Είτε είσαι vegan είτε όχι, το Soybird σε αφορά γιατί είναι μία μοναδική ευκαιρία να συνδυάσεις τη γνώση με τη δημιουργία και την απόλαυση.
Άλλωστε, είμαστε ό,τι τρώμε και όταν μάλιστα θέλουμε να το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, το Soybird, με το minimal, καθαρό και γειωμένο περιβάλλον του, είναι εδώ για να φιλοξενήσει την επιθυμία μας.
Το Soybird είναι ένα cooking studio στο οποίο, παίρνοντας μέρος σε cooking workshops, μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της vegan διατροφής. Με την καθοδήγηση των vegan chef, οι μαθητευόμενοι και καλεσμένοι του project, μαθαίνουν μέσα σε τέσσερις ώρες να μαγειρεύουν τα δικά τους vegan πιάτα και στο τέλος όλοι μαζί, ως συνδαιτημόνες, απολαμβάνουν τις δημιουργίες τους – μαζί με ποτό. Πρόκειται στη ουσία για μία ιδέα που βασίζεται στη vegan κουζίνα σε συνδυασμό με τη συλλογική εμπειρία.
Το Soybird προέκυψε όταν ο Roman, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του, παρατήρησε ότι στο πρώτο vegan bistro που άνοιξε στη Γερμανία, οι πελάτες ζητούσαν να τους δώσει τις συνταγές των πιάτων που δοκιμάζανε. Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί τα «μυστικά» της vegan κουζίνας μέσα από cooking courses τα οποία μας φέρνουν σε επαφή με τα υλικά και τους συνδυασμούς της κουζίνας αυτής και μάλιστα με την ολοκλήρωση των μαθημάτων μπορούμε να πάρουμε τις συνταγές στο σπίτι μας!
Important info
* Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην ελληνική, στη μαροκινή, στην ινδική και στην ανατολίτικη κουζίνα. Σύντομα θα προστεθούν και άλλες!
* Τα cooking courses υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Διάλεξε τη γλώσσα που θες να έχουν οι γεύσεις σου!
* Δεν απαιτούνται μαγειρικές γνώσεις για τη συμμετοχή στα courses. Μόνο όρεξη για δημιουργία!
* Σε επιλεγμένες μέρες τις εβδομάδας μπορείς να καλέσεις ένα άτομο με το οποίο θες να μοιραστείς την εμπειρία του Soybird, χωρίς επιπλέον κόστος. Ιδανικό δώρο για όσους και όσες αγαπάμε!
Μιλήσαμε με τον Roman Witt, εμπνευστή και ιδιοκτήτη του Soybird, και απάντησε στις ερωτήσεις μας για το concept του στούντιο.
Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για αυτό το concept; Ποια είναι η φιλοσοφία του Soybird;
Η ιδέα πίσω από το SOYBIRD είναι να μεταδώσουμε τον vegan τρόπο ζωής και τα θετικά αποτελέσματα μιας φυτικής διατροφής. Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος και ίσως να την επανεξετάσουν. Η φιλοσοφία του SOYBIRD είναι να προβάλλει έναν εναλλακτικό και βιώσιμο τρόπο διατροφής. Δεν πρέπει όμως να είναι υποχρέωση, αλλά μάλλον μια κοινή εμπειρία που μπορεί να μοιράζεται και να απολαμβάνει κάποιος με τους φίλους του και την οικογένειά του. Το κοινό μαγείρεμα, η μάθηση νέων συνταγών και η συνειδητή απόλαυση βρίσκονται στο επίκεντρο.
Γιατί ονομάστηκε Soybird;
Το όνομα SOYBIRD επιλέχθηκε ώστε να αντικατοπτρίζει την αγνότητα και τη φυσικότητα της μάρκας και το διατροφικό στυλ. Ένα πουλί συμβολίζει την ελευθερία και την ελαφρότητα, ενώ το κλαδί σόγιας αντιπροσωπεύει τη βιωσιμότητα.
Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το πιο σημαντικό στοιχείο που προσφέρει;
Το SOYBIRD είναι ένα πρώτο βήμα προς έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Έχει να κάνει με το να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά στο τραπέζι και να τους ενθαρρύνουμε να σκεφτούν το σώμα τους και τη διατροφή τους.
Πώς αποφάσισες Roman να γίνεις vegan; Τι αλλαγές βλέπεις στη ζωή σου έπειτα από αυτή σου την απόφαση;
Αφού αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, βρέθηκα αντιμέτωπος είτε με την επιλογή μιας διαρκούς φαρμακευτικής αγωγής είτε της αλλαγής των διατροφικών μου συνηθειών. Εκείνη τη στιγμή ανακάλυψα τη φυτοφαγική διατροφή, η οποία τότε ήταν ακόμη σχετικά άγνωστη. Το μαγείρεμα και η δημιουργία νέων συνταγών ξύπνησε το ενδιαφέρον μου και ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου και με άλλους. Σήμερα είμαι πιο υγιής από ποτέ και δε χρειάζομαι πλέον φαρμακευτική αγωγή. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου είναι υπό έλεγχο και μπορώ να ζω μια υγιή και ανέμελη ζωή.
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου; Τι σχόλια ακούτε;
Η αντίδραση των ανθρώπων στο SOYBIRD είναι συνεχώς θετική! Φαίνεται ότι η ενημέρωση για μια καλύτερη και φυτική διατροφή έλειπε στην Αθήνα, αλλά παράλληλα, κάπως πάντα ήταν μέρος της διατροφικής κουλτούρας της Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι με το SOYBIRD ανοίξαμε νέους δρόμους!
Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας για το Soybird;
Είμαστε ευχαριστημένοι από το ενδιαφέρον που έχει λάβει το SOYBIRD σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε το όμορφο στούντιό μας ακόμη πιο γνωστό και να μοιράσουμε τη φιλοσοφία μας σε ένα ευρύτερο κοινό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν νέες ιδέες και σχέδια.
Veikou 75 – 77, Koukaki
697 658 5895
Ig: soybird_athens
Wp: www.soybird.com