Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πάνω στον πεζόδρομο της συμβολής των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης και Πραξιτέλους, βρίσκεται το στέκι Αθηναίων και μη, ντόπιων και ξένων, που θέλουν ένα γευστικό διάλειμμα σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Αθήνας. Ο λόγος γίνεται για το Mozzart Pizza, που έχει καθιερώσει την πίτσα ως ένα από τα ποιοτικότερα street food της πόλης.
“Και γιατί εδώ;” αναρωτιέσαι… Γιατί στο Mozzart Pizza η πίτσα αγγίζει τα όρια της τέχνης. Εδώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το βασικότερο υλικό για την επιτυχία της στρογγυλής θεάς της γεύσης είναι το ζυμάρι, το οποίο φροντίζουν δεόντως. Ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, που αναμιγνύει ναπολιτάνικα και ρωμαϊκά στοιχεία, προσφέρει μια αυθεντικά ιταλιάνικη γευστική εμπειρία. Άλλωστε, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της πίτσας έρχονται απευθείας από τη μαμά-γενέτειρά της, την Ιταλία.
Πέρα από τις κλασικές επιλογές, εδώ δοκιμάζουμε και ιδιαίτερες συνταγές. Η καυτερή Spianata συνδυάζει τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα με τη φέτα και το πικάντικο κατωιταλιώτικο σαλάμι spianata.
Η πίτσα Κολοκύθι μας μυεί σε έναν πρωτότυπο γευστικό συνδυασμό: μοτσαρέλα, gorgonzola, κολοκυθάκια και καρύδια.
Τι πιο ορίτζιναλ ιταλικό από την πίτσα Coppa! Σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ωριμασμένο αλλαντικό coppa και ιταλικό τυρί provolone σε ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα.
Δύο vegan επιλογές συμπληρώνουν το ήδη ποικίλο μενού. H Vegana αναμειγνύει τη σάλτσα ντομάτας με το μπρόκολο, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι. Η Πατατίνα εκτός από πατάτα, όπως μαρτυρά και το όνομά της, γαρνίρεται με γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια.
Στο Mozzart Pizza παίρνουμε ολόκληρη πίτσα ή με το κομμάτι και ολοκληρώνουμε το γεύμα μας με μια δροσερή σαλάτα. Εκτός από take away, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις γεύσεις των ειδικών της πίτσας και στον χώρο μας μέσω delivery.