Σπάνια κάποιος θα πει πως δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά. Ειδικά όμως αυτά του «Pasta Pelion», με τις τόσες διαφορετικές γεύσεις, αγαπιούνται ακόμα περισσότερο.
Πιθανόν να τα έχετε δοκιμάσει ήδη σε κάποια έξοδό σας και να μην το ξέρετε. Χυλοπίτες, πλεξούδες, τραχανάς, στριφτάρια, παπαρδέλες, λαζάνια, κοχυλάκια, κουσκουσάκι κ.ά. Με μανιτάρια, με σπανάκι, με ντομάτα, με μελάνι σουπιάς, με φέτα, με τσουκνίδα, από αλεύρι γαϊδουράγκαθο κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Τουριτέλλια με βασιλικό, φέτα και ντομάτα. Νόστιμα, μεσογειακά και βραβευμένα.
Κωνσταντίνος – Παραγωγός
Τα ζυμαρικά του Κωνσταντίνου Καμονάχου είναι φρέσκα, χειροποίητα, γευστικά και… πηλιορείτικα.
Μετά από χρόνια στο επιχειρείν της εστίασης, ο Κωνσταντίνος, αφού παρακολούθησε μαθήματα γευσιγνωσίας και πέρασε κι ένα διάστημα στην Ιταλία (την πατρίδα των ζυμαρικών), έφερε ό,τι χρειαζόταν από γνώσεις και εξοπλισμό και ξεκίνησε το Pasta Pelion.
Με αγνά υλικά και σταθερή συνεργασία με παραγωγούς εντός κι εκτός Μαγνησίας, διαφοροποιείται φτιάχνοντας πρωτότυπα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με τα οποία προμηθεύει τους επαγγελματίες του Πηλίου και όχι μόνο. Πολυβραβευμένα (Platinum βραβείο στα Mediterranean taste awards 2020, βραβείο καινοτομίας στα Specialist awards 2023), μοναδικά, γευστικά και υγιεινά, φτιαγμένα με τεχνογνωσία κι αγάπη, τα ζυμαρικά του «Pasta Pelion» θα τα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και deli όλης της χώρας.
Συνταγή: Τουριτέλλια μεσογειακά
Υλικά:
● 400 γρ. τουριτέλλια
● λάδι
● 1 μέτριο κρεμμύδι
● 2 σκελίδες σκόρδο
● 2 πιπεριές πράσινες
● 1/2 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
● 5 μανιτάρια φούσκες
● 8 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
● 1 ποτήρι κρασί
● 3 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
● αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
● 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα τουριτέλλια σύμφωνα με τις οδηγίες. Χώρια τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές και μελιτζάνες. Προσθέτουμε τη σάλτσα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε μανιτάρια και ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5’. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα τουριτέλλια και τα αφήνουμε για 15’ περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στραγγίζουμε τα τουριτέλλια και σερβίρουμε με τη σάλτσα.