το βουητό της πόλης” μαζί με το Fragile

    Παγκόσμιο Κύπελλο και δύσκολες αποφάσεις

    Well-being ή αλλιώς, ο δρόμος προς την ευδαιμονία

    Παιδικότητα και Δημόσιος Χώρος

    Θαλασσάκι μου!

    Παιδί: Ένας ολόκληρος κόσμος

    HYGGE | Η τέχνη του «Ευ Ζην» αλά δανέζικα

    Μπορούμε να το κάνουμε

    Πότε θα πιούμε εκείνον τον καφέ;

    Η σκληρότητα και η ανθρωπιά

    Ένα «Rafale» από την Κύπρο…

    Η “Ελπίδα” πίσω από το τζάμι

    Η επανάσταση του Τουίστ

    Κοινωνικό Κομμωτήριο Δήμου Αθηναίων

  • Μιλήσαμε

    Νίκος Ζούδιαρης, Αλεξάνδρα Γκουντούλια, Αριστείδης Χατζησταύρου | Ένας σεμνός θρίαμβος

    Τζούλη Σούμα, πόσο «Έντα Γκάμπλερ» αισθάνεσαι;

    Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Θα διαμαρτύρομαι από τη στιγμή που δεν βλέπω τα πράγματα να είναι δίκαια»

    Ο Μανώλης Φάμελλος αναζητά κάποια ροή στην ασυναρτησία του γίγνεσθαι

    Κάτια Σπερελάκη

    Η Κάτια Σπερελάκη βάζει στο μικροσκόπιο «Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα»

    Κρατώντας την αναπνοή μας με τους Glass Rebel

    Θεόδωρος Παπακώστας: «Αν δεν έχεις haters δεν υπάρχεις στο διαδίκτυο»

    Χάρης Νικολακάκης: «Οι Εκδόσεις BELL δίνουν τη σημασία που αξίζει στην αισθηματική και ερωτική λογοτεχνία»

    Συραΐνα Κούτρα, γιατί οι πρόβες σου είναι σκέτη καταστροφή;

    Mήπως τελικά δεν είναι θέμα τύχης; | “Πάππας” & “Λούης” – Γραφεία Συνοικεσίων

    Drakopoulos Dating | Oι πετυχημένες γνωριμίες έχουν υπογραφή

    Ο Μάριος Δημητρόπουλος και «Τα Δικά σου Παιδιά»

    Κωνσταντίνος Δρίτσουλας

    Η «Ψυχόπλευση» εξετάζει το τραύμα της κακοποίησης

    Όλγα Δούρου: «Η πολιτική για μένα είναι τρόπος ζωής»

    Για τον Νίκο Χριστόπουλο, τα πιο ωραία είναι τα πίσω μπαλκόνια

  • Βιβλίο
    • Όλα
    • Άνθρωποι του βιβλίου
    • Αφιερώματα στο Βιβλίο
    • Βιβλιοκριτικές
    • Νέες εκδόσεις

    Παρουσίαση βιβλίου στο JukeBox: «Παύλος Σιδηρόπουλος και Σπυριδούλα: Φλου»

    Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη ξεκλειδώνει τα μυστικά της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας

    Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή | Ζητήματα ψυχικής υγείας. Σύγχρονες προσεγγίσεις-απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει

    Χάρης Νικολακάκης: «Οι Εκδόσεις BELL δίνουν τη σημασία που αξίζει στην αισθηματική και ερωτική λογοτεχνία»

    Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία | 16 αναγνώσεις του έργου του

    Ο έρωτας μέσα από τα μάτια τεσσάρων συγγραφέων ρομαντικών μυθιστορημάτων των εκδόσεων BELL

    Δηλώστε συμμετοχή με το διήγημά σας στη σειρά «Συνευρέσεις» των Εκδόσεων Λογότυπο

    «Πίστη, ελπίδα και πόνος», των Nick Cave – Seán O΄Hagan | Εκδόσεις Κλειδάριθμος

    «Τρία δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη | Eκδόσεις Καστανιώτηs

    Oι προτάσεις της “Σύγχρονης Εποχής” για τα Χριστούγεννα

    Εκδόσεις ΠΕΚ | Τέχνη, ιστορία και φιλοσοφία για τα δώρα των Χριστουγέννων!

    Έρωτας, περιπέτειες και… χημεία! Όλα συνδυάζονται στους νέους τίτλους των εκδόσεων Bell.

  • Πολιτισμός
    • Όλα
    • TV & Movies
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Πίνακες
    • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια

    Παράταση περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου

    IANOΣ | Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Διβάνη με τίτλο «Εργαζόμενο αγόρι»

    Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας στο Θέατρο της Ημέρας

    Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου | Κριτική παράστασης

    Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2023 στον ΙΑΝΟ

    Το TEDxMavili Square by Deloitte επιστρέφει δυναμικά για 6η συνεχόμενη χρονιά

    ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023

    Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον Καρπό παρουσιάζει την ταινία της Μαρίας Λεωνίδα «Το Στοίχημα»

    Ο Μανώλης Φάμελλος αναζητά κάποια ροή στην ασυναρτησία του γίγνεσθαι

    Positively Different Short Film Festival ‘Αντιστάσεις | Resistances x PDSFF23’

    ΟΠΑΝΔΑ | Η Μαίρη Ζυγούρη, ο Βασίλης Σκυλάκος και η Χριστίνα Κάλμπαρη ανοίγουν τη νέα εικαστική περίοδο

    Art-istic OR Art-ificial? To 4o Athens Fashion Film Festival επιστρέφει 14 – 16 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών !

    ΜΠΛΕ – BLUE | Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

    Κοίταξε πίσω / Look back | Ψηφιακή φωτογραφική έκθεση του Νίκου Ζαφειρόπουλου

    Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι. Μια οικογενειακή ιλαροτραγωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια | Κριτική

  • Έξοδος
    • Όλα
    • Explore Athens
    • Βολτάροντας στην Αθήνα
    • Δρομο-Λόγια
    • Πόλη Αφιέρωμα
    • Πρόταση Εβδομάδας

    ANÄNA: Το «μόνιμο» και το «περαστικό» σε ένα τοπόσημο

    Red Lion: Mια παμπ σταθερά σε κίνηση

    Ψητοπωλείο ο Γιώργος: Σαράντα χρόνια γεύση και ποιότητα

    Τι παίζει στο Jukebox;

    Για «ψάρι μεζέ» στην «Αυλή» της πόλης

    Όλα βγάζουν νόημα: Είναι ο Καπετάν Παναγής, είναι μέσα στη Βαρβάκειο και είναι Καθαρά Δευτέρα

    Έρως εστί… σουβλάκι | Μια βόλτα από το πιο ερωτικό σουβλατζίδικο της Καλλιθέας!

    Από το Μετς στο Παγκράτι και τούμπαλιν

    Τσικνοπέμπτη θα σε δω στην «Αυλή» της πόλης

    Γεύσεις στην Αθήνα: Τα μεθυστικά αρώματα του ολόφρεσκου «Πεΐνιρλί Ιωνίας»

    Η μπάρα του «Λογιότατου» (και η Τζένη Βάνου) μας ενώνει όλους

    FRAU: Νύχτες με παλμό, σε αστικό φόντο

    Βολτάροντας (σ)την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

    Winter spirits με υπογραφή

    Φrίdda με άρωμα κρασιού

    Ατμοσφαιρικά Χριστούγεννα σε στυλ… «de Grèce», στον πεζόδρομο της Ηπίτου

  • Άνθρωποι
    • Όλα
    • Faces
    • Αθήνα: μία / σε υπέρχρονη κίνηση
    • Άλφα
    • Και όμως συνέβη
    • Κλίκ
    • Σλάλομ
    • Στιγμές
    • Συναντηθήκαμε
    • Σύνθημα
    • Τι 'πες τώρα!

    Οργάνωση στα φορολογικά με την JS Accounting

    Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου

    Bonsai – Memories | 11. Eπτά

    Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Ο σταρ της ασπρόμαυρης εποχής

    Το παράδοξο της Αχιλλέως

    Bonsai – Memories | 7. Η λύπη

    Ο Γιάννης Αγγελάκας, όπως πάντα, «είχε κέφια»

    Πάνω κάτω η Σοφοκλέους

    Ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska σε ένα υπαίθριο rock party στην Τεχνόπολη

  • Εκδόσεις Λογότυπο

    Με την πένα του Παντελή Καψή (1880-1963) – Μικρασιατικαί Αναμνήσεις

    Ω, γλυκιά μου ορχιδέα | Αναστασία Τσαγκάρη | Εκδόσεις Λογότυπο

    Σαν Περγαμόντο | Όλγα Κωστούρου | Εκδόσεις Λογότυπο

    Μικρά λατινικά ποιήματα | Νίκος Γ. Μοσχονάς | Εκδόσεις Λογότυπο

    rodos_cover_book

    Ευτό το παραμύτι που είπα ήτο του… | Χρυσάνθη Κόζα | Εκδόσεις Λογότυπο

    1821_book_cover

    1821: Από το καριοφίλι στην πένα | Γιάννη Βλαχογιάννη Μνήμη | Εκδόσεις Λογότυπο

    mesaiwnas-cover

    Ο Μεσαίωνας στα μάτια μας | Chiara Frugoni | Εκδόσεις Λογότυπο

    ekklisakia-parousiasi

    Δώδεκα εκκλησάκια των Αθηνών | Ιωάννης Μ. Μιχαλακόπουλος | Εκδόσεις Λογότυπο

    nestoraskanonas

    Νέστορας Φανάρας – Κανόνας Ερωτικός / Στο Άγιο Όρος | Εκδόσεις Λογότυπο

  • #Breaktime

    Ία-ία-ία, η τζαμπατζαρία!

    Η νουγκατίνα αντεπιτίθεται

    Ο λόγος (και) στις κερκίδες

    Στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά εμείς αρμενίζουμε; | Πλευρώτους

    7 Τραγούδια για την ημέρα του Καψούρη Αγίου Βαλεντίνου

    Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θυμάται την Στέλλα Βλαχογιάννη

    Κλανιά, μαγκιά και γκράφιτι

    Nitro: Μπροστά σε δεύτερη χρεωκοπία;

    Καταργήστε τον Χειμώνα να τελειώνουμε!

    Και το όνομα αυτής «Μπάρμπαρα»

    Ζήτω η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Βασιλεία

    Πλοϊκό Εξπρές

    Η Σειρά

    Απολογισμός;

    Ποιος θυμάται τον αντικαπνιστικό νόμο;

    Let the creepy Xmas begin

    5 Δρόμοι, φάσματα αισθήσεων

  • Well Being
    • Όλα
    • Shopping
    • Γεύση
    • Κατοικίδια
    • Μαγείρεψε το!
    • Ομορφιά-Περιποίηση
    • Σπίτι
    • Ταξίδια
    • Υγεία

    Το καλό φαγητό στην Κυψέλη έχει την υπογραφή Tasis

    Μία στάση στο Terra Fresh… ή τρεις;

    «Μουσίτσα μου», Κουκλίτσα μου, Γεμάτη ευωδιά

    H ποιότητα στις πίτες έχει όνομα: MARIE & ANTOINETTE

    Το coaching βοηθά επιχειρηματίες και στελέχη HR να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουν! Δες πώς!

    Πας μαγειρεύοντας

    Τα barbershops που δεν αλλάζεις με τίποτα

    Κατευθυνόμαστε νότια για περιποίηση στο Two Clippers barbershop

    Το Flow Hair Art ακολουθεί τη φυσική ροή της κομμωτικής τέχνης και μας ανανεώνει

    To Barberia Atenes «κακομαθαίνει» τον άντρα

    Trending Tags

    • 10 χρόνια ΗΠΖ
    • ΔΙΑΝΟΜΗ
    No Result
    View All Result
    • Άποψη

      Νικόλας Άσιμος: ένας αναρχικός λαϊκός μουσικός

      Ζήτω η ελευθερία του λόγου!

      Οδηγίες προς ναυτιλομένους

      Ένα εχθρικό κράτος

      Και η Μάνα άπλωνε τα άσπρα

      ©Reuters

      Πολλές κακιές ώρες μαζί

      Φως και σκοτάδι

      Οι φυσικές καταστροφές – Ο φυσικός άνθρωπος

      Να εξηγήσουμε τι συμβαίνει με τους καλλιτέχνες;

      Ποιος θα μας σώσει από τους σώστες;

      Oι πολύπλευρες απαγορεύσεις (και) στο θέατρο

      Αλλάζουν τα φώτα του πολιτισμού

      Αποχαιρετώντας τον Κώστα

      Ένα βιβλίο είναι λίγο πολύ λίγο, διάβασε τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ

      Κάθε 6 Δεκέμβρη, ένα πλάκωμα στο στήθος

      Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: μια γιορτή των συνόλων

      Πολυτεχνείο, μία μέρα μετά

    • Χαρτί
      • Όλα
      • Editorial
      • Eδώ θα διαβάσεις ένα σχετικά δύσκολο κείμενο
      • Αλλόκοσμος
      • Ανεξήγητη πόλη
      • Αφιερώματα
      • Διάφορα
      • Έγκλημα στην κουζίνα
      • Η ψυχή της Πόλης
      • Καυστική ποτάσα
      • ΣΟΦΙΟλογίες
      • Στη Διαπασών
      • Συνεντεύξεις
      • Συνέργια Θηλέων
      • Τεύχη
      • Τριήρης Επί Χάρτου Επιπλέουσα
      • Τριήρης Επί Χάρτου Πλέουσα
      • Φώντας Λάδης

      Τριήρης Επί Χάρτου Επιπλέουσα | τ.101

      Συνέργειες: Μια άλλη μορφή ύπαρξης

      Η Σαρακοστή και πού θα τη γευτούμε

      Τα γράφαμε εμείς | Επιτύμβιο των Κορινθίων πεσόντων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας

      Αποκρυφισμός και Έλληνες Πολιτικοί | Αλλόκοσμος

      Τα εις «-άλα» θηλυκά | Η άχρηστη πληροφορία του μήνα | τ.101

    • Θέμα

      “Ηχογραφώντας το βουητό της πόλης” μαζί με το Fragile

      Παγκόσμιο Κύπελλο και δύσκολες αποφάσεις

      Well-being ή αλλιώς, ο δρόμος προς την ευδαιμονία

      Παιδικότητα και Δημόσιος Χώρος

      Θαλασσάκι μου!

      Παιδί: Ένας ολόκληρος κόσμος

      HYGGE | Η τέχνη του «Ευ Ζην» αλά δανέζικα

      Μπορούμε να το κάνουμε

      Πότε θα πιούμε εκείνον τον καφέ;

      Η σκληρότητα και η ανθρωπιά

      Ένα «Rafale» από την Κύπρο…

      Η “Ελπίδα” πίσω από το τζάμι

      Η επανάσταση του Τουίστ

      Κοινωνικό Κομμωτήριο Δήμου Αθηναίων

    • Μιλήσαμε

      Νίκος Ζούδιαρης, Αλεξάνδρα Γκουντούλια, Αριστείδης Χατζησταύρου | Ένας σεμνός θρίαμβος

      Τζούλη Σούμα, πόσο «Έντα Γκάμπλερ» αισθάνεσαι;

      Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Θα διαμαρτύρομαι από τη στιγμή που δεν βλέπω τα πράγματα να είναι δίκαια»

      Ο Μανώλης Φάμελλος αναζητά κάποια ροή στην ασυναρτησία του γίγνεσθαι

      Κάτια Σπερελάκη

      Η Κάτια Σπερελάκη βάζει στο μικροσκόπιο «Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα»

      Κρατώντας την αναπνοή μας με τους Glass Rebel

      Θεόδωρος Παπακώστας: «Αν δεν έχεις haters δεν υπάρχεις στο διαδίκτυο»

      Χάρης Νικολακάκης: «Οι Εκδόσεις BELL δίνουν τη σημασία που αξίζει στην αισθηματική και ερωτική λογοτεχνία»

      Συραΐνα Κούτρα, γιατί οι πρόβες σου είναι σκέτη καταστροφή;

      Mήπως τελικά δεν είναι θέμα τύχης; | “Πάππας” & “Λούης” – Γραφεία Συνοικεσίων

      Drakopoulos Dating | Oι πετυχημένες γνωριμίες έχουν υπογραφή

      Ο Μάριος Δημητρόπουλος και «Τα Δικά σου Παιδιά»

      Κωνσταντίνος Δρίτσουλας

      Η «Ψυχόπλευση» εξετάζει το τραύμα της κακοποίησης

      Όλγα Δούρου: «Η πολιτική για μένα είναι τρόπος ζωής»

      Για τον Νίκο Χριστόπουλο, τα πιο ωραία είναι τα πίσω μπαλκόνια

    • Βιβλίο
      • Όλα
      • Άνθρωποι του βιβλίου
      • Αφιερώματα στο Βιβλίο
      • Βιβλιοκριτικές
      • Νέες εκδόσεις

      Παρουσίαση βιβλίου στο JukeBox: «Παύλος Σιδηρόπουλος και Σπυριδούλα: Φλου»

      Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη ξεκλειδώνει τα μυστικά της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας

      Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή | Ζητήματα ψυχικής υγείας. Σύγχρονες προσεγγίσεις-απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει

      Χάρης Νικολακάκης: «Οι Εκδόσεις BELL δίνουν τη σημασία που αξίζει στην αισθηματική και ερωτική λογοτεχνία»

      Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία | 16 αναγνώσεις του έργου του

      Ο έρωτας μέσα από τα μάτια τεσσάρων συγγραφέων ρομαντικών μυθιστορημάτων των εκδόσεων BELL

      Δηλώστε συμμετοχή με το διήγημά σας στη σειρά «Συνευρέσεις» των Εκδόσεων Λογότυπο

      «Πίστη, ελπίδα και πόνος», των Nick Cave – Seán O΄Hagan | Εκδόσεις Κλειδάριθμος

      «Τρία δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη | Eκδόσεις Καστανιώτηs

      Oι προτάσεις της “Σύγχρονης Εποχής” για τα Χριστούγεννα

      Εκδόσεις ΠΕΚ | Τέχνη, ιστορία και φιλοσοφία για τα δώρα των Χριστουγέννων!

      Έρωτας, περιπέτειες και… χημεία! Όλα συνδυάζονται στους νέους τίτλους των εκδόσεων Bell.

    • Πολιτισμός
      • Όλα
      • TV & Movies
      • Εικαστικά
      • Θέατρο
      • Μουσική
      • Πίνακες
      • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια

      Παράταση περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου

      IANOΣ | Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Διβάνη με τίτλο «Εργαζόμενο αγόρι»

      Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας στο Θέατρο της Ημέρας

      Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου | Κριτική παράστασης

      Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2023 στον ΙΑΝΟ

      Το TEDxMavili Square by Deloitte επιστρέφει δυναμικά για 6η συνεχόμενη χρονιά

      ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023

      Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον Καρπό παρουσιάζει την ταινία της Μαρίας Λεωνίδα «Το Στοίχημα»

      Ο Μανώλης Φάμελλος αναζητά κάποια ροή στην ασυναρτησία του γίγνεσθαι

      Positively Different Short Film Festival ‘Αντιστάσεις | Resistances x PDSFF23’

      ΟΠΑΝΔΑ | Η Μαίρη Ζυγούρη, ο Βασίλης Σκυλάκος και η Χριστίνα Κάλμπαρη ανοίγουν τη νέα εικαστική περίοδο

      Art-istic OR Art-ificial? To 4o Athens Fashion Film Festival επιστρέφει 14 – 16 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών !

      ΜΠΛΕ – BLUE | Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

      Κοίταξε πίσω / Look back | Ψηφιακή φωτογραφική έκθεση του Νίκου Ζαφειρόπουλου

      Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι. Μια οικογενειακή ιλαροτραγωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια | Κριτική

    • Έξοδος
      • Όλα
      • Explore Athens
      • Βολτάροντας στην Αθήνα
      • Δρομο-Λόγια
      • Πόλη Αφιέρωμα
      • Πρόταση Εβδομάδας

      ANÄNA: Το «μόνιμο» και το «περαστικό» σε ένα τοπόσημο

      Red Lion: Mια παμπ σταθερά σε κίνηση

      Ψητοπωλείο ο Γιώργος: Σαράντα χρόνια γεύση και ποιότητα

      Τι παίζει στο Jukebox;

      Για «ψάρι μεζέ» στην «Αυλή» της πόλης

      Όλα βγάζουν νόημα: Είναι ο Καπετάν Παναγής, είναι μέσα στη Βαρβάκειο και είναι Καθαρά Δευτέρα

      Έρως εστί… σουβλάκι | Μια βόλτα από το πιο ερωτικό σουβλατζίδικο της Καλλιθέας!

      Από το Μετς στο Παγκράτι και τούμπαλιν

      Τσικνοπέμπτη θα σε δω στην «Αυλή» της πόλης

      Γεύσεις στην Αθήνα: Τα μεθυστικά αρώματα του ολόφρεσκου «Πεΐνιρλί Ιωνίας»

      Η μπάρα του «Λογιότατου» (και η Τζένη Βάνου) μας ενώνει όλους

      FRAU: Νύχτες με παλμό, σε αστικό φόντο

      Βολτάροντας (σ)την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

      Winter spirits με υπογραφή

      Φrίdda με άρωμα κρασιού

      Ατμοσφαιρικά Χριστούγεννα σε στυλ… «de Grèce», στον πεζόδρομο της Ηπίτου

    • Άνθρωποι
      • Όλα
      • Faces
      • Αθήνα: μία / σε υπέρχρονη κίνηση
      • Άλφα
      • Και όμως συνέβη
      • Κλίκ
      • Σλάλομ
      • Στιγμές
      • Συναντηθήκαμε
      • Σύνθημα
      • Τι 'πες τώρα!

      Οργάνωση στα φορολογικά με την JS Accounting

      Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου

      Bonsai – Memories | 11. Eπτά

      Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Ο σταρ της ασπρόμαυρης εποχής

      Το παράδοξο της Αχιλλέως

      Bonsai – Memories | 7. Η λύπη

      Ο Γιάννης Αγγελάκας, όπως πάντα, «είχε κέφια»

      Πάνω κάτω η Σοφοκλέους

      Ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska σε ένα υπαίθριο rock party στην Τεχνόπολη

    • Εκδόσεις Λογότυπο

      Με την πένα του Παντελή Καψή (1880-1963) – Μικρασιατικαί Αναμνήσεις

      Ω, γλυκιά μου ορχιδέα | Αναστασία Τσαγκάρη | Εκδόσεις Λογότυπο

      Σαν Περγαμόντο | Όλγα Κωστούρου | Εκδόσεις Λογότυπο

      Μικρά λατινικά ποιήματα | Νίκος Γ. Μοσχονάς | Εκδόσεις Λογότυπο

      rodos_cover_book

      Ευτό το παραμύτι που είπα ήτο του… | Χρυσάνθη Κόζα | Εκδόσεις Λογότυπο

      1821_book_cover

      1821: Από το καριοφίλι στην πένα | Γιάννη Βλαχογιάννη Μνήμη | Εκδόσεις Λογότυπο

      mesaiwnas-cover

      Ο Μεσαίωνας στα μάτια μας | Chiara Frugoni | Εκδόσεις Λογότυπο

      ekklisakia-parousiasi

      Δώδεκα εκκλησάκια των Αθηνών | Ιωάννης Μ. Μιχαλακόπουλος | Εκδόσεις Λογότυπο

      nestoraskanonas

      Νέστορας Φανάρας – Κανόνας Ερωτικός / Στο Άγιο Όρος | Εκδόσεις Λογότυπο

    • #Breaktime

      Ία-ία-ία, η τζαμπατζαρία!

      Η νουγκατίνα αντεπιτίθεται

      Ο λόγος (και) στις κερκίδες

      Στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά εμείς αρμενίζουμε; | Πλευρώτους

      7 Τραγούδια για την ημέρα του Καψούρη Αγίου Βαλεντίνου

      Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θυμάται την Στέλλα Βλαχογιάννη

      Κλανιά, μαγκιά και γκράφιτι

      Nitro: Μπροστά σε δεύτερη χρεωκοπία;

      Καταργήστε τον Χειμώνα να τελειώνουμε!

      Και το όνομα αυτής «Μπάρμπαρα»

      Ζήτω η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Βασιλεία

      Πλοϊκό Εξπρές

      Η Σειρά

      Απολογισμός;

      Ποιος θυμάται τον αντικαπνιστικό νόμο;

      Let the creepy Xmas begin

      5 Δρόμοι, φάσματα αισθήσεων

    • Well Being
      • Όλα
      • Shopping
      • Γεύση
      • Κατοικίδια
      • Μαγείρεψε το!
      • Ομορφιά-Περιποίηση
      • Σπίτι
      • Ταξίδια
      • Υγεία

      Το καλό φαγητό στην Κυψέλη έχει την υπογραφή Tasis

      Μία στάση στο Terra Fresh… ή τρεις;

      «Μουσίτσα μου», Κουκλίτσα μου, Γεμάτη ευωδιά

      H ποιότητα στις πίτες έχει όνομα: MARIE & ANTOINETTE

      Το coaching βοηθά επιχειρηματίες και στελέχη HR να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουν! Δες πώς!

      Πας μαγειρεύοντας

      Τα barbershops που δεν αλλάζεις με τίποτα

      Κατευθυνόμαστε νότια για περιποίηση στο Two Clippers barbershop

      Το Flow Hair Art ακολουθεί τη φυσική ροή της κομμωτικής τέχνης και μας ανανεώνει

      To Barberia Atenes «κακομαθαίνει» τον άντρα

      Trending Tags

      • 10 χρόνια ΗΠΖ
      • ΔΙΑΝΟΜΗ
      No Result
      View All Result
      No Result
      View All Result
      χριστουγεννα

      Μυρίζει Χριστούγεννα…θυμάμαι

      Γεύσεις και μυρωδιές Χριστουγέννων

      από Άντα Κουγιά
      17/12/2019
      στην κατηγορία Αφιερώματα, Χαρτί
      Reading Time: 2 mins read
      Share on FacebookShare on Twitter

      Τα Χριστούγεννα έχουν κάνει προ πολλού την εμφάνισή τους. Ο Δεκέμβριος στην Πόλη έχει άλλο κλίμα. Για κάποιους οικογενειακό, για κάποιους καταθλιπτικό, για κάποιους άλλους κλίμα… «party-time».

      Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, το σίγουρο είναι ότι τα Χριστούγεννα… μυρίζουν: γαλοπούλα, μελομακάρονα, κουραμπιέ, μακαρόν και πανετόνε. Τα Χριστούγεννα…βλέπονται: λαμπιόνια και στολίδια, γιρλάντες και γκι γεμίζουν σκηνικά Πόλης και σαλονιών.

      Τα Χριστούγεννα…ακούγονται: «Last Christmas I gave you my Heart», «We wish you Merry Christmas», ένα τρίγωνο που αναγγέλλει με ρυθμό «Καλήν εσπέραν άρχοντες». Τα Χριστούγεννα έχουν γεύση: σαμπάνια και κρασί, σοκολάτα και ζεστός καφές, πατάτες φούρνου και σουφλέ. Τα Χριστούγεννα μπορείς να τα ακουμπήσεις: όταν ανοίγεις τα κλαδιά του δέντρου μετά από 11 μήνες που είναι στο πατάρι, όταν πασχίζεις να βγάλεις τη χρυσόσκονη από τα χέρια και τα μαλλιά σου.

      Πάνω απ’όλα όμως, τα Χριστούγεννα…τα νιώθεις. Βαθιά μες στην ψυχή σου. Ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις ένα χρόνο και να έρθει ένας άλλος. Ξέρεις ότι είναι η ώρα να εκτιμήσεις όσα έχεις και όσα θέλεις να αποκτήσεις. Ξέρεις ότι είναι η ώρα για περισσότερη αγάπη και θαλπωρή.

      Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, σε όλους!

      H ΦΑΜΠΡΙΚΑ  ΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ

      φαμπρικα

      Η «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» αλλάζει τα στεγανά της αθηναϊκής γεύσης από τότε που άνοιξε, καθώς ο Γιώργος Γκάτσος, η ψυχή του μαγαζιού, βάζει όλο το μεράκι και την αγάπη του στη μαγειρική, για να μας προσφέρει φρέσκα και μοναδικά πιάτα. Σεβόμενη το στοιχείο της ελληνικής παράδοσης και της μοναστηριακής μαγειρικής, η «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου», δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1960 και το εστιατόριο διαμορφώθηκε με όσα υλικά βρέθηκαν μέσα στο χώρο, ενώ οι διάφορες αισθητικές παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Γκάτσο και κάποιους καλούς του φίλους.

      Όσο για την κουζίνα, υπάρχει ένα σταθερό, λιτό μενού, ενώ καθημερινά, οι επιλογές σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα διαμορφώνονται ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που βρίσκει. Προσπαθώντας όλα τα πιάτα να είναι υψηλής ποιότητας και απόλυτα χειροποίητα, ο κ. Γκάτσος εμπιστεύεται τις βιολογικές λαϊκές αγορές της γειτονιάς. Πρόσθεσε επίσης: «Τα βασικά συστατικά του μαγειρέματος είναι δύο: το ελαιόλαδο και το αλάτι. Έτσι το αλάτι μας είναι μοναδικό, έρχεται από την Κρήτη και τη Μάνη, ενώ φέτος επιλέξαμε Ζακυνθινό βιολογικό ελαιόλαδο». Αξίζει λοιπόν να επισκεφθείτε αυτό το ξεχωριστό μέρος με την ιδιαίτερη ταυτότητα -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- καθώς η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα!

      Αναστασίου Ζίννη 34, Κουκάκι | Τ.: 210 92 46 354| FB: Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

      Γιώργος Γκάτσος (Μάγειρας)
      Γιώργος Γκάτσος (Μάγειρας)

      Θυμάται: «Μεγάλωσα στη Χαλκίδα και η μητέρα μου ήταν μια γυναίκα βαθιά θρησκευόμενη. Φυσικό και επόμενο ήταν λοιπόν να τηρούμε κατά γράμμα κάθε χριστιανική γιορτή και νηστεία. Έτσι και τα Χριστούγεννα, έπρεπε να νηστεύουμε για 40 μέρες. Η πιο βαθιά χαραγμένη ανάμνηση λοιπόν είναι μια στρογγυλή, λαχταριστή ατομική πίτσα με σουτζούκ και πλούσιο, λιωμένο τυρί, όπως και μια μπουγάτσα που την άνοιγαν και έριχναν μέσα άχνη ζάχαρη και κανέλα. Αυτά τα έφτιαχνε ένα υπέροχο τυροπιτάδικο, πολύ διάσημο στη Χαλκίδα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Μετά τα Κάλαντα λοιπόν στις 24 του μήνα, όλα τα παιδιά έτρωγαν πίτσα και μπουγάτσα. Ενώ εγώ περιοριζόμουν σε ένα κουλούρι.»

      Προτείνει: Ο κ. Γκάτσος μας προτείνει τα μοναδικά πιάτα του για την περίοδο της χριστουγεννιάτικης νηστείας, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτρέπεται να φάμε ψάρι: φρέσκα βιολογικά ψάρια, όπως τσιπούρα ή λαβράκι, από συγκεκριμένο ιχθυοπωλείο, ενώ μπορείτε να επιλέξετε και άλλες ψαροφαγικές επιλογές, όπως ελληνικό χταπόδι με φάβα Αμοργού.


      ΚΥΒΕΛΗ

       φαγητό

      Οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) έχουν ανακηρύξει την «Κυβέλη» το αγαπημένο τους γευστικό στέκι, αφού πρόκειται για ένα εστιατόριο που απευθύνεται στους λάτρεις της απλότητας και του καλού, ελληνικού φαγητού. Για το team της «Κυβέλης» η φιλοσοφία του ελληνικού τραπεζιού σχετίζεται με ποιοτικές γεύσεις, γενναίες μερίδες, καλό κρασί και συζητήσεις ανάμεσα στα τσουγκρίσματα. Όλα αυτά σου προσφέρονται απλόχερα, σε μια ατμόσφαιρα αυθεντικά οικογενειακή! Το προσωπικό είναι έμπειρο και φιλικό, πάντα στη διάθεσή σου να σε εξυπηρετήσει με χιούμορ και χαμόγελο! Το μενού περιλαμβάνει κρέατα, θαλασσινά, υπέροχες σαλάτες, έξυπνους μεζέδες και επιλογές για χορτοφάγους, απίστευτης νοστιμιάς και σε λογικές τιμές.

      Μέσα, ο χώρος είναι ζεστός και λιτά διακοσμημένος, ενώ αγαπημένα ελληνικά τραγούδια ακούγονται από τα ηχεία στην ένταση που χρειαζόμαστε για να διασκεδάσουμε, αλλά και για να απολαύσουμε την κουβέντα με την παρέα μας. Ιδανικό για τις Χριστουγεννιάτικες, γιορτινές μέρες που η ουσία βρίσκεται στο καλό φαγητό, το άφθονο ποτό και τη συνεύρεση με τους αγαπημένους μας φίλους!

      Επτανήσου 15, Αθήνα | Τ.: 210 82 19 406 | fb: Κυβέλη | ig: kyveli_kypseli

      Γ. Αναγνώστου (Ιδιοκτήτης)
      Γ. Αναγνώστου (Ιδιοκτήτης)

      Θυμάται: «Γενικά, τα Χριστούγεννα για μένα είναι οικογενειακή γιορτή. Όλοι μαζί στο σπίτι, γύρω από το τζάκι, πολλά στολίδια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι γονείς μου δούλευαν πολύ, ειδικά την περίοδο των γιορτών, αλλά πάντα έβρισκαν χρόνο να περάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα. Συνήθιζαν να μας κρύβουν σοκολατάκια ανάμεσα στα στολίδια του δέντρου, ενώ οργάνωναν κυνήγι θησαυρού για να βρούμε τα δώρα μας: η μητέρα μου έβαζε καρτούλες στο σπίτι για να λύσουμε το «γρίφο» και να τα ανακαλύψουμε. Ήταν ζεστά τα παιδικά χρόνια. Και είναι δύσκολο όταν ενηλικιώνεσαι, να ξαναζείς τέτοιες στιγμές, με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ενθουσιασμό».

      Προτείνει: Ο Γιώργος μάς προτείνει ένα ιδανικό πιάτο, που συνδυάζει το εθιμοτυπικό γεύμα των Χριστουγέννων, με την καινοτομία και τη νοστιμιά: Φιλέτο γαλοπούλας στη σχάρα, σερβιρισμένο με ριζότο με κάστανα, κουκουνάρια, ξηρούς καρπούς και αρωματικά, μπισκότα παρμεζάνας και σάλτσα μοσχάτων σταφυλιών.


      ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ

      φαι

      Όλες οι όμορφες στιγμές ξεκινούν με μια καλή παρέα και καλό φαγητό. ‘Ετσι, από το 2012, οι «Ραδιουργίες», ακριβώς κάτω από το Λόφο της Δεξαμενής στα Άνω Πετράλωνα είναι ένα must στέκι για λουκούλεια γεύματα. Το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο, ο χώρος του είναι πανέμορφος, η ταράτσα του (που λειτουργεί και το χειμώνα) ειδυλλιακή, η εξυπηρέτηση άψογη, οι τιμές οικονομικές, ενώ την ίδια στιγμή το φαγητό που προσφέρεται είναι νοστιμότατο και σερβίρεται σε πραγματικά γενναίες μερίδες.  Απόλυτα εναρμονισμένες με την ιδιαίτερη ταυτότητα της περιοχής, οι «Ραδιουργίες» ακροβατούν με απόλυτη ισορροπία μεταξύ της παράδοσης και του σήμερα, με τα retro στοιχεία της διακόσμησης και με τις διάσημες πλέον ξύλινες καρέκλες, όπου μικρά… «αποστάγματα σοφίας» κάνουν την εμφάνισή τους!

      Τις «Ραδιουργίες» τις αγαπάμε και γι’αυτό τις επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά. Και ο Μένιος, ένας άνθρωπος με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει, αλλάζει συχνά το μενού για να μην βαριόμαστε! Αν και τις «Ραδιουργίες», δεν θα τις βαρεθούμε ποτέ!

      Κοίλης 33, Αθήνα | Τ.: 211 01 21 426 | FB: Ραδιουργίες

      Μένιος (ιδιοκτήτης)
      Μένιος (ιδιοκτήτης)

      ..θυμάται: «Μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν το ανοίγω το μαγαζί. Εξάλλου, είναι τόσο οικογενειακές γιορτές που δύσκολο να έρθουν παρέες. Αλλά έτσι, βρίσκω κι εγώ την ευκαιρία να περάσω τις γιορτές με τη δική μου οικογένεια. Πολλά χρόνια όμως, δούλευα νύχτα. Εκεί που οι άλλοι διασκέδαζαν, εγώ δούλευα. Ξεχνούσα ότι ήταν Χριστούγεννα. Νόμιζα ότι ήταν μια συνηθισμένη μέρα, που απλώς οι άλλοι κυκλοφορούσαν πιο πολύ στους δρόμους.»

      Προτείνει: Ο Μένιος που ξέρει από καλό φαγητό, για την περίοδο των Χριστουγέννων μας προτείνει ένα ξεχωριστό πιάτο από τις «Ραδιουργίες»: κότσι χοιρινό, που συνοδεύεται από λεμονάτες πατάτες φούρνου. Κάθε ελληνικό, χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχει κρέας, όπως και ζουμερές πατάτες φούρνου!

      ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

      Σε μία από τις πιο αυθεντικές γειτονιές της Αθήνας, το Κουκάκι, ξακουστό σε όλον τον κόσμο, αφού ψηφίστηκε μέσα στις 5 καλύτερες γειτονιές της γης, θα βρείτε την “Μικρή Βενετία”! Ένας χώρος ζεστός, όπου θα δοκιμάσετε μοναδικά πιάτα, εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Το μενού αυτού του «γκουρ-μεζεδοπωλείου» είναι εκπληκτικό. Από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ, σερβίρουν πρωτότυπα ελληνικά πιάτα, «πειραγμένα» με τις δικές τους προσωπικές πινελιές: δοκιμάστε το για το μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, επιλέξτε τις φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά ( μην παραλείψετε τα παστουρμαδοπιτάκια!), ζυμαρικά και ριζότο, πιάτα με βάση το κρέας και τα ψάρια! Για όσους δεν τρώνε κρέας, το μενού για χορτοφάγους είναι επίσης πλούσιο και ενημερωμένο!

      Οι γεύσεις είναι ιδιαίτερες γιατί στην κουζίνα της «Μικρής Βενετίας» χρησιμοποιούν αγνά υλικά, φερμένα από όλη την Ελλάδα, κυρίως από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Όσο για την εξυπηρέτηση; Άμεση και φιλική, με τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου!

      Ολυμπίου 15, Κουκάκι | T.: 213 02 59 158|

      FB: Μικρή Βενετία | www.mikrivenetia.com

      Φλωρεντία(Μαγείρισσα)
      Φλωρεντία(Μαγείρισσα)

      …θυμάται: «Ήταν το 1986 και βρισκόμουν στη Γαλλία, στη Grenoble. Εκεί, είχα ένα ελληνικό εστιατόριο, που λεγόταν «Καλημέρα». Την Παραμονή των Χριστουγέννων όμως, σέρβιρα τα φαγητά που είθιστε να τρώνε οι Γάλλοι εκείνη την ημέρα. Τι τρώνε; Θαλασσινά! Στρείδια, μύδια, γαρίδες, τα πάντα. Επιπλέον, συνηθίζεται εκείνη τη μέρα να ντύνονται θεματικά. Το θεματικό μας εκείνη τη χρονιά ήταν οι πειρατές. Για πρώτο πιάτο, είχα αποφασίσει να σερβίρω «μπλίνις»: πιτάκια με μαρέγκα, που έπρεπε να γίνουν τελευταία στιγμή και να σερβιριστούν ζεστά. Μετά από 210 μπλίνις που έφτιαξα, είχα καεί, είχα κουραστεί και έκατσα λίγο να ηρεμήσω. Τότε, ήρθε η μητέρα μου: «Παιδί μου, λαγάνα δεν πήρες!», «Μάνα, τι λες;», «Έτσι όπως είναι ντυμένοι και με όλα αυτά τα θαλασσινά, δεν είναι Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα είναι!»

      Προτείνει: Απευθείας απ’ την κουζίνα της Φλωρεντίας, προτείνουμε ένα γευστικότατο πιάτο, ιδανικό για τις χειμωνιάτικες μέρες: ψαρονέφρι με σύκα και σάλτσα χοεσίν. Και ιδού η συνταγή! Βράζουμε τα σύκα σε ψημένη, αμοργιανή ρακή μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα χοεσίν, κόβουμε το ψαρονέφρι «μενταγιόν», το περνάμε από το τηγάνι να ροδίσει και ρίχνουμε τη σάλτσα με τα σύκα μέχρι να δέσει το πιάτο μας! Ιδανικά συνοδεύεται με ρύζι basmatti.


      ΜΕΤΑΞΟΥ

      Η Μεταξού, μία παλιά αθηναϊκή ταβέρνα στο Μεταξουργείο σε μία διατηρητέα μονοκατοικία με υπέροχη άυλη. Ζεστός χώρος, “ποτισμένος” από την αύρα αμέτρητων θαμώνων που έζησαν υπέροχες στιγμές τρώγοντας, πίνοντας και τραγουδώντας με τη συνοδεία κιθαρομπούζουκων και όχι μονό. Πρόκειται για μία αυθεντική λαϊκή ταβέρνα, που σας καλοδέχονται οι πάντα ζεστοί και φιλόξενοι ιδιοκτήτες με ένα φιλικό προσωπικό που πρόθυμα προσπαθεί να σας περιποιηθεί.
      Η ταβέρνα προσφέρει καλομαγειρεμενα φαγητά και διάφορα εδέσματα φτιαγμένα πάντα με αγνά υλικά ελληνικής παράγωγης. Κρασιά χύμα άριστης ποιότητας, εμφιαλωμένα βιολογικά, ράκη χύμα, μπύρες κλπ.

      Ζωντανή μουσική χωρίς μικρόφωνα (τις καθημερινές που το επιτρέπουν οι ανθρώπινες συνθήκες).Κάθε μέρα με διαφορετική μουσική (καντάδες-λαϊκό-ρεμπέτικο-παραδοσιακή μουσική), η ταβέρνα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα εκτός Δευτέρας και τις Κυριακές ανοικτά το μεσημέρι από τις 14:00.

      Πυθοδώρου 10 & Πιερίας, Μεταξουργείο | Τ.: 210 52 29 290
      FB: Μεταξού

      Γιάννης & Λενιώ (Ιδιοκτήτες)
      Γιάννης & Λενιώ (Ιδιοκτήτες)

      …θυμoύνται: «Δεν είναι οι αναμνήσεις που κάνουν τη διαφορά, αλλά το παρόν. Πώς το ζεις. Κι εμείς τα Χριστούγεννα τα ζούμε κάθε χρόνο στο έπακρο. Είναι αγαπημένη μας γιορτή. Ανεβαίνει η ψυχολογία, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Μόνο και μόνο από το κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Πιο πολλοί άνθρωποι στο δρόμο, πιο καλή διάθεση, δώρα, ψώνια, παρέες. Κι επίσης, μας αρέσει που στολίζουμε το μαγαζί! Είναι η χαρά μας! Γιατί τα Χριστούγεννα όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει έξω, έρχεται να διασκεδάσει και είναι ωραίο να τους προσφέρεις κι αυτήν την Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή, εκτός από φαγητό και μουσική!»

      προτείνουν: Οι άνθρωποι της Μεταξούς προτείνουν δυο πιάτα που σίγουρα θα τα απολαύσετε. Χοιρινό κότσι και “Το κοτόπουλο του Ινδού” , μπουκιές φιλέτου σοταρισμένες σε καυτερή σάλτσα. Οι καλύτεροι μεζέδες για τις χειμωνιάτικες μέρες…


       

      ΓΙΑ ΔΕΣ

      Μαγαζί

      Στην κορυφή της λίστας των πιο αγαπημένων μας μαγαζιών, βρίσκεται το «Για Δες». Ζεστό, ατμοσφαιρικό, λιτά πολυτελές, με μοναδικό μενού, είναι η καλύτερη επιλογή, και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα. Ο Γιάννης, ο σεφ και ιδιοκτήτης του μαγαζιού έχει δημιουργήσει το μενού με φαντασία, μεράκι και μπόλικο ταλέντο: όλα τα πιάτα αποτελούν δικές του εμπνεύσεις και επιλογές, διακρίνονται και για τη γεύση και για την ποιότητα των υλικών τους.

      Στα τραπέζια του «Για Δες», θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις υπέροχες, φρέσκιες σαλάτες, νοστιμότατα ορεκτικά, κυρίως πιάτα για όλα τα γούστα, που θα σας γοητεύσουν! Κι όλα αυτά, σε έναν χώρο υπέροχο, διακοσμημένο με τρόπο προσεγμένο, ώστε να δημιουργεί ένα οικείο και όμορφο περιβάλλον. Δώστε σημασία στην έξοχη wine list και φυσικά κρατήστε χώρο στο τέλος του γεύματος, για τις γλυκές προτάσεις που ετοιμάζει για εσάς ο Γιάννης. Και μην φοβάστε: οι τιμές είναι προσιτές για όλους και δεν θα σας απογοητεύσουν. Στο «Για Δες» γευματίζεις καλύτερα κι από gourmet εστιατόρια, χωρίς να ανησυχείς ότι δεν θα αντέξει η τσέπη σου!

      Χαλεπά 65, Αθήνα | Τ.: 211 21 40 158 | FB: Για Δες

      Γιάννης (Ιδιοκτήτης& Μάγειρας)

      …θυμάται: «Πάντα τα Χριστούγεννα συνδυάζονται με οικογένεια! Και επειδή είναι και η γιορτή του πατέρα μου, πάντα την περίμενα με χαρά! Το σκηνικό είναι Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τεράστιο τραπέζι, ποικιλία φαγητού, μυρωδιά κουραμπιέ και μελομακάρονου. Νομίζω γι’αυτό είναι ωραία τα Χριστούγεννα: όχι μόνο για τους στολισμούς και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά γιατί συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, που ίσως, λόγω δουλειάς, δεν τους βλέπεις συχνά. Άσε που προσωπικά, κάνω ένα διάλειμμα από την κουζίνα κάθε Χριστούγεννα! Μαγειρεύει αποκλειστικά η μητέρα μου για όλη την οικογένεια!»

      προτείνει... Ο Γιάννης μάς προτείνει για την περίοδο των Χριστουγέννων ένα πιάτο από το νέο κατάλογο που ετοιμάζει: μπαλοτίνα κοτόπουλο, τυλιγμένη σε προσούτο, γεμιστή με παστουρμά και καπνιστό χοιρινό, «λουσμένη» με σάλτσα μοτσαρέλας, που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας. Άλλη μια ιδιαίτερη δημιουργία του, που μας περιμένει να τη γευτούμε!

      FabriCa De Vino

      φαμπρικα

      Στην Εμμανουήλ Μπενάκη, σε ένα ιστορικό και ατμοσφαιρικό κτίριο, βρήκε το σπίτι του το -κατά κοινή ομολογία-πρώτο wine bar της Αθήνας. Η Fabrica De Vino ειδικεύεται φυσικά στο κρασί, γιατί «οίνος ευφραίνει καρδία» και φιλοξενεί πάνω από 500 ετικέτες κρασιού. Παράλληλα, σερβίρει κατάλληλα εδέσματα, επιλεγμένα για να ταιριάζουν με τις γεύσεις των κρασιών. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το κελάρι, όπου εκτός από το να θαυμάσετε την ομορφιά του, μπορεί να πετύχετε και κάποια μουσική βραδιά!

      Όλες τις ημέρες της εβδομάδας, θα βρείτε φανατικούς θαμώνες όλων των ηλικιών, αφού έχουν εκτιμήσει την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει η Fabrica de Vino, αλλά και τη ζεστή ατμόσφαιρα που καλλιεργεί το ίδιο το προσωπικό. Σημειώστε: Δευτέρα & Πέμπτη διοργανώνουν το «Συμπόσιο», όπου σερβίρονται διαφορετικά, ελληνικά πιάτα, φερμένα από την κουζίνα της γιαγιάς μας, μαζί με ταιριαστές ετικέτες κρασιών, μία Τετάρτη το μήνα προσκαλούν έναν γνωστό σεφ που δημιουργεί ένα πλήρες μενού, ενώ τις Κυριακές βρίσκεται στην κουζίνα ένας Αιθίοπας μάγειρας, που δημιουργεί αυθεντικά αιθιοπικά πιάτα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο δε, πρέπει να ετοιμαστείτε για μεταμεσονύχτιες ελληνικές βραδιές, όπου η διασκέδαση βρίσκεται «στο κόκκινο!»

      Εμ. Μπενάκη 3, Αθήνα | Τ.: 210 32 14 148 | FB: Fabrica De Vino
      www.fabricadevino.gr

      Α. Κυριακόπουλος (μπάρμαν)
      Α. Κυριακόπουλος (Μπάρμαν)

      ...θυμάται: «Ο μπαμπάς μου κατάγεται από τη Μικρά Ασία. Η μισή οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα γύρω στο 1918 και η άλλη μισή, το 1922 με την καταστροφή της Σμύρνης. Κάποιοι εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και κάποιοι στη Θεσσαλονίκη. Φυσικό και επόμενο ήταν στενοί συγγενείς να είχαν χαθεί. Τη δεκαετία του ’70 λοιπόν, τελείως τυχαία, ο μπαμπάς μου ξαναβρήκε επαφή με τον πρώτο του ξάδερφο. Έτσι, τους καλέσαμε για γιορτές στην Αθήνα. Θυμάμαι τα κλάματά τους, όταν βρέθηκαν. Εκείνα τα Χριστούγεννα ήταν κάθε μέρα ένα τραπέζι μεγάλο με πολλά φαγητά, βόλτες ατέλειωτες στην Αθήνα, στην Ακρόπολη, στο δέντρο στο Σύνταγμα, άπειρες φωτογραφίες Polaroid. Θα τα θυμάμαι για πάντα!»

      Προτείνει: Το νέο μενού του Fabrica de Vino είναι ένα γευστικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο! Ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες όμως, ο Αναστάσης προτείνει την all-time classic προβατίνα, μία καθαρά ελληνική γεύση, που θυμίζει βουνό, χειμώνα, Χριστούγεννα, τζάκι και χιόνι! Οι θαμώνες, βέβαια, είναι εξαιρετικά «πιστοί» σε αυτό το πιάτο, κάθε εποχή του χρόνου!


      ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ

      μαιρη

      Η Μαίρη και οι νοστιμιές που μας προσφέρει είναι από τις πρώτες μας επιλογές σε κάθε περίσταση! Κλασικό στέκι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γίνεται εύκολα το «μαγαζί σου», αφού και σπιτικό φαγητό προσφέρει και δημιουργεί παρεϊστικη, φιλική ατμόσφαιρα. Μπαίνοντας σε περιμένει η βιτρίνα με τις… νοστιμιές της ημέρας για να διαλέξεις το γεύμα σου, ενώ μπορείς να διαλέξεις κάτι της ώρας ή και τηγανητό από τον πλούσιο, σπιτίσιο κατάλογο!

      Μεσημέρι και βράδυ το μαγαζί είναι γεμάτο, καθώς όχι μόνο οι Κυψελιώτες, αλλά όλοι οι Αθηναίοι, έχουν εκτιμήσει δεόντως τόσο τη μαγειρική της Μαίρης, όσο και το κλίμα του χώρου. Αν έχει καλό καιρό δε, μπορείτε να κάτσετε στα τραπεζάκια της πλατείας. Ειδικά τα βράδια, κυρίως μόλις τελειώσουν τα θέατρα, από τη Μαίρη παρελαύνουν πασίγνωστοι ηθοποιοί, που ανάμεσά τους, είναι δεδομένο, ότι μετά την παράσταση, θα πάνε εκεί. Ό,τι τραβάει η ψυχή σας λοιπόν, θα το βρείτε. Και πιστέψτε μας, ίσως να μην θέλετε να ξαναμαγειρέψετε ποτέ εσείς, αφού οι γεύσεις της Μαίρης θα σας θυμίσουν το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!

       Ύδρας 2, Αθήνα | τ.: 21 0 82 1 3 136 | fb: Οι νοστιμιές της Μαίρης

      Μαίρη (ιδιοκτήτρια)
      Μαίρη (ιδιοκτήτρια)

      …θυμάται: «Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Πάντα θυμάμαι να μαζευόμαστε σπίτι μου- όλη η οικογένεια- και να μαγειρεύω για όλους. Στολίζω πάντα από τις αρχές του Δεκέμβρη και ανήμερα Χριστούγεννα μαγειρεύω από το πρωί. Γύρω στη 1 μαζεύονται όλοι, στρώνουμε ένα τεράστιο τραπέζι και μέχρι τη νύχτα ανανεώνουμε τα πιάτα μας, τρώμε γλυκά, πίνουμε, βάζουμε μουσική και χορεύουμε. Άλλωστε για μένα, αυτό είναι τα Χριστούγεννα! Να ‘μαστε μαζί. Και το ίδιο κλίμα, μεταφέρω και στο μαγαζί! Την Πρωτοχρονιά, ας πούμε, κόβουμε πίτα για όλους όσους είναι εκεί. Και το σε ποιον θα πέσει το φλουρί δεν είναι ποτέ στημένο!»

      προτείνει: Η Μαίρη για την περίοδο των Χριστουγέννων προτείνει χοιρινό με σέλινο ή λαχανοντολμάδες! Έχοντας δοκιμάσει και τα δύο πιάτα, σας εγγυώμαι ότι και γεύση και μυρωδιά θα σας θυμίσουν την κουζίνα της γιαγιάς σας, τις κρύες μέρες που όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.


       

      Tags: FabriCa De VinoΆντα ΚουγιάΓια ΔεςΜΕΤΑΞΟΥΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ

      Άντα Κουγιά

      Παιδί του κέντρου, παιδί της πόλης που ζει ακόμη! Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο, χάνεται σε βιβλιοπωλεία και σε μουσικές του ελληνικού κινηματογράφου, σκέφτεται με αυτόνομο τρόπο για το τι άλλο θα μπορούσε να γίνει...

      Σχετικά άρθρα

      Τριήρης Επί Χάρτου Επιπλέουσα

      Τριήρης Επί Χάρτου Επιπλέουσα | τ.101

      Αφιερώματα

      Συνέργειες: Μια άλλη μορφή ύπαρξης

      Αφιερώματα

      Η Σαρακοστή και πού θα τη γευτούμε

      Διάφορα

      Τα γράφαμε εμείς | Επιτύμβιο των Κορινθίων πεσόντων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας

      Αλλόκοσμος

      Αποκρυφισμός και Έλληνες Πολιτικοί | Αλλόκοσμος

      Διάφορα

      Τα εις «-άλα» θηλυκά | Η άχρηστη πληροφορία του μήνα | τ.101

      Next Post

      Νέα Έκδοση| Kάρι Μόρα| Thomas Harris| μτφ. Β. Κάντζολα-Σαμπατάκου| Εκδόσεις Bell

      No Result
      View All Result

      Δημοφιλή

      • Νίκος Ζούδιαρης, Αλεξάνδρα Γκουντούλια, Αριστείδης Χατζησταύρου | Ένας σεμνός θρίαμβος

        410 shares
        Share 164 Tweet 103
      • «Μουσίτσα μου», Κουκλίτσα μου, Γεμάτη ευωδιά

        408 shares
        Share 163 Tweet 102
      • Πας μαγειρεύοντας

        400 shares
        Share 160 Tweet 100
      • Red Lion: Mια παμπ σταθερά σε κίνηση

        360 shares
        Share 144 Tweet 90
      • Τα barbershops που δεν αλλάζεις με τίποτα

        367 shares
        Share 147 Tweet 92

      Πόλεις μέσα στην Πόλη | Άνθρωποι, γεγονότα, καταστάσεις | Street Press ΗΠΖ | Χαρτί - διαδίκτυο

      • Άποψη
      • Χαρτί
      • Editorial
      • Ανεξήγητη πόλη
      • Αφιερώματα
      • Διάφορα
      • Η ψυχή της Πόλης
      • Καυστική ποτάσα
      • Συνεντεύξεις
      • Φώντας Λάδης
      • Θέμα
      • Μιλήσαμε
      • Βιβλίο
      • Άνθρωποι του βιβλίου
      • Αφιερώματα στο Βιβλίο
      • Βιβλιοκριτικές
      • Νέες εκδόσεις
      • Πολιτισμός
      • TV & Movies
      • Εικαστικά
      • Θέατρο
      • Κλίκ
      • Μουσική
      • Έξοδος
      • Πόλη Αφιέρωμα
      • Explore Athens
      • Πρόταση Εβδομάδας
      • #Breaktime
      • Για τον Δήμο Αθηναίων
      • Υγεία
      • Free Athens
      • Articles
      • Explore Athens
      • Άνθρωποι
      • Faces
      • Συναντηθήκαμε
      • Σύνθημα
      • Τι ‘πες τώρα!
      • Μαγείρεψε το!
      • The Saucha Life
      • Γεύσεις Κατοχής
      • Η ψυχολογική διάσταση του μαγειρέματος
      • Ζώδια
      • Κατοικίδια
      • Τα δωρεάν της Πόλης
      • 10 χρόνια ΗΠΖ
      • Τεύχη

      Ακολούθησε μας

      • > > Η σοφία της ημέρας...
 πιο συμβατή με την πραγματικότητα

#ολαθαπανεκαλα #ισωςκαιοχι
#ηποληζει #ισωςκαιοχι
      • .
>> Το νέο μας τεύχος κυκλοφορεί από σήμερα στους δρόμους και αισθάνεται περίεργα.
Ένας δύσκολος Μάρτης, σε μια δύσκολη χώρα.
Ένα τεύχος, που δε ξέρει πως να συστηθεί.

Μπορείτε να μας ξεφυλλίσετε και ηλεκτρονικά στο ISSUU:
Link στο bio.

#ipolizei #februaryissue #freepress #streetpress
      • 🎁GIVEAWAY |  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ🎁

Σε συνεργασία με το @holywoodstage.athens (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289) προσφέρουμε μια φιάλη κρασί & ελεύθερη είσοδο για εσένα και 3 ακόμα φίλες-ους σου, για την βραδιά παρουσίασης του δίσκου
      • Η σοφία της ημέρας
#patisionmood #ipolizei_gr #ipolizei
      • >> Λόγω... βάρβαρων καιρικών συνθηκών, η διανομή του τελευταίου μας τεύχους ενδεχομένως να καθυστερήσει σε κάποια σημεία της Πόλης.
Μέχρι τότε μας ξεφυλλίζετε ολόστεγνους, στο link που θα βρείτε στο bio
ή κάνετε μια βόλτα στο site μας:
www.ipolizei.gr
 
#ipolizei #februaryissue
      • #ipolizei #streetpress #patisionmood
      Copyright – Η Πόλη Ζει | Street Press "ΗΠΖ"
      No Result
      View All Result
      • Αρχική
      • Άποψη
      • Χαρτί
        • Editorial
        • Ανεξήγητη πόλη
        • Αφιερώματα
        • Διάφορα
        • Η ψυχή της Πόλης
        • Καυστική ποτάσα
        • Παράξενες ιστορίες
        • Συνεντεύξεις
      • Θέμα
      • Μιλήσαμε
      • Βιβλίο
        • Βιβλιοκριτικές
        • Νέες εκδόσεις
        • Άνθρωποι του βιβλίου
        • Αφιερώματα στο Βιβλίο
      • Πολιτισμός
        • TV & Movies
        • Εικαστικά
        • Θέατρο
        • Κλίκ
        • Μουσική
        • Πίνακες
        • Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια
      • Έξοδος
        • Δρομο-Λόγια
        • Πόλη Αφιέρωμα
        • Πρόταση Εβδομάδας
        • Explore Athens
      • ΑΝΘΡΩΠΟΙ
      • #Breaktime
      • ΔΙΑΝΟΜΗ
      • Άνθρωποι
        • Faces
        • Συναντηθήκαμε
        • Σύνθημα
        • Τι ‘πες τώρα!
        • Και όμως συνέβη
      • Well Being
        • Shopping
        • Υγεία
        • Μαγείρεψε το!
        • Κατοικίδια
      • Ζώδια
      • Εκδόσεις Λογότυπο
      • Για τον Δήμο Αθηναίων
      • Τα δωρεάν της Πόλης
      • 10 χρόνια ΗΠΖ
      • Τεύχη

      Copyright – Η Πόλη Ζει | Street Press "ΗΠΖ"

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In

      Add New Playlist

      Αυτό το Website χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να περιηγείστε στον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.Πολιτική Απορρήτου.