Το σουβλάκι είναι η αλήθεια πως το έχουν κακομεταχειριστεί με αμφιβόλου ποιότητας κρέατα και συνθήκες παρασκευής τα αναρίθμητα ταχυφαγεία που έχουν φυτρώσει σε κάθε γωνιά της πόλης. Κι όμως, το εθνικό street food αξίζει περίοπτη θέση στην καθημερινή μας διατροφή. Αρκεί να σκεφτούμε ότι υπάρχουν εξαιρετικά, νοστιμότατα ελληνικά κρέατα από τοπικούς παραγωγούς, συνταγές πατροπαράδοτες και τεχνικές ψησίματος που μεταμορφώνουν αυτή την εύκολη και γρήγορη λύση για φαγητό σε μοναδική και ξεχωριστή απόλαυση.
Με αυτήν τη φιλοσοφία έχει δημιουργήσει τον Πρίγκιπα ο Κωστής, ο οποίος αναζητά με επιμονή κρέατα από πιστοποιημένες μικρές φάρμες, ανθρώπους που κατέχουν μυστικές συνταγές, τις βαλκανικές ρίζες της διατροφής στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και νέες ιδέες για να αναβαθμίσει το φαγητό που κάποιοι πρέπει να σταματήσουμε να το θεωρούμε πρόχειρο.
Ο Πρίγκιπας είναι το πρώτο street food spot που εφάρμοσε… στα όρθια τη farm-to-table φιλοσοφία. Αυτό το απόλυτα σύγχρονο κίνημα διατροφής με φρέσκα προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς, ξεκίνησε από τα εστιατόρια σε ανάλογη υψηλή τιμή. Εδώ όμως, στο ανεπιτήδευτο και φιλικό περιβάλλον του Πρίγκιπα, μπορείς να κάνεις μια γρήγορη στάση για να απολαύσεις μαύρο χοίρο από ελληνικές φάρμες, βουβάλι από την Κερκίνη ή προβατίνα από την Ελασσόνα, στην οικονομική τιμή που κοστίζει ένα καλαμάκι ή ένα τυλιχτό.
Ειδικά μέσα στην καραντίνα, αλλά και στη συνέχεια, που οι συνήθειες εξόδου για φαγητό δείχνουν να έχουν αλλάξει ριζικά, η πρόταση του Πρίγκιπα για delivery και takeaway είναι άκρως δελεαστική: ποιος να κάτσει να ασχοληθεί με μαγείρεμα στο σπίτι όταν μπορεί με ένα τηλεφώνημα να γευτεί με την παρέα του άφταστα φλωρινιώτικα κεμπάπια με συνταγή πατροπαράδοτη από ντόπιο κρεοπώλη, αυθεντικής νοστιμιάς λουκάνικο Τζουμαγιάς Σερρών, burger με μπιφτέκι από ατόφιο βουβαλίσιο κρέας ή ακόμη και πέστροφα από τις πηγές του Λούρου και χέλι από την Παμβώτιδα καπνισμένα με παραδοσιακό τρόπο;
Νιώθεις σαν πρίγκιπας όταν δοκιμάζεις όλα αυτά τα εκλεκτά εδέσματα, μαζί με χειροποίητες αλοιφές, άιβαρ (ένα βαλκανικό άρτυμα μούρλια από πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνα), κατσικίσια φέτα, «το καλύτερο τσίπουρο του κόσμου» και κρασί από τον Τύρναβο και από το Αμύνταιο – χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη!
Ο Πρίγκιπας πρεσβεύει ότι η κρεατοφαγία με ανώτερης ποιότητας πρώτη ύλη είναι μια προσιτή γκουρμέ υπόθεση την οποία δεν χρειάζεται να πας σε ακριβό εστιατόριο για να δοκιμάσεις. Αυτό το όραμα για αναβάθμιση του εθνικού μας street food, ο Πρίγκιπας το υπηρετεί μέσα στην εποχή της πανδημίας με ασφαλείς μεθόδους παρασκευής, διανομής και ανέπαφης συναλλαγής που εφάρμοσε πρώτος και σε κάνουν να ξεγνοιάζεις από οποιαδήποτε ανησυχία περί κορονοϊού.
Έχει όμως και μελλοντικά σχέδια για να επεκταθεί σε όλη την Αθήνα μέσω franchising, ξεκινώντας από το μαγαζί του Αλίμου που είναι ήδη σε λειτουργία, και προσφέροντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του σε όσους επιχειρηματίες και λάτρεις του street food θέλουν να μυηθούν στη φιλοσοφία του ποιοτικού γρήγορου φαγητού.