Το πρώτο «Πιάτσα Καλαμάκι» άνοιξε τις πόρτες του το 2016 στη Νέα Σμύρνη. Από την αρχή ήταν φανερό ότι θα κάνει τη διαφορά και έτσι, σιγά σιγά, απλώθηκε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα, η επωνυμία «Πιάτσα Καλαμάκι» είναι συνώνυμη της ποιότητας και της εγγύησης. Ξέρεις ότι εκεί θα χορτάσεις με γεύσεις που απογειώνουν.

Το καλαμάκι έχει τη δική του πιάτσα σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Από το 2016, το Πιάτσα Καλαμάκι ξεχώρισε και συνεχίζει να ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών, την ποσότητα και, φυσικά, την ποικιλία. Γεύσεις αυθεντικές, αφού δίνεται μεγάλη προσοχή στις πρώτες ύλες, που όμως συνδυάζονται με τα πιο πρωτότυπα υλικά και «τυλίγονται» με διαφορετικό περιτύλιγμα, ανάλογα με τα γούστα!
Για παράδειγμα, μόνο εδώ θα βρείτε το λαχταριστό «πιτσόγυρο» Βόλου, ενώ το θρακόψωμο και το μπουρί Θεσσαλονίκης, που λάνσαρε πρώτα το Πιάτσα Καλαμάκι, έχουν γίνει πραγματικά best sellers! Να τονίσουμε ότι μετά το 2018 Gold Award of Quality and Taste από τον έγκυρο θεσμό «Estiatoria.gr», τα καταστήματα Πιάτσα Καλαμάκι βραβεύτηκαν πρόσφατα και με το πολύ σημαντικό βραβείο του ομίλου Μπούσια, Estia Gold Award in Souvlaki για το 2022!

Γιάννης Σάββας, Ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Πιάτσα Καλαμάκι»
Το αγαπημένο του φαγητό παιδιόθεν…ήταν τα σουβλάκια. Κάποια στιγμή, μετά την ηλικία των 25 ετών όμως, συνειδητοποίησε ότι οι διαθέσιμες επιλογές ήταν για τα γούστα του ελάχιστες. Δύο-τρία διαφορετικά είδη κρέατος, τζατζίκι ή δύο διαφορετικές σως και αυτά ήταν όλα…Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κατάστημα που θα ευχαριστούσε απόλυτα εκείνον ως πελάτη. Με τεράστια ποικιλία στις επιλογές διαφορετικής πίτας και κρεάτων, με μια πληθώρα από χειροποίητες σάλτσες, δημιουργώντας πάνω από 200 διαφορετικούς κωδικούς που θεωρώ ότι ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Εσείς πώς τρώτε το σουβλάκι σας;
Αγαπημένος μου είναι ο κλασικός συνδυασμός με καλαμάκι χοιρινό, τζατζίκι, ντομάτα και κρεμμύδι. Φυσικά, τρελαίνομαι και για τους πιο προχωρημένους συνδυασμούς, όπως ο γύρος κοτόπουλο με ανάμικτη σαλάτα, σως σίζαρ και παρμεζάνα, καθώς και το μπριζολάκι χοιρινό, με τυρί gouda, ντομάτα και σως honey mustard (μουσταρδόμελο) μέσα σε πίτα σάντουιτς.
Το σουβλάκι έχει ανταγωνιστή στο φαγητό;
Τα πιο δημοφιλή εδέσματα του είδους, μετά το σουβλάκι, θεωρώ ότι είναι το burger και η πίτσα. Πάντως, πιστεύω ότι το σουβλάκι είναι το πιο διαχρονικό φαγητό στην Ελλάδα…
Αν δεν επιλέξετε να φάτε σουβλάκι, ποιο είναι το δεύτερο αγαπημένο σας;
Το πιτσόγυρο και μετά το θρακόψωμο.
Ποια είναι η πιο περίεργη παραγγελία που έχετε λάβει;
Ένα τυλιχτό γίγας που ο πελάτης ήθελε να περιλαμβάνει τρία διαφορετικά είδη κρεάτων, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και 15 (!) διαφορετικές σάλτσες. Καταλαβαίνετε ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν μάλλον περίεργο σε όψη και γεύση…
Στο «Πιάτσα Καλαμάκι», το σουβλάκι έχει γίνει «γκουρμέ»;
Θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει σαν ομάδα να εξελίξουμε το σουβλάκι σε ένα έδεσμα του 21ου αιώνα, διατηρώντας παράλληλα τις κλασικές συνταγές του παρελθόντος. Ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του λοιπόν, ο καθένας μπορεί να επιλέξει κάποιο «gourmet», όπως λέτε, σουβλάκι ή κάτι πιο παραδοσιακό. Και τα δύο, όμως, εξίσου θα τα διακρίνει η ίδια υψηλή ποιότητα!

fb Πιάτσα Καλαμάκι
ig @piatsakalamaki
www.piatsakalamaki.gr
Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34, T.: 210 93 43 023,
Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2, T.: 210 68 01 555
Κυψέλη: Φ. Νέγρη 17, T.: 210 86 12 195
Ηλιούπολη: Πλατεία Εθν. Αντιστάσεως 10-12, T.: 210 99 43 049
Πειραιάς: Ακτή Μουτσοπούλου 23 Πασαλιμάνι, T.: 210 41 22 111
Αιγάλεω: Δημαρχείου 22 Πλατεία Εσταυρωμένου, Coming Soon