To Mama Tierra, το διάσημο χορτοφαγικό και vegan εστιατόριο της Αθήνας, μας προτείνει νόστιμες, νηστίσιμες συνταγές για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα (και όχι μόνο!)
Ένα…ευφάνταστο, χορτοφαγικό menu με ξεχωριστά υλικά!
ΣΟΥΠΑ ΝΤΑΛ
ΥΛΙΚΑ
- 200g κόκκινες φακές
- 100g κίτρινες φακές
- 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι κομμένο καρέ
- 1 κ.σ. τριμμένο σκόρδο
- 1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
- 1κ.γ κουρκουμάς
- 1 κ.γ ξερό κόλιανδρο
- 1 κ.γ κύμινο
- 3 φύλλα δάφνη
- 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα καυτερά)
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 μεσαίες ντομάτες κομμένες καρέ
- Νερό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τρεις φορές τις φακές και τις μουλιάζουμε για τουλάχιστον 40’. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το τσίλι και τη δάφνη σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τζίντζερ και σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2’ Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε κουρκουμά – κύμινο – κόλιανδρο και ανακατεύουμε για 1’. Σουρώνουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε μισό λίτρο νερό. Κατεβάζουμε σε σιγανή φωτιά, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή ως ότου μαλακώσουν οι φακές. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό αν μας φαίνεται πολύ πηχτό. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει βελουτέ. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λεμόνι και φρέσκο άνηθο ή φρέσκο κόλιανδρο.
Mama Tierra
Ακαδημίας 84, Αθήνα
Τ: 211 411 4420
www.mamatierra.gr
FB: www.facebook.com/mamatierra.healthycuisine/