Το «Για Δες» είναι ένα στέκι που το άκουγα συνέχεια από γνωστούς και φίλους, αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να το επισκεφθώ. Είναι όμως τόσο ξακουστό και φημισμένο, που η περιέργειά μου με τον καιρό μεγάλωνε και μια μέρα, τα κατάφερα!
Σίγουρα, το έχετε ακούσει κι εσείς. Ίσως, να το θυμάστε ως μεζεδοπωλείο, αλλά πλέον, ξανασυστήνεται με νέο μενού, νέα διακόσμηση, αλλά πάντα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία φυσικά και δημιουργούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, η Δέσποινα και ο υπερ-ταλαντούχος σεφ, ο Γιάννης.
Ένα μέρος που επικρατεί το ξύλο, το λευκό και το μαύρο, με ατμόσφαιρα ήρεμη, χαλαρή και μαγική, προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια: παραμυθένιος φωτισμός στην είσοδο, άνετα τραπέζια και καθίσματα, διακοσμημένο από τους ιδιοκτήτες λιτά… πολυτελώς! Μέχρι και ο κατάλογος αποπνέει αυτή τη λιτή, απλή πολυτέλεια. Φαίνεται ότι όλα μες στο μαγαζί είναι προσεκτικά διαλεγμένα, από τα πιάτα σερβιρίσματος μέχρι το που σερβίρεται το ψωμί!
Και όλα τα παραπάνω φυσικά, ισχύουν και για το menu: δημιουργήθηκε αποκλειστικά από το Γιάννη, ο οποίος πειραματίστηκε αρκετά και κατέληξε στις ιδανικές γεύσεις και το πιο ευφάνταστο σερβίρισμα, βασισμένες σε ελληνικές γεύσεις, αλλά πολλές ευρωπαϊκές επιρροές. Ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, ο Γιάννης είναι εδώ για να μας προσφέρει gourmet πιάτα από τη μία, σε προσιτές τιμές από την άλλη.
Στο menu του «Για Δες», σε περιμένουν σαλάτες με ρόκα, κινόα, η ελληνική σαλάτα με ιδιαίτερες πινελιές του Γιάννη και η μοναδική σαλάτα «Για Δες». Από ορεκτικά, θα βρείτε λίγα και καλά, όπως κολοκυθοκεφτέδες, φάβα, μανιτάρια σωτέ, πατάτα φούρνου, ντοματίνια με μοτσαρέλα και φέτα με μέλι και σουσάμι, παναρισμένη σε χωριάτικο φύλλο. Όσο για τα κυρίως πιάτα; Επίσης σας περιμένουν μοναδικές επιλογές!
Αυτά που «ξεχωρίζουν» (δανείζομαι τα εισαγωγικά, γιατί όλα σε αυτό το μέρος ξεχωρίζουν), είναι τα χειροποίητα λευκά ζυμαρικά, σερβιρισμένα με μανιτάρια, κοτόπουλο, πιπεριές και κρέμες γάλακτος, τα χειροποίητα ζυμαρικά από παντζάρια με ψιλοκομμένο κολοκύθι, καρότο, μανιτάρια και κρέμα τυριού, το γεμιστό ψαρονέφρι με καπνιστό τυρί και λιαστή ντομάτα, λουσμένο με σάλτσα φυστικοβούτυρο και πουρέ καρότου και ονειρεμένα φιλετάκια κοτόπουλο, σερβιρισμένα πάνω σε χειροποίητο λαζάνι, με φινόκιο και πράσο, συνοδευόμενο από πουρέ γλυκοπατάτας. Η λίστα των ποτών είναι γεμάτη από διαλεχτά κρασιά και διάφορα αποστάγματα. Μην σας κάνει εντύπωση που δεν έχει το menu μέσα γλυκά: μετά το φαγητό, σερβίρεται επίσης χειροποίητο γλυκό και εγώ είχα την τύχη να δοκιμάσω αυθεντικό cheesecake και κορμό σοκολάτας που λιώνει στο στόμα.
Τέτοιες γεύσεις και εικόνες σερβιρίσματος, βρίσκεις μόνο σε γνωστά μαγαζιά διάσημων σεφ. Και αυτό αποδεικνύεται και από την ποσότητα του menu: αυτό που έχω μάθει στις διάφορες γαστρονομικές μου εξορμήσεις (πιστέψτε με, είναι πολλές) είναι ότι τα καλά εστιατόρια σερβίρουν συγκεκριμένα και προσεγμένα πιάτα.
Για όλα τα παραπάνω, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το «Για Δες»: απολαύστε το γεύμα σας με Jazz μουσική υπόκρουση, συντροφιά με ένα ποτήρι καλό κρασί. Για ζευγάρια, παρέες και οικογένειες, η απλή πολυτέλεια του χώρου θα σας συναρπάσει. Και όταν η Δέσποινα και ο Γιάννης έρθουν να σας ρωτήσουν «πώς σας φάνηκαν τα πιάτα», δεν χρειάζεται να πείτε πολλά. Θα έχει μιλήσει σίγουρα το βλέμμα σας!