Γεννημένη το 1917 στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, η Patricia Douglas ονειρευόταν από μικρή τη λάμψη και τη χλιδή του Χόλυγουντ.
Αφού εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 της, προσπάθησε να χτίσει την καριέρα των ονείρων της στη μεγάλη οθόνη, όπως οι ηθοποιοί που παρακολουθούσε και λάτρευε.
Αργότερα, γνώρισε κάποια επιτυχία, εμφανιζόμενη ως εφεδρική χορεύτρια στο μιούζικαλ Gold Diggers και στο So This is Africa.
Στις 5 Μαΐου του 1937 προσλήφθηκε με άλλα κορίτσια για να εργαστούν σε ένα πάρτι με την προϋπόθεση ότι θα δούλευαν σε μια ταινία για τα στούντιο MGM . Εκείνη την νύχτα στοχοποιήθηκε από τον David Ross, πωλητή των στούντιο, που την ανάγκασε να πιει αλκοόλ. Όταν έτρεξε έξω για να κάνει εμετό, αυτός την ακολούθησε, την έσυρε σε ένα αυτοκίνητο και τη βίασε.
Μεταφέρθηκε γρήγορα σε νοσοκομείο όπου της έκαναν κολπικό κλύσμα που άθελα κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία του βιασμού.
Άμεσα υπέβαλε μήνυση στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες. Εισαγγελέας εκείνη την εποχή ήταν ο Buron Fitts, προσωπικός φίλος του επικεφαλής των στούντιο MGM Louis B. Mayer.
Όταν η υπόθεση της αγνοήθηκε, πήγε στον δικηγόρο William J.F. Brown, ο οποίος παρέδωσε τελεσίγραφο στο γραφείο του Fitts, επιμένοντας ότι είτε θα ερευνούσε την καταγγελία είτε θα πήγαινε στα μέσα ενημέρωσης.
Το σκάνδαλο που προέκυψε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που είχε αντιμετωπίσει ποτέ το Χόλυγουντ. Η MGM απάντησε δημιουργώντας μια εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον της, αμαυρώνοντας τη φήμη της και χαρακτηρίζοντάς την ανήθικη και ασύδοτη!
Η ακρόαση των ενόρκων κυριάρχησε στον κύκλο ειδήσεων έτσι προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου σε ιστορίες όπως ο γάμος του παραιτηθέντος Εδουάρδου VIII και της Wallis Simpson και τον θάνατος της ηθοποιού Jean Harlow.
Όταν οι ένορκοι αρνήθηκαν να απαγγείλουν κατηγορίες, κατέθεσε πολιτική αγωγή εναντίον του προσωπικού των στούντιο και των άλλων παρευρισκομένων. Ο δικηγόρος της δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για άγνωστους λόγους και η υπόθεση απορρίφθηκε λόγω έλλειψης δίωξης.
Ένα άρθρο του Vanity Fair το 2003 σχετικά με την υπόθεση θεωρούσε ότι δεδομένου ότι ο Brown ήταν υποψήφιος εναντίον του Fitts για εισαγγελέας, μπορεί να φοβόταν ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη θα υπονόμευε την εκστρατεία του.
Μετά το τραγικό συμβάν αποσύρθηκε από τη βιομηχανία.
Μετά από έντονους αγώνες με τις σχέσεις της λόγω του ψυχικού και συναισθηματικού τραύματος που βίωσε, επανεμφανίστηκε στην κάμερα για να συζητήσει την εμπειρία της στο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη David Stenn Girl 27, που κυκλοφόρησε το 2007.
Η υπόθεση Πατρίσια Ντάγκλας είναι ίσως το μεγαλύτερο, καλύτερα αποσιωπημένο σκάνδαλο στην ιστορία του Χόλιγουντ.
Vanity Fair
Η Douglas πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2003, από μια άγνωστη ασθένεια. Η ιστορία του βιασμού της είναι από τις πρώτες στη βιομηχανία του θεάματος που ήρθαν στο φως.
*Πηγή άρθρου: https://perithorio.com/
Για περισσότερα άρθρα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.perithorio.com