Σίγουρα έχετε ακούσει το κοινότυπο «Πίσω από κάθε “μεγάλο” άνδρα, υπάρχει μία “μεγάλη” γυναίκα». Δεν ξέρουμε αν ισχύει, αλλά ξέρουμε κάτι άλλο. Πως πίσω από επιχειρήσεις, ταμπέλες και φίρμες υπάρχουν άνθρωποι. Κι όταν αυτές οι επιχειρήσεις μετράνε χρόνια, δείχνουν αντοχή και προτιμούνται από τον κόσμο, τότε είναι σίγουρο πως οι άνθρωποι που τις έστησαν και τις τρέχουν καθημερινά έχουν μεράκι, τις αγαπούν, τις σέβονται και τις προσέχουν.
Το θέμα είναι πως πολλοί από εμάς γνωρίζουμε την ταμπέλα, το προϊόν, το μέρος, αλλά αγνοούμε τους ανθρώπους που σαν να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και μένουν στην αφάνεια.
Επίσης ξέρουμε και κάτι άλλο.
Πως η αύρα, η αντίληψη και η υπόσταση του ανθρώπου αποτυπώνεται και επηρεάζει την ταμπέλα, τον χώρο, τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, τους ίδιους τους πελάτες. Η εργασία στις ημέρες μας εξακολουθεί να είναι δύσκολη, ακόμα και σκληρή μερικές φορές. Η διάθεση των ανθρώπων να δημιουργούν όμορφους χώρους, ποιοτικούς και τίμιους είναι το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην κρίση και την οικονομική δυσπραγία.
Κάναμε μία βόλτα λοιπόν σε όλη την Αθήνα. Από το Γαλάτσι μέχρι του Ψυρρή κι από τα Εξάρχεια μέχρι και τον Κολωνό. Και βέβαια από την Κυψέλη μέχρι και τα Πατήσια. Άλλα λειτουργούν δεκάδες χρόνια και περνάνε από γενιά σε γενιά, άλλα είναι νεώτερα. Από εστίαση, ψυχαγωγία, εμπόριο και υπηρεσίες. Διαλέξαμε μερικά από αυτά τα σημεία και τους ανθρώπους, τους φωτογραφίσαμε, μιλήσαμε μαζί τους και τους παρουσιάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν.
Τελικά αυτό που σκεφτήκαμε μετά από τη βόλτα είναι πως είναι όμορφο ν’ αγαπάς και να φροντίζεις αυτό με το οποίο ασχολείσαι κι αντιστοιχεί στο 1/3 τουλάχιστον της ζωής σου… Το σέβεσαι σαν χώρο, σαν προϊόν και αυτό στο ανταποδίδει. Και ποτέ μην ξεχνάτε πως τις ταμπέλες κάποιοι άνθρωποι τις κρατάνε!
CINE ΤΡΙΑΝΟΝ
ΣΧΕΔΟΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!
Το Τριανόν σχεδιάστηκε εξαρχής ως κινηματοθέατρο. Είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να συνυπάρχουν μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα τα οποία μπορούν να συνοδεύονται από προβολή στη μεγάλη οθόνη. ‘Ενας πολυχώρος πολιτισμού με ιστορία και μέλλον!
Πίσω από τη neon ταμπέλα του κινηματογράφου Τριανόν, που ποτέ δεν έσβησε από το 1960, βρίσκεται μια μοναδική ομάδα με πάθος για το σινεμά που αναβαθμίζει πολιτιστικά το κέντρο της πόλης.
Ο Ιωσήφ του μπαρ φτιάχνει ευφάνταστα κοκτέιλ και γίνεται ενίοτε «ψυχολόγος». Δεν χάνει την ψυχραιμία του ακόμα κι όταν βρίσκεται περικυκλωμένος από μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που ζητάνε ταυτόχρονα τσιπς, ποπ κορν και πορτοκαλάδες.
«Τριανόν, παρακαλώ!». Στο ταμείο και στο τηλέφωνο που χτυπάει ασταμάτητα είναι η «μικρή» Μαρία και δίνει πληροφορίες για τις παραστάσεις, τα φεστιβάλ, τις συναυλίες και τα ποικίλα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ.
Είναι το δημιουργικό χάρισμα του Χρήστου που σχεδιάζει τις αφίσες του Τριανόν και που για το χαμόγελό του γράφονται σχόλια από θαυμάστριες στο facebook.
«Έκλεισε η συνέντευξη!». Η Μαργαρίτα ζωγραφίζει στα δελτία τύπου και σολάρει στην επικοινωνία.
Ο Μιχάλης κατορθώνει τα ακατόρθωτα. Οι ρόλοι του ποικίλουν ανάλογα με την περίσταση: οικονομικός διευθυντής, υπεύθυνος διανομής και προγραμματισμού, εκπρόσωπος στα διεθνή φεστιβάλ. Το email του υπάρχει σε όλες τις ατζέντες.
Chief: Όταν η Μαρία Λυσικάτου ήταν δίπλα στον Λεωνίδα Παπαγεωργίου όλα ήταν ολοκληρωμένα. Όταν έμεινε μόνη της, ο μόνος τρόπος να αντισταθμίσει την απώλεια ήταν να συγκεντρώσει γύρω από το Τριανόν μία ομάδα επίλεκτων. Και το κατάφερε. Δημιούργησε μία ομάδα συνεργατών όπου ο καθένας είναι πρώτος τη τάξει στον τομέα του. Και μην τους διεκδικήσετε, είναι πολύ ικανοποιημένοι μαζί της!
Κοδριγκτώνος 21
Τ.: 210 82 15 469
Ώρες λειτουργίας: 10:00π.μ.- 01:00π.μ.
FB: Τριανον
ART CENTER
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ
Πολιτισμός δεν είναι μόνο μια θεατρική παράσταση, ένα δρώμενο, ή ένα βιβλίο. Ο Πολιτισμός παράγεται ή αποδομείται στην πόλη, καθημερινά από τους ανθρώπους και τις σχέσεις που αναπτύσσουν. Εδώ ανάμεσα από μολύβια, καβαλέτα και χρωματιστά χαρτιά ένα αεράκι πολιτισμού σε κάνει να νιώσεις κάπως πιο αισιόδοξος.
Κάποιοι τρόμαξαν όταν είδαν κλειστό το μαγαζί στην Στουρνάρη. Καμία ήττα δεν υπήρξε. Το “Art Center” μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, στον αριθμό 37. Δεν εγκαταλείπει την περιοχή, ούτε καν τον δρόμο. Από εδώ θα περάσουν οι φοιτητές των Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής.
Σχεδιαστές, καλλιτέχνες, ζωγράφοι για να βρουν τα πιο εξειδικευμένα είδη στο χώρο της τέχνης. Θα βρεις όμως και από τα απλά μπλε τετραδιάκια, μέχρι ξυλομπογιές, γραφική ύλη, ημερολόγια. Είναι στέκι και πέρασμα. Ένας ζωντανός χώρος με ζωντανούς ανθρώπους με γνώση, χιούμορ και αμεσότητα.
Ο κύριος Αποστόλης από το 1989 συνεχίζει να προσδίδει μία νεανικότητα στον χώρο. Αγχώνεται, χαμογελά, συζητά και προχωρά μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του σε μία δύσκολη περίοδο, σε μια δύσκολη περιοχή. Το προσωπικό γνωρίζει, εξυπηρετεί, καθοδηγεί και προτείνει. Από το πιο πινέλο χρειάζεται μέχρι το πως θα κολληθεί ένα παζλ.
Ο χώρος είναι εντυπωσιακός αφού σε κάθε τετραγωνικό μέτρο είναι άψογα και λειτουργικά τακτοποιημένα δεκάδες μικρά και μεγαλύτερα προϊόντα, τέτοιας ποικιλίας και ποιότητας που θα την ζήλευαν τα μεγάλα καταστήματα και μάλιστα σε τιμές πολύ καλές. Και ένα από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του μαγαζιού είναι οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν, ρωτάνε, πηγαινοέρχονται και βρίσκουν αυτό που θέλουν.
Σχόλιο Fb
“Είναι από τα αγαπημένα μου καταστήματα!
Η ευγένεια και η εξυπηρέτηση είναι το μεγαλύτερο ατού για την ωραία επιλογή αυτών που χρειάζεσαι!”
ΣTΟΥΡΝΑΡΗ 37
T.: 210 38 00 994, 210 38 38 859, 210 52 02 900, 210 52 47 784
email/web: [email protected], www.art-center.gr
FB: Art Center
SHEEP AND WOLVES
ΤΑ (Μ)ΠΛΕΞΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ
Χαρά, δημιουργία, αγάπη, γέλιο, χαλάρωση, ζωή, ομορφιά, χρώματα είναι μόνο μερικές λέξεις που χαρακτηρίζουν το έργο των Sheep and Wolves. Τεχνικές πλεξίματος που δίνουν άριστο αποτέλεσμα για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ή σε κάποιον δικό σου άνθρωπο. Πρόβατα και λύκοι ενωμένοι. Μήπως είναι καλύτερα έτσι;;;
Ναι η Γεωργία και η Ειρήνη τα «μπλέξανε». Και τα μπλέξανε για τα καλά! Ανάμεσα σε νήματα, κλωστές, κορδόνια, χάντρες και βελόνες. Έτσι είναι ωραία η ζωή, όταν υπάρχει δημιουργικότητα ίσως τα «βάσανα» να κάνουν πέρα έστω και για κάποιες ώρες της ημέρας. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις αυτό. Κι όμως τα κορίτσια κάνανε το χόμπι τους δουλειά και μάλιστα ωραία δουλειά.
Πάνω σε ξύλινους πάγκους δημιουργούν τσάντες, κοσμήματα, ρούχα, τσάντες και ότι ιδέα τους έρχεται ανά διαστήματα, χρησιμοποιώντας μεθόδους της γιαγιάς, αλλά και νεότερες ψάχνοντας συνεχώς την τέχνη του πλεξίματος και εξελίσσοντας το ταλέντο τους.
Δεν είναι όμως μονοφαγούδες…. Διδάσκουν τα μυστικά τους και την τέχνη τους σε όποιον του αρέσει και το έχει ανάγκη μέσα από διάφορα είδη workshops (Πλέξιμο τσάντας, κοσμήματα μακραμέ , πλέξιμο με τελάρα). Χαμογελούν, εξηγούν, φαντάζονται και το αποτέλεσμα είναι πάντα μαγικό. Αγαπάνε αυτό που κάνουν και φαίνεται.
Όταν μπαίνεις στον χώρο τους σου έρχεται να ανασκουμπωθείς κι αμέσως ν’ αρχίσεις τη δουλειά. Η δημιουργία πάντα σε πάει ένα βήμα παρακάτω τη φορά. Οι ίδιες λένε: «Όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί και δικαιούνται να ανακαλύψουν τη χαρά που προσφέρει το πλέξιμο. Όλοι δικαιούνται να καταλάβουν πως δεν πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά για μια ευχάριστη ενασχόληση που στο τέλος τους ανταμείβει με δημιουργίες που έχουν υλοποιήσει οι ίδιοι». Πάμε για πλέξιμο λοιπόν;;;
Σχόλιο Fb!
“Εξαιρετικές ποιότητες και τα κορίτσια άψογα!!!Όσο για τις δημιουργίες τους,δεν χρειάζονται σχόλια,μιλούν από μόνες τους…..”
Ώρες λειτουργίας: Δε/Τε/Σα: 10:00 – 15:00 Τρ/Πε/Πα: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00
Showroom/ Workshops: Ματσούκα 15, Άνω Πατήσια, 11141,
Τ/F.: 210 22 89 089
Email/web: info@sheep&wolves.gr, www.sheepandwolves.gr
FB: Sheep and Wolves
ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΜΕΤΑΞΟΥ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
Κάθε πιάτο και μια ιστορία από το παρελθόν. Ρεβυθάδα και κότσι, μεζές των μερακλήδων ή κοτόπουλο σκορδάτο το αλανιάρικό, πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε, θα σας πουν πολλά… Συνοδέψτε με μπουρεκάκια λαχανικών που η Λενιώ μας πρότεινε. Μην ξεχάσετε τέλειο βαρελίσιο κρασί ή την ρακή της Μεταξού, για να λυθεί η γλώσσα σας και να ξεκινήσει η ψυχανάλυση.
Αν δεν την ξέρεις θα την προσπεράσεις. Αν ψάχνεις όμως για ταβέρνα με παρελθόν, που διατηρεί την αυθεντικότητα της, άρα εκτός από καλό φαγητό, θα συναντήσεις και ανθρωπιά με λαϊκή διασκέδαση (συνοδεία ταπεινού βαρελίσιου κρασιού και πολλών εξομολογήσεων), θα κάνεις μια στάση σίγουρα στη Μεταξού.
Οινοπαντοπωλείο από την εποχή του Όθωνα όταν την ανέλαβε η οικογένεια Μεταξά το 1950 με τον Μπαρμπαγιάννη, τότε 14 ετών να θυμάται τα κουτσαβάκια της Αθήνας να την επισκέπτονται και όχι μόνο. Πολιτικούς, αλλά και ηθοποιούς που μετά το τέλος των παραστάσεων των θεάτρων πήγαιναν για φαγητό και ένα ποτήρι κρασί. Αν δεν έβρισκαν τραπέζι, που συνήθως αυτό γινόταν, έπαιρναν τελάρα της μαναβικής και τα ένωναν για τραπέζι.
Η Λενιώ, σημερινή ιδιοκτήτρια και από τους τελευταίους θαμώνες της Μεταξού ανέλαβε το 2007. Ήξερε από καπηλειά και κράτησε την υπόσχεση που έδωσε, να παραμείνει ταβέρνα εσαεί τιμώντας τον μπάρμπα Γιάννη, βαφτίζοντας Μεταξού την παλιά μπακαλοταβέρνα και σε πείσμα των καιρών τη διατηρεί έτσι ακριβώς όπως ήταν. Ζωντανή μουσική. Βράδια Παρασκευής και Σάββατου και Κυριακή μεσημέρι να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει μια ταβέρνα.
Όλοι πίνουν, γλεντούν, τραγουδούν, διασκεδάζουν και κυρίως επικοινωνούν. Έκτακτα μέσα στην εβδομάδα θα πετύχεις από μουσικούς της λυρικής τραγούδια της παλιάς Αθήνας και αν παίζεις κάποιο οργανάκι καλό είναι να το πάρεις μαζί σου, γιατί συχνά έτσι στήνονται τα καλύτερα γλέντια στη Μεταξού.
Σχόλιο Fb!
“Κρυμμένος θησαυρός στα γκρίζα στενά του Μεταξουργείου!”
Πυθοδώρου & Πιερίας 10, (πλατεία Ράμνες) Αθήνα
T.: 210 52 29 290
Email/FB: [email protected], Μεταξού
ΡΟΖΑΛΙΑ
Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε είναι τα ρεβύθια φούρνου με γλυκά χόρτα, το χοιρινό κότσι στο φούρνο, η παστουρμαδόπιτα με παστουρμά, λιωμένο κασέρι & και καραμελωμένη ντομάτα και όλα αυτά σε συνδιασμό με 7 χύμα διαφορετικά κρασιά από παραγωγούς όλης της Ελλάδας!
Ο ιδιοκτήτης Αχιλλέας δηλώνει κατηγορηματικά με απλό τρόπο κάτι πολύ σοβαρό! “Δεν θέλω πελάτες αλλά ευχαριστημένους φίλους”. Και το εξαιρετικό είναι πως αυτό το πετυχαίνει. Εδώ θα σου σερβίρουν 16 ορεκτικά σε δίσκο,πράγμα που δεν έχεις δει αλλού!
Από παντού πηγάζει αυτή η διάθεση. Η “Ροζαλία” κρατάει καλά στα Εξάρχεια από το 1977, με τραπεζάκια στην αρχή πάνω στο χαλίκι (που όπως λένε οι ίδιοι το αναπολούν!), μαζεύτηκαν οι πρώτες παρέες και άρχισαν οι πρώτες πολιτικές, καλλιτεχνικές και άλλες συζητήσεις. Γιατί από εδώ πέρασαν από τον Τσαρούχη (αγαπημένο του μέρος μέχρι και το τέλος της ζωής του), φοιτητές, άνθρωποι των γραμμάτων αλλά και χιλιάδων φοιτητών, παρεών, νεολαίας, πολιτικοποιημένων.
Όλη η πόλη γνωρίζει το μέρος. Η Βαλτετσίου πια έχει γίνει ένας όμορφος πεζόδρομος, η “Ροζαλία” του Αχιλλέα μεταφέρθηκε και στον απέναντι χώρο που λειτουργούσε ως πάρκινγκ. Σε έναν πεζόδρομο γεμάτο δέντρα στην καρδιά της Αθήνας με μουριές, πλατάνια, φοίνικες, ευκάλυπτο, αιωνόβιες ελιές, κληματαριά και λουλούδια!
Εδώ δεν θα έρθεις να φας μόνο. Θα έρθεις για να νιώσεις το άρωμα εποχής, να πιεις χαλαρά κρασάκι, να προσαρμοστείς στην αύρα του σημείου και των ανθρώπων του. Φιλικό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, γεύσεις ποιοτικές, χαμογελαστοί άνθρωποι, πελάτες και σερβιτόροι γνωρίζονται και μιλούν με τα μικρά τους ονόματα…. Ένας χώρος με σχέσεις!
Το φαγητό στην “Ροζαλία” ακολουθεί την παραδοσιακή Μεσογειακή κουζίνα με πολύ φροντίδα και αγάπη. Υπάρχουν όμως και νέες γεύσεις με φαντασία και δημιουργικότητα. Η βάση -και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως- είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, το καλό μαγείρεμα, δείγμα σεβασμού στο όνομα “Ροζαλία”, και στους ευχαριστημένους φίλους που έλεγε στην αρχή ο Αχιλλέας. Όσο γιατί το όνομα “Ροζαλία”… Διαβάστε ποια ήταν, στην προσεγμένη ιστοσελίδα του μαγαζιού…
Σχόλιο Fb!
“Πολύ καλό φαγητό,
εξυπηρέτηση και
περιβάλλον πλαισιωμένο από γλυκύτατους
ανθρώπους, που φυσικά με καπετάνιο τον
Αχιλλέα δεν θα
μπορούσε να είναι
και διαφορετικά.”
Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια
Τ.: 210 33 02 933
Email/web: [email protected], www.rozalia.gr
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΝ ΒΕΝΕΤΗΣ
Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
Μιας και είναι περίοδος γιορτών να σας ενημερώσουμε ότι έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 συνταγές βασιλόπιτας:
α) σε μορφή κέικ με πορτοκάλι β) σε μορφή γιαουρτόπιτας (σμυρνέικη) με Grand Marnier και σε γ) ανάλαφρο, φουσκωτό τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι. Δική σας η επιλογή. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες μπουκίτσες από αυτά που δεν τρως μόνο ένα και που νιώθεις στη γεύση όλα τα υλικά. Σίγουρη επιλογή!
“Eίναι ευλογία να μυρίζεις το πρώτο ζεστό ψωμί της ημέρας!” έλεγε ο παππούς του Αποστόλη,
έτσι και εκείνος συνεχίζει την παράδοση των προγόνων του! Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ξεκινάει από νωρίς το πρωί στον φούρνο Βενέτη στη Σαρρή. Ο φούρνος χρειάζεται κέφι για να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία. Είναι βαριά κληρονομιά στους ώμους σου να συνεχίζεις την παράδοση από το 1907. Τέσσερις γενιές, ένας αιώνας λειτουργίας! Το μαρτυρά η ταμπέλα. Σημαντικός παράγοντας η μητέρα του Αποστόλη. Ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως βράχο και κυματοθραύστη του στις δύσκολες στιγμές.
Ο φούρνος Βενέτης στου Ψυρρή, (καμιά σχέση με την αλυσίδα) διατηρεί την ίδια ποιότητα και την αρχική φιλοσοφία, εξελίσσοντας και πολλαπλασιάζοντας τα προϊόντα του. Περπατώντας στην καρδιά της Αθήνας, στην γωνία Σαρρή και Αγίων Αναργύρων σε καλούν οι μυρωδιές να μπεις μέσα. Κι αυτό γιατί μπορεί να εξελίχθηκε και να «εκμοντερνίστηκε», αλλά κατά γενική ομολογία διατήρησε την αγνότητα, την ποιότητα και τη φρεσκάδα των υλικών του.
Μπουρέκια τα καλύτερα, πίτες λαχταριστές, μυρωδάτα κουλούρια, πεντανόστιμες μπάρες αλλά και παλιές συνταγές από την φαρέτρα του παππού που αντέχουν στον χρόνο!
Σε ένα φούρνο παραδοσιακό το βασικό προϊόν είναι το ψωμί και οι άνθρωποι, και στον Φούρνο αυτόν ο Απόστολος συνεχίζει να κρατά την παράδοση και στα δύο. Οι εργαζόμενες στην πώληση που σε εξυπηρετούν έχουν ζεστά και τίμια πρόσωπα, χαμογελάνε και λένε καλημέρα, βασικά συστατικά σε κάθε σχέση και κάθε συνταγή. Για το ψωμί όμως καλύτερα να δοκιμάσετε τις τρεις ποικιλίες προζυμιών, ξεχωριστών μυρωδάτων, με εξαιρετική γεύση από αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο, ψωμί βαρύ που τρώγεται και σκέτο αναλλοίωτο για πολλές μέρες.
Σαρρή 13, Ψυρρή
T.: 210 32 14 035
EMAIL: [email protected]
Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ
ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ…
Ο πατέρας και οι θείοι μετά τον πόλεμο του ’40 έφυγαν από την Ελλάδα, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στην Αμερική αλλά τελικά βρέθηκαν στο São Paulo και ασχολήθηκαν με τον καφέ. Εκεί γεννήθηκαν τα δύο αδέλφια ο Γιώργος και η Τζένη. Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και το 1969 άνοιξε ο πρώτος «Βραζιλιάνος» στου Ζωγράφου.
Οι μυρωδιές του φρεσκοκομμένου καφέ πλανώνται στον αέρα και αμέσως υπάρχει μία έγερση των αισθήσεων. Βοηθά η απαλή μουσική, ο ωραίος φωτισμός, ο τακτοποιημένος και καθαρός χώρος και τελικά το πλατύ χαμόγελο των ανθρώπων. Εδώ ξέρουν τον καφέ και τα μυστικά του, όσο λίγοι στην Ελλάδα. Το πως γίνεται καβούρδισμα του, το χαρμάνιασμα, δηλαδή η ανάμειξη διαφορετικών ποικιλιών για να επιτευχθεί το πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Η γνώση και το μεράκι για τη δουλειά μοσχοβολάει όπως και το προϊόν σε όλες του τις εκδοχές που σε δυσκολεύει να αποφασίσεις ποιο θα προμηθευτείς για το σπίτι ή αν θα το γευτείς εκεί επί τόπου. Εδώ δεν υπάρχει καφές από την προηγούμενη ημέρα, όλα είναι 24ωρης παραγωγής.
Όπως άλλωστε φρέσκοκαβουρδισμένοι είναι και οι ξηροί καρποί σε μεγάλη ποικιλία. Υπάρχουν επίσης εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιών και θυμαρίσιο μέλι, όλα αυστηρά επιλεγμένα. Τέλος δεν λείπει η σοκολάτα σε εξειδικευμένες και ψαγμένες επιλογές από ποιοτικά εργαστήρια.
Σχόλιο Fb!
“Ότι και να πει κανείς είναι λίγο…
μια εξαιρετική ομάδα, με χαμόγελο, ευγένεια και σε «πρώτο πλάνο» πάντα ο πελάτης.
Προσανατολισμένοι στην καλύτερη γεύση
με τα καλύτερα υλικά. Για αυτό σας προτιμάμε!”
Καταστήματα:
Λ.Παπάγου 37, Ζωγράφου
Λ.Βεϊκου 27, Γαλάτσι
Λ.Ελ.Βενιζέλου 47, Νεα Σμυρνη
Υμηττου 60, Παγκρατι
Τ.: 210 29 13 954
Fb: Ο Βραζιλιανος
(Tο καταστημα του Γαλατσίου
είναι ανοικτο 06:00-22:30!)
ΤΟ ΣΕΡΜΠΕΤΟΣΠΙΤΟ ΤΗΣ ΝΑΝΣΥ
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΙΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ!
Ζουμερές σοκολατόπιτες, ανατολίτικα καζάν ντιπί, βραβευμένοι κιουνεφέδες, μαστιχωτές κρέμες, λαχταριστά σιροπιαστά… είναι μόνο η αρχή. Η ποικιλία των γλυκών είναι μεγάλη κι εσύ δεν ξέρεις τί να διαλέξεις. Θα πας μία, θα πας δύο κι όμως ποτέ δεν είναι αρκετό. Κάθε φορά που θα ’χεις όρεξη για γλυκό πάντα το μυαλό σου θα ταξιδεύει στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ.
Κάποια γλυκά σίγουρα ξεχωρίζουν, είτε είσαι γλυκατζής, είτε όχι. Ειδικά όταν τα φτιάχνει η Νάνσυ στο Σερμπετόσπιτο του Ψυρρή. Βάζει τόση μαεστρία και αγάπη που αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως στα γλυκά της. Η εμπειρία της μετράει 20 χρόνια, σχεδόν μισή ζωή! Στο Σερμπετόσπιτο θα βρεις πάνω από 40 λαχταριστά γλυκά, που φτιάχνονται αυθημερόν, δια χειρός Νάνσυ και Σεραφείμ, παραλλαγμένα από μέρα σε μέρα γιατί εδώ μιλάμε για σπιτικά και όχι βιομηχανοποιημένα γλυκά.
Η καταγωγή της Νάνσυ από την Πόλη άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια για καμιά τσαπατσουλιά. Γλυκά για όλα τα γούστα που δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Θα κάτσεις σίγουρα κάμποσα λεπτά στη βιτρίνα κι αν δυσκολευτείς οι άνθρωποι του μαγαζιού, θα είναι εκεί πάντα με χαμόγελο και κοιτώντας σε στα μάτια, να σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή.
Θα ξαναπάς σίγουρα όμως, γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή. Οι μερίδες μεγάλες και χορταστικές, χωρίς καμία τσιγκουνιά. Τώρα πια στου Ψυρρή, υπάρχει ένα ξεχωριστό γλυκοπωλείο, έτοιμο να σας εκπλήξει με τις σπεσιαλιτέ του.
*Αξίζει να δοκιμάσεις:
Το γαμογλυκό, η μπισκοτόπιτα με σαφράν που σερβιρίστηκε στο γάμο τους, μετά από δοκιμές και πειραματισμούς των δυο τους (Νάνσυ και Σεραφείμ), το σουφλεζί μπανάνα μπισκότο με σάλτσα πραλίνας και bueno, η ακαταμάχητη σοκολατόπιτα πορτοκαλιού!
Σχόλιο Fb!
“Υπέροχα γλυκά
στο μαγικό κέντρο της πόλης”
Πλατεία Ηρώων 1
T.: 210 32 11 323
FB: Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ / Nancy’s sweet home
JIMMY’S HALL
ΜΙΑ ΝΗΣΙΔΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Εδώ θα αναφωνήσεις “φτου ξελευθερία” από την καθημερινή φρενίτιδα και θα επαναστατήσεις επιβραδύνοντας – γιατί ξέρεις ότι στην επιβράδυνση συνειδητοποιείς τα ουσιαστικά. Μία χωροκάψουλα που διασώζει το αυθεντικό, εκτοπίζοντας με απλότητα το δήθεν και το αχρείαστο.
Ο Πέτρος και ο Δημήτρης διασταύρωσαν τις προσωπικές τους πορείες, κι έβαλαν μεράκι για να δημιουργήσουν το “Jimmy’s Hall” των Εξαρχείων με το όνομα να παραπέμπει στην ομώνυμη ταινία του Κεν Λόουτς. Χωρίς ψυχή, ένα μαγαζί μπορεί να εξελιχθεί σε περιστασιακό προορισμό εξόδου, αλλά όχι σε στέκι. Εδώ όμως περισσότερο θα νιώσεις φιλοξενούμενος παρά πελάτης.
Αυτό το κλίμα βοηθά στο να είναι το στέκι για φανατικούς θαμώνες με χαλαρές κουβέντες, αβίαστα χαμόγελα, ανθρώπινα νοιαξίματα και καρδιακά σμιξίματα. Όλα αυτά ανακατεμένα με το άρωμα του καφέ ή τις μελωδίες της νύχτας. Για αυτό σύνηθες είναι να δημιουργούνται άτυπα παρεάκια που συνομολογούν τακτικά τα μυστήρια της ζωής γύρω από την μπάρα.
Ο καφές του είναι από τους καλύτερους στην πόλη, με το καλύτερο χαρμάνι που αλέθεται εκείνη την στιγμή. Αλλά και για όλα τα ροφήματα, από τη σοκολάτα μέχρι το τσάι, τα ράφια του μαγαζιού φιλοξενούν τις πιο εκλεκτές ποικιλίες. Κάποια, μάλιστα, θα τα απολαύσεις και σε σερβίτσια-αντίκες, κειμήλιο από τη γιαγιά ή τη θεία. Και, όχι, τα παιδιά δεν φοβούνται μη σπάσουν, γιατί, όπως λέει ο Πέτρος, «τα πράγματα είναι για να τα χαιρόμαστε, έτσι ζουν».
Τέλος εδώ θα βρεις πραγματικά σπιτικά σάντουιτς με ψωμί χωρίς συντηρητικά, ποιοτικές πρώτες ύλες που κάποιες φορές συμπεριλαμβάνουν μέχρι και σπιτικά κεφτεδάκια! Τίποτα το ετοιματζίδικο δεν μπαίνει στο “Jimmy’s Hall”, ούτε καν τυποποιημένοι χυμοί. Εννοείται πως κάθε μέρα υπάρχει σπιτικό γλυκό για να κάνει την διαφορά! Όλα κάπως ξεκινάνε. Μπορεί να μπεις απλώς για να πάρεις έναν καφέ στο χέρι και μετά αργά αργά ανακαλύπτεις ένα στέκι για πολλά!
Σχόλιο Fb!
“Φοβερή η ιεροτελεστία του γαλλικού καφέ! Και πολύ ωραίος χώρος για χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα… Eιδικά στην πολυθρόνα…”
Ιπποκράτους 146, Αθήνα
T.: 213 03 76 639
EMAIL/Fb: [email protected], Jimmy’s Hall
Discussion about this post