Στο τέρμα της Δροσοπούλου, πριν από λίγους μόλις μήνες –τον περασμένο Οκτώβρη– ένα γραφείο άλλαξε ρότα και ξεκίνησε να διευκολύνει τις ζωές των κατοίκων της περιοχής (και όχι μόνο) με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Εκεί όπου κάποτε οι υπηρεσίες περιορίζονταν σχεδόν αποκλειστικά σε ζητήματα ρεύματος, σήμερα λειτουργεί ένα «πολυεργαλείο», ένα γραφείο εξυπηρέτησης για τον απλό πολίτη – κάτι σαν ιδιωτικό ΚΕΠ, αλλά με πιο ευέλικτη λογική και πιο ανθρώπινη προσέγγιση.
Η ιδέα είναι απλή: να λυθούν πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς σπατάλη χρόνου και χωρίς γραφειοκρατία. Από αιτήσεις και διαδικασίες που περνούν μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες –συχνά δύσκολες για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι– μέχρι υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις και μεταβιβάσεις αυτοκινήτων. Το γραφείο αναλαμβάνει διεκπεραιώσεις που αφορούν όλα τα αιτήματα προς ΔΕΔΔΗΕ και ΕΥΔΑΠ, ενώ συνεργάζεται με όλους τους παρόχους ενέργειας. Δεν «πουλάει» ρεύμα αλλά καθοδηγεί τον πολίτη στην καλύτερη επιλογή βάσει των δικών του αναγκών. Αναλαμβάνει επίσης αιτήματα και διαδικασίες για συνδέσεις κινητής-σταθερής τηλεφωνίας και οπτικών ινών (ίντερνετ).
Μία ακόμα παροχή που προσφέρει το γραφείο είναι οι επίσημες μεταφράσεις: από διπλώματα και εμπορικά εγχειρίδια μέχρι ιατρικές γνωματεύσεις και εξειδικευμένα κείμενα. Οι βασικές γλώσσες που καλύπτονται είναι αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Στον πυρήνα της λειτουργίας βρίσκεται η συνεργασία. Για πιο σύνθετες υποθέσεις –όπως θέματα φωτοβολταϊκών, από τη μελέτη μέχρι την εγκατάσταση και τη σύνδεση– το γραφείο δουλεύει μαζί με πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, αρχιτέκτονες και εξειδικευμένους λογιστές, ώστε κάθε υπόθεση να προχωρά οργανωμένα και κυρίως με απόλυτο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.
Πίσω από την καθημερινή λειτουργία βρίσκονται η Μαργαρίτα και ο Αλέξανδρος. Κι η φιλοσοφία τους; Μάλλον συνοψίζεται σε μια φράση: «Άμεσα και υπεύθυνα». Με άλλα λόγια, να γλιτώνουν χρόνο και ταλαιπωρία σε ανθρώπους που είτε δεν έχουν τον χρόνο είτε δεν θέλουν να χαθούν μέσα σε διαδικασίες.
Και υπάρχει κι ένας απλός κανόνας: η ομάδα δεν αναλαμβάνει ποτέ κάτι που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά.





















































































































