Υποδεχόμαστε τον Ιούλιο με μια νέα συνταγή και το γιορτάζουμε στην αυλή της ζυθοποιίας!
Στην αγροτική Ελλάδα ο Ιούλιος ονομάζεται μεταξύ άλλων και Αλωνάρης, διότι την εποχή αυτή γίνεται το αλώνισμα των δημητριακών. Κι όπως λέει κι η λαϊκή παροιμία “Αλωνάρης αλωνίζει, στάρι το χωριό γεμίζει”. Η νέα μας καλοκαιρινή συνταγή “Αλωνάρης”, πρόκειται για μια αρωματική session I.P.A, με λυκίσκους “Citra”, “Talus”, “El Dorado” και “Galaxy”, χαμηλό αλκοόλ, 4% ΑBV, ήπια πικράδα και ελαφριά γεύση. Ο “Αλωνάρης” είναι η νέα μας συνταγή και σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τους φίλους της πιτσερίας Νάπολη 1121 στην αυλή της ζυθοποιίας μας, να μας ταξιδέψουν με τις γεύσεις τους στην καρδιά του ιταλικού νότου.
Η Νάπολη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της γειτονικής χώρας. Είναι μια από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο με έντονη ελληνική ιστορία. Στη θέση της ιδρύθηκαν ελληνικοί οικισμοί, με την μεγαλύτερη ηπειρωτική αποικία – γνωστή αρχικά ως Παρθενόπη – να αναπτύσσεται γύρω στον ένατο αιώνα π.Χ., στο τέλος της Γεωμετρικής Εποχής. Η πόλη επανιδρύθηκε ως Νεάπολις τον 6ο αιώνα π.Χ. και έγινε τον κέντρο της Μεγάλης Ελλάδας, παίζοντας βασικό ρόλο στην ενσωμάτωση του ελληνικού πολιτισμού στη ρωμαϊκή κοινωνία και γινόμενη στη συνέχεια πολιτιστικό κέντρο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Η Νάπολη απέχει από την Φλύα, ή αλλιώς, το λατρεμένο μας Χαλάνδρι, 1121 χιλιόμετρα και αυτό είναι και το όνομα μιας από τις αγαπημένες πιτσερίες της περιοχής μας. Εκεί ψήνουν καθημερινά αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα σε ξυλόφουρνο που παρασκευάζεται με φυσικό προζύμι που ωριμάζει 48 ώρες.
Στην εκδήλωση θα ψήνει μπροστά στα μάτια σας ο ιδιοκτήτης και σεφ πίτσας του Νάπολη 1121 Παναγιώτης Ζωγράφος τις εξής επιλογές:
🍕 ● Πίτσα Μαργαρίτα.
Σάλτσα ντομάτας San marzano, mozzarella fior di latte, grana padano, φρέσκος βασιλικός.
🍕 ● Πίτσα πεπερόνι.
Σάλτσα ντομάτας San marzano, grana padano, pepperoni, honey syrup.
🍕 ● Πίτσα Tartufata.
Σάλτσα μαύρης τρουφας, mozzarella fior di latte, pancetta affumicata, κρέμα παρμεζάνας.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση της Δευτέρας θα είναι μαζί μας και αντιπροσωπεία από την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών. Μέρος των εσόδων θα υποστηρίξουν την προσπάθεια για την αγορά νέου πυροσβεστικού οχήματος της ομάδας. Σαν Ζυθοποιία Αναστασίου στηρίζουμε οικονομικά την προσπάθεια τους και υπενθυμίζουμε ότι η βιωσιμότητα της ομάδας στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές.
Σας περιμένουμε!!!