Στον Νέο Κόσμο ξέρεις πού θα φας καλό καλαμάκι, καθώς ο δρόμος σε βγάζει στην «Καλαμακερί». Άρχισε να λειτουργεί από το 2012 και έφερε στα πιάτα μας την ειδίκευση στο καλαμάκι το παραδοσιακό, χωρίς τυλιχτά ή γύρους να επιβαρύνουν τις σχάρες. Αν θέλεις και κάτι διαφορετικό, γευστικές μερίδες κρέατος σε περιμένουν να χορτάσεις.
Εδώ και 10 χρόνια η «Καλαμακερί» έχει πιστούς θαμώνες να συρρέουν για να απολαύσουν το καλαμάκι τους. Η επιτυχία οφείλεται τόσο στην ποιότητα όσο και στο γεγονός ότι όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, ψήνονται στα κάρβουνα και μάλιστα εκείνη τη στιγμή που τα παραγγέλνουμε.
Εκτός από το κλασικό καλαμάκι, βρίσκουμε και μερίδα μπιφτέκι ή μερίδα ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο που αποτελούν και βασικές σπεσιαλιτέ μαγαζιού! Extra tip: οι πατάτες τηγανητές είναι ολόφρεσκιες, κόβονται στο χέρι και συνοδεύουν ιδανικά κάθε πιάτο.
Νίκος Παναγόπουλος | Ιδιοκτήτης της Καλαμακερί
Ο Νίκος Παναγόπουλος ξέρει από καλό καλαμάκι
Άνοιξε την «Καλαμακερί» του το 2012, όταν στους λόκαλ του Νέου Κόσμου έλειπε ένα σωστό καλαμάκι. Με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, έβαλε τη γνώση και το μεράκι του στις πιο νόστιμες γεύσεις, που έρχονται από τα κάρβουνα στο πιάτο μας. Πρόσχαρος και με μπόλικες δόσεις χιούμορ, μας περιμένει στη γειτονιά του χαμογελαστός.
Νίκο, ξέρεις να ψήνεις;
Ένας σωστός επιχειρηματίας πρέπει να ξέρει απ’ όλα. Τόσο για να γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν, όσο και για να μπορεί να λύσει θέματα. Οπότε, φυσικά ξέρω να ψήνω!
Το σουβλάκι έχει ανταγωνιστή στο φαγητό;
Για μένα όχι. Είναι μοναδικό και δεν ανταγωνίζεται με άλλο είδος. Πρέπει να ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου όμως, να επεκτείνεις συνεχώς το πελατολόγιο, καθώς είναι ένα είδος που δεν καταναλώνεται καθημερινά. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα σουβλάκι.
Το σουβλάκι πάει με μπίρα ή με αναψυκτικό;
Ξεκάθαρα με μπίρα!
Κοτόπουλο ή χοιρινό;
Εγώ είμαι του χοιρινού. Στην «Καλαμακερί» έχουμε και κοτόπουλο και χοιρινό και προβατίνα. Συνήθως και ο κόσμος επιλέγει πιο πολύ το χοιρινό. Όταν ανοίγει ο καιρός, γίνεται μια στροφή προς το κοτόπουλο. Γιατί βγαίνουμε στις παραλίες, καταλαβαίνεις!
Τι άλλο φαγητό επιλέγεις, εκτός από σουβλάκι;
Ελληνική. Μεζεδάκι, παρέα, λίγο απ’ όλα.
Θυμάσαι καμία περίεργη ιστορία από το μαγαζί;
Το κλασικό είναι όταν μας ρωτούν «τι έχεις έτοιμο;», κι όταν τους λέμε ότι τα ψήνουμε εκείνη την ώρα φεύγουν. Αυτό μου κάνει φοβερή εντύπωση πάντα. Μια άλλη ιστορία, ήταν με έναν κύριο που μπήκε μέσα και λέει: «Από χοιρινό τι έχεις;» Ε, λέω κι εγώ, «καλαμάκια». «Από κοτόπουλο;», ξαναρωτάει. «Καλαμάκι, ξεκοκαλισμένο…». και απαντά: «Καλά, πιάσε μία μπιφτέκια».
Λεοντίου 11, Νέος Κόσμος Τ. 210 92 29 550
Fb: Καλαμακερί / www.kalamakeri.gr