Η οικογένεια Ταμπάκη ασχολείται με την καλλιέργεια της ελιάς απ’ το 1930. Τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Κλέαρχος καλλιεργούν τα ίδια δέντρα που φρόντιζε ο προπάππους, ο παππούς τους κι ο πατέρας τους· είναι λοιπόν παραγωγοί 4ης γενιάς. Καλλιεργούν, παράγουν και τυποποιούν το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο EFKLEOS elaion [Βιολογικής καλλιέργειας (ΒΙΟ) & Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)], που προέρχεται από παραδοσιακούς ελαιώνες της ποικιλίας «Μανάκι», στον Άγιο Δημήτριο Ασκληπιείου Επιδαύρου.
Ελέγχοντας όλα τα στάδια (από την φροντίδα των ελαιόδεντρων, την συγκομιδή, ως τον σχεδιασμό και την τυποποίηση της συσκευασίας), η οικογένεια Ταμπάκη, μαζί με τη συμβολή της Αναστασίας, της γυναίκας του Κλέαρχου, μας προσφέρει ένα μοναδικό προϊόν· προϊόν φροντίδας και αγάπης.
Το «EFKLEOS elaion», άλλωστε, σημαίνει «Ένδοξο ελαιόλαδο». Και είναι.
Πέρα από το εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο «ευκλεώς έλαιον», με την έντονη φρουτώδη γεύση και το υπέροχο άρωμα, το οποίο μπορούμε να το βρούμε και σε συσκευασίες τενεκεδάκι 100ml και φιαλίδιο Spray 50ml, έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε και αρτύματα ελαιόλαδου με γεύσεις σκόρδο, λεμόνι, δενδρολίβανο, ρίγανη, τσίλι και βασιλικό. Με βαθιές ρίζες στην παράδοση, αλλά και με συνεχή εξέλιξη για την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης εποχής, η οικογενειακή αυτή παραδοσιακή επιχείρηση είναι μια ζωντανή απόδειξη πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που την φροντίζουν, η φύση θα μας δίνει ό,τι καλύτερο έχει.
Πως ξεχωρίζουμε το καλό ελαιόλαδο
Η ποιότητα του ελαιόλαδου, εκτός από το άρωμα, τη γεύση, το χρώμα και την οξύτητα, μπορεί να διαπιστωθεί και με απλούς τρόπους. Το αγνό, εξαιρετικά παρθένο, ελαιόλαδο παγώνει. Μπορείτε, λοιπόν, να βάλετε στο ψυγείο μια μικρή ποσότητα σ’ ένα φλιτζάνι –κατά προτίμηση όχι γυάλινο– κι αν δεν παγώσει σημαίνει πως είναι νοθευμένο. Ένας άλλος τρόπος είναι να ελέγξει κάποιος την ύπαρξη κωδικού συσκευαστηρίου EL, που αναγράφεται υποχρεωτικά στην ετικέτα συσκευασίας του νόμιμου ελαιόλαδου. Το φως του ήλιου, οι οσμές και το οξυγόνο αποτελούν επίσης βασικούς παράγοντες αλλοίωσης της ποιότητας του ελαιόλαδου, κατά τη διάρκεια της αποθήκευσής του. Η εμφιάλωση του σε αεροστεγείς γυάλινες σκουροπράσινες φιάλες UVAG ηλιακής προστασίας, αποτελεί την καλύτερη επιλογή διατήρησης της φρεσκάδας και της ποιότητάς του.