Στο δικό μου μυαλό πάντως, δημιουργούνται εικόνες latin χορών, πολύχρωμων σομπρέρο, ήλιος, μεσημεριανές σιέστες και πεντανόστιμο, εξωτικό φαγητό.
Η εικόνα που έχω για το Μεξικό παίρνει σάρκα και οστά σε ένα διάσημο εστιατόριο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γουδί!
Το εστιατόριο «Μεξικάνος» είναι το κατάλληλο στέκι για μεξικάνικη κουζίνα στην Αθήνα. Μέσα στο «Μεξικάνο», στην οδό Ευδήλου 15, θα ξεκινήσετε ένα μαγικό ταξίδι στις γεύσεις της χώρας των Μάγια και των Αζτέκων, της Τεκίλας και της Πιπεριάς, του Εμιλιάνο Ζαπάτα και του Ντιέγκο Ριβέρα!
Εδώ και 15 χρόνια, μαγειρεύει και σερβίρει αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, σε μια συνοικιακή πλατεία που θα κλέψει την καρδιά όσων ψάχνετε έναν χώρο που θα γίνει «δικός σας»!
Ένας χώρος πλημμυρισμένος με άρωμα … Μεξικού, ζεστός, πολύχρωμος, προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπου γευόμαστε νοστιμότατα και πλούσια πιάτα που μας φέρνουν πιο κοντά σε αρχαίους λατινοαμερικάνικους πολιτισμούς και φέρουν την επίδραση των Ισπανών κατακτητών.
Η Μεξικανική κουζίνα είναι ίσως μια από τις πρώτες διεθνείς που δοκιμάσαμε ως Έλληνες και είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τις γεύσεις της. Κυριαρχεί η ένταση, για τους τολμηρούς η καυτή πιπεριά, για τους «ανθεκτικούς» άφθονη τεκίλα και μαργαρίτες.
Τα must της μεξικάνικης κουζίνας, με την πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων, θα τα βρείτε στο menu του “Μεξικάνου”: Enchiladas, Tacos, Tostadas, Chimichanga, Quesadillas, Burritos, Fajitas, που στο “Μεξικάνο” έρχονται στο τραπέζι σας παραδοσιακά με ρύζι, ενώ υπάρχουν επιλογές γεμίσματος με κοτόπουλο, χοιρινό, μπέικον ή διάφορα λαχανικά για τους vegetarian.
Όμως το menu είναι πλήρες και αποτελείται από πλειάδα αυθεντικών λατινοαμερικάνικων συνταγών που έχουν ως σκοπό να μας γνωρίσουν “από πρώτο χέρι” το γευστικό πλούτο του μεξικάνικου πολιτισμού.
Θα βρείτε πασίγνωστα πιάτα, από ορεκτικά και δροσερές σαλάτες μέχρι παραδοσιακά μεξικάνικα κυρίως πιάτα και γλυκά, με πολλές δυνατότητες εξερεύνησης λιγότερο συνηθισμένων και πρωτότυπων γεύσεων.
Όλα μπορείτε να συνοδέψετε με μαργαρίτα, παγωμένη μπύρα, τεκίλα ή σανγκριά για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι γεύσης!
Ειδικά τις Πέμπτες, ο Μεξικάνος μας επιφυλάσσει έκπληξη*: παραγγέλνοντας μία μαργαρίτα λεμόνι, μας κάνει δώρο άλλη μία!
Aν επισκεφθείτε μια φορά αυτό το μαγευτικό μέρος, σίγουρα θα επιστρέψετε, μιας και η εξαιρετική ποιότητα, η καλή εξυπηρέτηση, το μεράκι και η φιλική ατμόσφαιρα του “Μεξικάνου” είναι αδύνατον να μην καταφέρουν να τον βάλουν στην λίστα με τα αγαπημένα σας εστιατόρια!
Η original μεξικάνικη γεύση σας περιμένει στο Γουδί… Μην το αναβάλλετε για αύριο!