Η ιστορία των Freris Wines είναι στενά συνδεδεμένη με τη γη της Σύρου, όπου πριν από έναν αιώνα ο Γιώργος Φρέρης φύτεψε τα πρώτα αμπέλια. Σήμερα, ο Μάρκος Φρέρης, 4ης γενιάς παραγωγός, συνεχίζει με τη σειρά του την παράδοση αυτήν, με αγάπη για τη γη και το κρασί, καλλιεργώντας πιστοποιημένες βιολογικές ποικιλίες, όπως η Μονεμβασιά, το Σεριφιώτικο, το Μοσχάτο, ο Ροδίτης, η Μανδηλαριά και το Μαυροτράγανο.

Τα «μυστικά», λοιπόν, των ιδιαίτερων λευκών και ερυθρών κυκλαδίτικων ποικιλιών σταφυλιών, αφού έχουν περάσει από γενιά σε γενιά κι έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια και τις ιδέες του Μάρκου, φτάνουν και σ’ εμάς και μας δίνουν την ευκαιρία να γευτούμε λίγη Σύρο στο ποτήρι μας.
Το ξεχωριστό άρωμα και η γεύση κάθε κρασιού είναι αποτέλεσμα των μοναδικών κλιματολογικών συνθηκών και της εδαφικής ποικιλομορφίας κάθε τόπου, αλλά και των ποικιλιών από τις οποίες προέρχεται. Ο Μάρκος στοχεύει, όπως μας είπε, σε ένα όσο το δυνατόν πιο αγνό και καθαρό προϊόν, χαμηλής παρέμβασης. Έτσι, ο «Αιώνας λευκός» και ο «Αιώνας ροζέ» είναι οι πρώτοι πιστοποιημένοι βιολογικοί οίνοι της Σύρου και αποτελούν φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων της Freris Wines με το κρασί.
Συνδύασε σωστά το κρασί σου
Αιώνας Ροζέ: Ιδανικό μόνο του ως απεριτίφ. Tαιριάζει επίσης γευστικά με κόκκινα και λευκόσαρκα φρούτα, δροσερές σαλάτες, λευκά ή κίτρινα τυριά με χαμηλά λιπαρά, λευκά κρέατα, καλοκαιρινά ή κυκλαδίτικα πιάτα με ελαφριές κόκκινες σάλτσες και μακαρονάδες. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-12 °C.
Αιώνας Orange: Ταιριάζει γευστικά με κίτρινα τυριά, λιπαρά και πιπεράτα, λευκά και κόκκινα κρέατα, με διεθνή ή εγχώρια πιάτα με πικάντικο χαρακτήρα, έθνικ κουζίνα και καπνιστά αλλαντικά. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12-14°C.
Αιώνας Λευκός: Γευστικά ταιριάζει ιδανικά με λευκόσαρκα φρούτα, αρωματικά εδέσματα, ελαφριά λευκά τυριά, πράσινες δροσερές σαλάτες, οστρακοειδή, μη λιπαρά ψάρια, λευκά κρέατα, ελαφριές λευκές σάλτσες και μακαρονάδες. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-12 °C.