Τα τραπεζάκια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, μπροστά στην εκκλησία, το υπέροχο φαγητό του σεφ Γιώργου Κόντα και η άψογη και πάντα χαμογελαστή ομάδα, κάνουν την Κυβέλη μία από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για φαγητό στην πόλη.
Από την ώρα που θα κάτσεις και θα τσιμπολογήσεις ανυπόμονα το καλαμποκίσιο ψωμί, μέχρι την ώρα που θα πρέπει να φύγεις, όλα θα είναι ποιοτικά, ανεπιτήδευτα, χορταστικά και πρωτότυπα. Όταν ένα πιάτο έχει κι αγάπη μέσα, το καταλαβαίνεις. Κι ειδικά εδώ, το γεύεσαι απ’ τις πρώτες μπουκιές.
Να δροσιστούμε;
Πέρα από τα εθιστικά σκιουφιχτά, τους ζουμερούς κολοκυθοκεφτέδες και τα χορταστικά χωριάτικα λουκάνικα, τώρα που καλοκαιριάζει και ίσως να θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ και δροσιστικό, μπορούμε να δοκιμάσουμε και τη νόστιμη σαλάτα Ποπάι & Σουίπι, με ρόκα, τρυφερό σπανάκι, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ντοματίνια, παντζάρι, φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα και βινεγκρέτ χαρουπόμελο, αλλά και την Κυβέλη, με φρέσκα σαλατικά, ψητό μανούρι, ξηρούς καρπούς, σύκα και σάλτσα με μέλι και πορτοκάλι. Ό,τι πιο καλοκαιρινό!
Γλυκάκι;
Βουτάμε στο μενού και εμπνεόμαστε ανάλογα με τα κέφια μας. Οι επιλογές είναι πολλές και οι μερίδες πλούσιες. Και αφού δοκιμάσουμε ό,τι μας έχει υπαγορεύσει η έμπνευση, ρίχνουμε μια ματιά και στα γλυκά. Γιατί τι είδους καλοκαίρι θα ήταν αυτό χωρίς μερικές ατασθαλίες; Μια κρέμα καταλάνα με ψημένη καραμέλα ή μια Τερίνα σοκολάτα με κρέμα γάλακτος και σιρόπι σοκολάτας; Ή μήπως και τα δύο;
Εδώ ή πακέτο;
Ξανασυναντιόμαστε έξω, λοιπόν, στη γοητευτική Κυβέλη, καλοκαιρινά και όμορφα, για να απολαύσουμε μεσημέρια και βράδια Κυψελιώτικα και μεθυστικά, όπως τα μεθυσμένα της φιλετάκια κοτόπουλου. Καθόμαστε με την παρέα, μοιραζόμαστε, μιλάμε, δοκιμάζουμε. Και δεν ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε πάντα και τις επιλογές του Delivery & του Takeaway (από τις 12.00 έως αργά το βράδυ). Το καλοκαίρι θέλει Κυψέλη. Κι ακόμα πιο πολύ, το καλοκαίρι θέλει Κυβέλη.