Από την Πέρσα Δράκου
Καημό το έχω και πόθο να μαζέψω φέτος φίλους και φίλες στο σπιτικό μου για να γιορτάσουμε την έλευση της Σαρακοστής, κατά την διάρκεια της οποίας, φυσικά, ουδείς εξ ημών νηστεύει, αλλά λέμε τώρα. Το ροζ χρώμα της ταραμοσαλάτας, η μυρωδιά του ούζου, η αίσθηση ότι ο χειμώνας τελείωσε οριστικά μπορούν να με τρελάνουν. Από χαρά εννοώ! Νωρίς φέτος η Καθαροδευτέρα (2 Μαρτίου) αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου, ίσα ίσα. Θα φορέσω ένα εξαιρετικό εμπριμέ φουστάνι που αγόρασα στις εκπτώσεις, το κόκκινο κραγιόν μου και θα ανοίξω το σπίτι μου. Αν ζήλεψες διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, μπορείς κάλλιστα κούκλα μου να κάνεις το ίδιο και το αυτό. Αν θες να το κάνεις, όμως, σωστά, κάνε το όπως η Πέρσα, ήτοι διάβασε παρακάτω τι θα βάλεις στο τραπέζι για να καταπλήξεις τον πάσα έναν επισκέπτη σου.
Σαλάτες all the way:
δροσερές, πράσινες, κίτρινες και ζωηρές! Αγαπώ κάπαρη, πικάντικα τουρσιά, ταραμοσαλάτα ροζουλιά του ονείρου και βέβαια πατατοσαλάτα με σως γιαουρτιού και μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Λαγάνα:
φρεσκοψημένη, τραγανή, σουσαμάτη. Μην την τσιγκουνευτείς από ποσότητα, γιατί το επόμενο πρωί θα σου έρθει λιγούρα να την φας με μερέντα.
Θαλασσινά όπως και δήποτε:
καλαμαράκια τηγανιτά ή στην σχάρα, μύδια με πιλάφι αν είσαι άξιος σεφ (προσοχή, καλέ μην τα κάψεις, λίγο μαγειρεματάκι θέλουν τα έρμα) και το αγαπημένο μου ριζότο με γαρίδες χυλωμένο ωραία ωραία, όπως το δείχνει ο Ιωαννίδης ο κούκλος μου.
Μπλιμπλίκια ελληνικού τύπου:
ντολμαδάκια (όχι κονσέρβα, σεβάσου), κανά ρεβύθι στο φούρνο (ξέρω, σου βάζω δύσκολα), σπανακόρυζα με έξτρα λεμόνι, φάβα….Βάλε φαντασία, τι τους ξεκουβάλησες τους ανθρώπους από τα σπίτια τους!;
Επιδόρπιο:
χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα. Τελεία και παύλα, Πέρσα μου είσαι κ&*$α! Αν προτιμάς χαλβά Φαρσάλων, σταμάτα να διαβάζεις την στήλη μου, παραδόπιστη-sorry not sorry.