Η
συνταγή αυτή ίσως είναι ο μόνος καλός λόγος να απαρνηθείς το ζεστό σου πάπλωμα και να σηκωθείς από το κρεβάτι Κυριακή πρωί: μια γλυκιά συμφωνία ανάμεσα σε σοκολάτα, καρύδα και φράουλα που φτιάχνουν ένα πλούσιο, απολαυστικό πρωινό. Θυμάσαι τη γεύση της σοκολάτας Kiss; Ε αυτό ακριβώς σε τηγανίτα!
Επίσης θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις σπιτικό υγιεινό σιρόπι σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά για τις τηγανίτες ή το παγωτό σου.
Υλικά (για 2 άτομα)
Για τις τηγανίτες
-3/4 κούπα αλεύρι φαγόπυρου
-1/4 κούπα αλεύρι καρύδας (μπορείς να αντικαταστήσεις και με φαγόπυρο)
-1 κτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/8 κτ γλυκού αλάτι
-1 κτ σούπας λάδι καρύδας
-1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
-1 κτ γλυκού βανίλια (προτίμησε φυσικό απόσταγμα)
-4 φράουλες
Για το σιρόπι σοκολάτας
-3 κτ σούπας λάδι καρύδας
-1κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
-2κτ σκούπας ακατέργαστη σκόνη κακάο
-1κτ σούπας ταχίνι
-1 κτ γλυκού βανίλια
6 φράουλες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις τα υλικά για τις τηγανίτες μέσα σε μπλέντερ.
- Προσθέτεις λίγο νερό ή εξτρα αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά παχύρεστο και σχεδόν να στέκεται στο κουτάλι.
- Ζεσταίνεις μια κουταλιά λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μέχρι να ψηθεί και να βλέπεις μικρές τρυπούλες στη ζύμη, μετά γυρνάς για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
- Για το σιρόπι σοκολάτας ζεσταίνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά το λάδι καρύδας μέχρι να αρχίσει να λιώνει, και προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.
- Γαρνίρεις τις τηγανίτες με τις φράουλες και περιχύνεις με το σιρόπι σοκολάτας.