Γιατί «μπλε»; Διότι, αφενός, είναι το αγαπημένο του χρώμα και, αφετέρου, στο μαγαζί έχουν όλα στάμπα γαλανόλευκη. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα έρχονται από Έλληνες παραγωγούς, το ίδιο και οι μπίρες και τα αναψυκτικά. Παράλληλα, το ψήσιμο γίνεται σε κάρβουνα ελληνικά βιολογικά και ξύλα ελιάς, γεγονός που σημαίνει ότι δεν εκπέμπεται διοξείδιο του άνθρακα.
Μόλις δύο εβδομάδες μετρούν τα «Μπλε Σουβλάκια» και ήδη έχουν γίνει λόγος να μιλήσεις σε έναν περαστικό στη Νέα Σμύρνη και να ρωτήσεις πού να τα βρεις. Όλα μπλε, σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το φαγητό και τα πόσιμα. Ο Σάκης, ο εμπνευστής και σεφ του καταστήματος, δημιουργεί σουβλάκι με στόχο την καθαρότητα της γεύσης και των υλικών.
Στα «Μπλε», θα βρεις πίτα που γεμίζει από τα κλασικά (γύρο χοιρινό, καλαμάκια) μέχρι κεμπάπ προβατίνα, λουκάνικο Τρικάλων, κόκορα, σουτζουκάκι από κοτόπουλο, ενώ η vegetarian επιλογή (που αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών) απογειώνει τη γεύση σου. Παράλληλα, οι ιδιαίτεροι γευστικοί συνδυασμοί στις σαλάτες δια χειρός Σάκη σε γεμίζουν ενέργεια.
Σάκης Βενέτης | Ιδιοκτήτης στα mple souvlakia
Όταν ήταν μικρός διάβαζε τις συνταγές της Βέφας στις τελευταίες σελίδες του 7 μέρες TV. Κι όταν κάπως έπρεπε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, η μαγειρική ήταν μονόδρομος. «Σουβλακοφάγος» από μικρός, ονειρεύτηκε ένα μαγαζί με σουβλάκια νόστιμα, υγιεινά και ελληνικά. Σήμερα είναι executive chef στον όμιλο ξενοδοχείων Electra, ενώ τα «Μπλε Σουβλάκια» έκαναν όλη την πόλη να αναρωτιέται πού είναι αυτό το παράξενο μπλε μέρος στη Νέα Σμύρνη.
Πώς έμαθες να τυλίγεις την πίτα;
Πάνω στη δουλειά, από ανθρώπους που ξέρουν. Αυτό δεν μαθαίνεται στη σχολή. Μαθαίνεται από πείρα, γιατί θέλει τέχνη.
Ποια ήταν η πρώτη πίτα που βγήκε από τα κάρβουνα των «Μπλε»;
Κεμπάπ προβατίνα. Ήταν και το πρώτο που δοκίμασα εγώ, καθώς το κεμπάπ είναι δύσκολο. Αν δεν θέλεις να βάλεις υλικά που επιβαρύνουν το στομάχι, όπως εμείς, είναι δύσκολο να βγει μαλακό.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Είμαι πολύ λαίμαργος και τρελαίνομαι για το junk food, αλλά να είναι καθαρό. Κι εδώ στο μαγαζί, θέλω να μπορεί ο κόσμος να τρώει πολλά σουβλάκια, αλλά να μην φουσκώνει με την κακή έννοια.
Ποιο ήταν το καλύτερο σχόλιο που άκουσες από τη μέρα που άνοιξες;
Ένας κύριος της γειτονιάς που μου φώναξε: «Έχεις το καλύτερο σουβλάκι, μην το αλλάξεις ποτέ!».
Εσύ διαμόρφωσες το μαγαζί;
Εξέφρασα το όνειρό μου στον Δήμο Αρχοντούλη, αρχιτέκτονα στο TheAdesigners και διαμόρφωσε τον χώρο όπως τον είχα στο μυαλό μου. Το μαγαζί έχει φτιαχτεί από τσιμέντο και μέταλλο, δεν υπάρχουν πλαστικά, ενώ κυριαρχεί το μπλε, ακόμη και με το αμάξι που έχουμε ακριβώς απ’ έξω. Γενικά, εκτός από μπλε, θέλω να είναι όλα πράσινα: χάρτινες συσκευασίες, μεταλλικά μπουκάλια, όχι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα κάρβουνα.
Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη T.: 211 73 57 088
Fb: Mple Souvlakia
Ig: mplesouvlakia