Τελικά, δεν ήταν μόδα… Οι γεύσεις και τα αρώματα που έρχονται από χώρες και κουλτούρες όπως η ινδική, η αραβική, κυρίως η μεξικανική, διατηρούν μια ξεχωριστή σύνδεση και σχέση με τους ελληνικούς ουρανίσκους.
Αγαπάμε τα πικάντικα, τα αρωματικά, τα εξωτικά, πώς να το κάνουμε; Μας αρέσουν τα χρώματα που έχουν στα πιάτα τους αυτές οι κουζίνες. Λατρεύουμε να τα μοιραζόμαστε με τους φίλους μας και, κακά τα ψέματα, να τα ποστάρουμε στα social.
Στο Etnico της Κολοκοτρώνη όλη αυτή η γευστική, αλλά και διασκεδαστική περιπέτεια ξεκινά με έναν φυσικό χυμό-με βάση το παντζάρι, ας πούμε, συνεχίζει με κορεάτικη σαλάτα (ω, ναι) και λαχταριστό burrito, ενώ τελειώνει με michelada, το λατρεμένο μας μεξικανικό κοκτέιλ. Όλα αυτά δεν θα κοστίσουν περισσότερο από 10 ευρώ και είναι ήδη πολλά. Γενικώς, ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του Etnico είναι το value for money: γεύσεις και μερίδες που πιθανότατα βρίσκεις σερβιρισμένες σε εστιατόρια, εδώ τις παίρνεις στο χέρι στη μισή και βάλε τιμή, χωρίς απώλεια στην ποιότητα! Όλοι τρώνε εδώ. Με 3, 4, 5 ευρώ γίνονται θαύματα…
Το προσωπικό του μαγαζιού, δε, είναι ουσιαστικά φιλικό και εξυπηρετικό. Νέα πλάσματα με χιούμορ και με όρεξη να εξηγήσουν σε τυχόν διστακτικές και διστακτικούς τις γεύσεις που διατίθενται, αλλά και να μας δώσουν να δοκιμάσουμε κάποια παρασκευή ή υλικό που μπορεί να μην μας είναι οικείο. (Ευχαριστούμε, ρε παιδιά!)
Το Etnico το έχουμε αγκαλιάσει οι νέοι, οι φοιτητές, οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης, αλλά το έχουν αγαπήσει, πια, και οι τουρίστες, οι πιο… «ψαγμένοι» μεγαλύτεροι Αθηναίοι, οι απαιτητικοί φαγάδες, αλλά και οι επιλεκτικοί vegetarians.
Στην αρχή, που λέτε, πηγαίναμε για την περιβόητη chimichanga του, αλλά και για να δοκιμάσουμε την άρτι αφιχθείσα και στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια τάση του street cocktail. Στο ένα χέρι νόστιμο φαγητό, στο άλλο μια από τις πιο τίμια φτιαγμένες μαργαρίτες της πόλης και από τα ηχεία του μαγαζιού σε ανεβασμένες εντάσεις αγαπημένα τραγούδια που πάνε ασορτί με τις γεύσεις προς πώληση. Τι καλύτερο, δηλαδή;
Έπειτα, καταλάβαμε ότι το Etnico κλείνει ξημερώματα, οπότε αρχίσαμε να το τιμάμε και μετά τη νυχτερινή μας έξοδο σε μαγαζιά της Καρύτση και, γενικώς, του κέντρου. Ένα falafel είναι ό, τι πρέπει για μετά το ποτό…
Τελικά, δώσαμε εκεί σύντομα ουκ ολίγα επαγγελματικά ραντεβού που ολοκληρώθηκαν γύρω από φανταστικά nachos, σύραμε επίσης τον φίλο ή τη φίλη που μόλις έσκασε Αθήνα από άλλη πόλη-και, εννοείται, τον πείσαμε να παραγγείλει ινδικά samosas λαχανικών για να μας ευχαριστήσει με έκπληξη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παραγγείλαμε και σπίτι μας για μια προσωπική μας στιγμή «γουρουνιάς», χωρίς τύψεις όμως. Φίνο ελαιόλαδο ψυχρή έκθλιψης, φρέσκες πρώτες ύλες και επιλογές με λαχανικά, σπόρους και φρούτα δεν λείπουν από το μενού. Είναι ωραίο πράγμα να πεινάς, να θες να παραγγείλεις και να ξέρεις πως οι επιλογές σου δεν περιορίζονται πλέον στο κλασικό πλην πολυπαιγμένο πίτσα, σουβλάκι, μπέργκερ.
To Etnico, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνός του, Σταύρος Ζαφειράτος, προσφέρει και υπηρεσίες catering δίνοντας μία εξωτική νότα στις εκδηλώσεις μας. Στο επόμενο πάρτυ του γραφείου μας, εδώ στο Η ΠΟΛΗ ΖΕΙ, βουρ στα tacos, λοιπόν!
ΥΓ: Η Φρίντα Κάλο δεν θα έτρωγε κάπου αλλού στην Αθήνα, εκτός από το ETNICO. Επίσης, για τους γλυκατζήδες που δεν διάβασαν κάτι για σοκολάτα μες στο κείμενο, ας μην είναι τόσο βιαστικοί. Ας φάνε πρώτα μια κουταλιά από την μεξικανική τούρτα και τα λέμε μετά… Τα 2 συνεχόμενα πιστοποιητικά διάκρισης από την πλατφόρμα του Trip Advisor για το 2017 και 2018 δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία.
Info:
ETNICO
Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου,
Αθήνα, 10562
2114113880