To Mama Tierra, το διάσημο χορτοφαγικό και vegan εστιατόριο της Αθήνας, μας προτείνει νόστιμες, νηστίσιμες συνταγές για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα (και όχι μόνο!)
Μείνετε συντονισμένοι! Ένα…χορτοφαγικό menu από το Mama Tierra και την ΗΠΖ!
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELO (για 4 άτομα)
- 250 γρ. κριθαράκι
- 500 γρ. μανιτάρια Portobello
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ ώριμη ντομάτα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- ½ stick κανέλας και 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- ¼ vegan τυρί τριμμένο
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα τετράγωνα. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και σωτάρουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Βάζουμε το ζωμό λαχανικών, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Βράζουμε για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο μισό του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να “πιει” όλο το νερό. Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα των μανιταριών, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το vegan τυρί, καλύπτουμε με ένα καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 35-40 λεπτά.
Mama Tierra
Ακαδημίας 84, Αθήνα
Τ: 211 411 4420
www.mamatierra.gr
FB: www.facebook.com/mamatierra.healthycuisine/