H αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες βίγκαν συνταγές δεν αρέσουν ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν γλυκό δόντι.
Και παρ’ότι είναι ιδιαίτερα επιβλαβής κι έχει χαρακτηριστεί ως το το ναρκωτικό του 21ου αιώνα, υπάρχει λόγος για τον οποίο η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι τόσο δημοφιλής: μεταμορφώνει δραματικά τη γεύση στα γλυκά και είναι άκρως εθιστική.
Οπότε για τους περισσότερους από εμάς που έχουμε συνηθίσει τη γεύση της ζάχαρης η μετάβαση στη μαγειρική με φυσικά γλυκαντικά θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής, μια περίοδο χάριτος μέχρι να ξεχάσει ο οργανισμός τη συνθετική γεύση της λευκής ζάχαρης. Και μετά και μόνο η ιδέα ότι μπορείς να τρως γλυκά πλούσια σε θρεπτική αξία που σου κάνουν καλό αντί για κακό σε ανταμείβει!
Η συνταγή όμως αυτή θα χαροποιήσει ακόμα και και τους πολύ γλυκατζήδες: τα μπισκότα Oreo ξεχειλίζουν από γεύση, είναι πλούσια και μεστά και δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τα έτοιμα μπισκότα του εμπορίου. Χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, γάλα και γλουτένη, δε θέλουν ψήσιμο και είναι έτοιμα σε 20 λεπτά.
Δοκιμάστε την και πείτε μου!
Υλικά
Για τα μπισκότα
-3/4 κούπα πεκάν
-1 κούπα χουρμάδες
-1/2 κτ γλυκού αλάτι
-1 κτ γλυκού βανίλια (προτιμώ φρέσκια Μαδαγασκάρης ή φυσικό απόσταγμα)
-3 κουταλιές σούπας μη επεξεργασμένη σκόνη κακάο
Για τη γέμιση
-1 κούπα φιστίκια κάσιους που έχεις μουλιάσει για τουλάχιστον 2 ώρες σε νερό
-1 κτ σούπας λάδι καρύδας
-1 κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
-1 κτ γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
- Αναμιγνύεις τα υλικά για τα μπισκότα σε μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει ομοιογενής ζύμη.
- Φτιάξε μια μεγάλη μπάλα και άπλωσε σε επιφάνεια κοπής με τον πλάστη.
- Κόψε σε κύκλους με φόρμες και βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σφίξουν και να γίνουν στέρεα.
- Σουρώνεις το νερό από τα κάσιους και βάζεις τα υλικά για τη γέμιση στον μπλέντερ.
- Χτύπησε το καλά μέχρι η υφή να γίνει κρεμώδης και σχετικά λεία.
- Απλώνεις τη γέμιση πάνω σε ένα μπισκότο και καπακώνεις σαν σάντουιτς.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.
Καλή όρεξη!