Το Κεμπαπτζίδικον το «Γνήσιον» φέρνει στο τραπέζι μας τις πιο γνήσιες συνταγές από την Ανατολή. Με αφετηρία το κεμπάπ και τις γαστρονομικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργεί συνταγές τόσο νόστιμες, που κάνει τον κόσμο να συρρέει σε όλα τα καταστήματα.
Ατμόσφαιρα άλλης εποχής έχει κατακλύσει πολλές γειτονιές της Αθήνας. Το «Γνήσιον» έγινε αναπόσπαστο κομμάτι πολλών περιοχών, προσφέροντας γεύσεις ιδιαίτερες και νοσταλγικές. Με αφετηρία τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο, πικάντικα αρώματα και ειδικές ποικιλίες από μπαχάρια, σε συνδυασμό με τα καλύτερα υλικά, επιλεγμένα πάντα προσεκτικά και με μεράκι, σφραγίζουν μοναδικά τα πιάτα τους.
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές είναι το κλασικό κεμπάπ, τα τηγανητά αυγά με το σουτζούκι, το γιααουρτλού κεμπάπ με τη μοναδική κόκκινη σάλτσα, το σις μοσχάρι, ενώ τα ορεκτικά και οι σαλάτες συνοδεύουν ιδανικά τα γεύματά μας για πλούσιο μεσημεριανό ή βραδινό.
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του «Γνήσιον» για να μας μεταφέρουν τη γνώση τους γύρω από την αγαπημένη γεύση του κεμπάπ και την ανάγκη τους να διατηρήσουν ζωντανή την πικάντικη γαστρονομία της Ανατολής. Κάθε πιάτο έχει μια ιστορία και το «Γνήσιον» ξέρει το μυστικό της επιτυχίας, με την ποιότητα και την εξυπηρέτηση να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.
Πότε ήρθε το κεμπάπ στην Ελλάδα;
Το κεμπάπ μας έχει ρίζες από τα βάθη της Μικράς Ασίας, η παραδοσιακή συνταγή της πολίτικης κουζίνας μας κρατά από το 1922 την παράδοση της, όπου έχει διασωθεί και παραμένει αναλλοίωτη με τα χρόνια, από στόμα σε στόμα μέχρι και σήμερα.
Γιατί προτιμήσατε να ανοίξετε ένα μαγαζί με γεύσεις Ανατολής;
Στόχος μας ήταν να δώσουμε στην Αθήνα μας μια νότα άλλης εποχής και να ταξιδέψουμε, μαζί με τον κόσμο που δοκιμάζει, στις παραδοσιακές, γνήσιες γεύσεις από τις συνταγές της τότε εποχής, από την καρδιά της Ανατολής στο σήμερα.
Πόσο έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις στο σουβλάκι;
Όλα αλλάζουν γύρω μας, έτσι και οι άνθρωποι και οι συνήθειές τους. Μας αρέσει σε όλους που και που να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά μας και να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό. Παρ’ όλα αυτά, θα έλεγα ότι επανερχόμαστε σχεδόν πάντα στην καθημερινότητα μας, με μικρά διαλείμματα…
Εσείς πώς τρώτε το σουβλάκι σας;
Εμείς, ως γνήσιοι πιστοί του κεμπάπ, δηλώνουμε ότι είμαστε οπαδοί της απλότητας. Το παραδοσιακό σουβλάκι κεμπάπ σερβίρεται από την κουζίνα μας με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, φρέσκια ντοματούλα και μαϊντανό. Έτσι «στεγνό», αναδεικνύει την αυθεντική μυρωδιά και γεύση του κεμπάπ και ξεχωρίζει από τις απομιμήσεις. Βέβαια, ο κατάλογός μας ποικίλει και εξυπηρετούμε σχεδόν όλη την γκάμα των γεύσεων.
Ποιο είναι το πιο περίεργο πιάτο που έχετε στον κατάλογο;
Ωραία ερώτηση αυτή, εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπουμε. Εμείς δηλαδή, που είμαστε συνηθισμένοι, δεν βλέπουμε κάποιο «περίεργο πιάτο». Θα λέγαμε ότι η γενική βάση όλου του καταλόγου ξεφεύγει της καθημερινής κουζίνας. Σίγουρα όμως, ένα από τα πολλά πιάτα που δεν το τρώμε στο σπίτι μας και αξίζει να το δοκιμάσουμε, είναι το παραδοσιακό παστουρμαλί. Αποτελείται από τυλιχτό φύλλο κρούστας και περιέχει γνήσιο παστουρμά, ντοματούλα φρέσκια και τυράκι που λιώνει στο στόμα! Προσοχή γιατί ζεματάει, αλλά συνδυάζει απίστευτες αυθεντικές γεύσεις Ανατολής.
www.kebaptognision.gr
fb: Κεμπαπτζίδικον: “Το Γνήσιον”
Ig: kebaptognision
Βούλα: Βασιλέως Παύλου 82
Τ.: 210 89 51 131
Καισαριανή: Υμηττού 50
Τ.: 210 72 27 022
Πετράλωνα: Αθηνοδώρου 21
& Ηούς Τ.: 211 41 10 000
Πειραιάς: Ακτή Κουμουνδούρου 14
Τ.: 210 41 20 220