Αν είσαι λίγο παρατηρητικός και ψάχνεις μικρές αφορμές για γευστικές all day εμπειρίες,
θα το βρεις…
Κρυμμένο μέσα στα στενά, αλλά μία ανάσα από το μετρό της Πανόρμου, τη Λουΐζης Ριανκούρ και τον γιγαντιαίο «Πύργο Απόλλων» βρίσκεται το Branch που προσγειώθηκε στον ιστό της πόλης για να μας λέει κάθε μέρα καλημέρα… ή μήπως και καληνύχτα;
Let the story begins
The place
Ο «ολάνθιστος» χώρος του Branch ομορφαίνει τη γωνία Καρύστου και Ιτέας. Υπερυψωμένο, φωτεινό, ήρεμο και με μία αίσθηση σαν να βρίσκεσαι σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο ταυτόχρονα. Η καγκελόπορτα στην είσοδο δίνει το δικό της χαρακτήρα παλιάς Αθήνας και ξυπνάει μνήμες γειτονιάς. Το μαγαζί χωρίζεται σε τρία μέρη, ένα για κάθε ώρα της μέρας: μπαίνοντας θα συναντήσεις την cozy γωνιά του πρωινού και του brunch, με τη βουκαμβίλια άγρυπνο φρουρό να «βάφει» στα φούξια τη διάθεσή μας και να συνεχίζει το ταξίδι πίσω στις άλλοτε αυλές της Αθήνας. Ακολουθεί ο κυρίως χώρος του εστιατορίου (ενδείκνυται για απογευματινά και βραδινά γεύματα) με τα αναπαυτικά καθίσματα, και στο βάθος το «καλογυαλισμένο» μπαρ που σε προκαλεί να το επισκεφθείς για cocktails και λοιπά δροσιστικά υγρά στοιχεία. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στο χώρο (από τα φυτά μέχρι τους τοίχους και τα έπιπλα) και συμβάλει στην αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Οφείλουμε να δώσουμε τα credits στη διακοσμήτρια Νικολέτα Γαβαλά για την πραγματικά πανέμορφη δουλειά της στο χώρο.
The cuisine side of the Branch
Αν είσαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ένα καλό πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, τότε στο Branch έχεις βρει το δεύτερο σπίτι σου – και αυτό όχι μόνο γιατί θα νιώσεις απολύτως οικεία στο χώρο, αλλά γιατί όλα είναι χειροποίητα και με φρέσκες πρώτες ύλες. Τα αυγά προφανώς έχουν την τιμητική τους με πολλούς και νόστιμους συνδυασμούς: croque madame, croque monsieur, ποσέ, τηγανιτά, ομελέτα (δοκίμασε οπωσδήποτε την ομελέτα μανιταριών με λάδι τρούφας και κατίκι Δομοκού) και αυγά saksuka με ντομάτα και φέτα. To μιλφέιγ τορτίγιας είναι ό,τι πιο δροσερό και εύγευστο για το καλοκαίρι! Και φυσικά, αλμυρά και γλυκά pancakes που κάνουν τη διαφορά.
Καθώς ο ήλιος πέφτει και το βραδάκι έρχεται με το αεράκι του και την επιθυμία για βόλτες στην πόλη, το Branch είναι και πάλι εδώ για να σε περιποιηθεί! Θα ξεκινήσω από αυτό το φαγητό που δεν είναι απλά φαγητό, είναι πάθος: Φρέσκα ζυμαρικά! Φρέσκες ταλιατέλες και ραβιόλι χορεύουν στα πιάτα μαζί με τα υλικά που τα αναδεικνύουν. Πες ναι στα ραβιόλι με μοσχαρίσια μάγουλα για μία έκρηξη υφών και γεύσεων που σκάει στον ουρανίσκο. Κλασική καλοκαιρινή βραδινή απόλαυση και η πίτσα, συνόδευσέ τη με ένα cocktail και θα με θυμηθείς. Αν είσαι του ελαφριού βραδινού γεύματος οι σαλάτες είναι πάντα εδώ για ‘σένα (η Pastrami δεν είναι άλλη μία απλή σαλάτα, ξεκίνα με αυτή).
The bar side of the Branch
Το πρωινό σου μπορείς να το συνοδεύσεις με τα αγαπημένα του φιλαράκια: τονωτικό καφέ για το ξεκίνημα (ή τη συνέχεια), δυναμωτικούς φρεσκοστυμμένους χυμούς, smoothies και τσάι αν είσαι του πιο ευρωπαϊκού στυλ.
Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας τα αλκοολούχα ποτά είναι οι πρωταγωνιστές και τους αξίζει να τα γευόμαστε στα καλύτερά τους. Και ποιο είναι το πιο καλοκαιρινό ποτό αν όχι ένα δροσερό cocktail;
Εδώ δύο που πραγματικά είναι για φίλημα: Lavender Spritzer με βότκα, λάιμ, σιρόπι λεβάντας, blueberries και σόδα και Aegean Summer με τζιν, αγγούρι, λάιμ, τζίντζερ, σιρόπι ζάχαρης και aegean τόνικ.
Για όσους και όσες εκτελούν χρέη οδηγού υπάρχουν και τα Mocktails (cocktails χωρίς αλκοόλ). Την επόμενη φορά παιδιά φροντίστε να οδηγεί αυτός/αυτή που αυτή τη φορά ήπιε τα Lavender Spritzer & τα Aegean Summer… Fair play!
Highlight: Η wine list του μαγαζιού ενδεικνύεται για χαλαρές βραδιές με καλό κρασί που πάει αγκαζέ με καλό φαγητό. Ακολουθούν 3 προτάσεις, τα υπόλοιπα θα τα μάθετε από κοντά ρωτώντας το προσωπικό για να σας δώσει τα φώτα του σχετικά με τους ιδανικούς συνδυασμούς γεύσεων.
Θες ροζέ; Blender rose (Ασύρτικο / Μοσχοφίλερο) με διακριτικά αρώματα τριαντάφυλλου, περγαμόντου, λεμονιού, φράουλας, πετροκέρασου και πορτοκαλιού. Συνδυάστε το με την σαλάτα Caprese (στήθος κοτόπουλο ψητό, σπανάκι, ντοματίνια, μοτσαρέλα & avocado)
Θες λευκό; Σαββατιανό με αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου & μελιού. Συνδυάστε το με bao buns με κοτόπουλο, αγγούρι, καρότο και λόλα.
Θες κόκκινο; Ξινόμαυρο Νάουσας με κυρίαρχα τα αρώματα της ντομάτας, της ελιάς και των κόκκινων φρούτων, αλλά και νότες από βότανα, λουλούδια, τσάι και βανίλια, Συνδυάστε το με ταλιατέλες με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα Αμφιλοχίας.
The summary
Αν ψάχνεις για ένα όμορφο περιβάλλον με επιλογές για όλη τη μέρα, φροντισμένο μενού, ποιοτικές πρώτες ύλες, μακριά από πιάτσες και φασαρία, τότε μπες στο Branch (και όχι απλά brUnch) και θα καταλάβεις ότι όλα σιγά σιγά βγάζουν νόημα…
…Το χαρούμενο πουλί της πόλης κάθεται στο κλαδί του και τιτιβίζει:
BRUNCH AND DRINKS CHANGE YOUR DAY
The End
———
Καρύστου 3, Πανόρμου
Τ: 21 0692 3333
FB: Branch
IG: @branch.athens