Όταν ήμουν μικρή μου άρεσαν τα μπαλόνια. Τότε όμως είχαμε ένα είδος και τρία τέσσερα χρώματα. Πάντα αγχωνόμουν μην μου σκάσουν, είτε από απροσεξία είτε από τον ζηλιάρη ξάδελφο μου.. Τώρα προσπαθώ να φουσκώσω τα νέα μπαλόνια για τα δικά μου ανίψια, πάλι φοβάμαι μην μου σκάσουν, και ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιος ζηλιάρης να τα σκάει. Είδα τις συνθέσεις του Mr Balloon…….. Ενθουσιάστηκα. Έμεινα άφωνη από τις συνθέσεις, την φαντασία και την ευρηματικότητα του. Είναι μία τέχνη που χαρίζει χαμόγελο αλλά και συναίσθημα και στα παιδιά αλλά και στους (κάποιους έστω) μεγαλύτερους. Μίλησα μαζί του και… θα ήθελα να ήμουν και πάλι παιδί! 

Mr Balloon μπαλόνια γιώργος μαγκίνης

Ο Γιώργος Μαγκίνης (Mr Balloon) είναι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής Ίασμος πιστοποιημένος από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πως προέκυψε η ασχολία με τα μπαλόνια; Πόσα χρόνια ασχολείσαι; 

Η ιδέα μου ήρθε καθώς διάβαζα τον ρόλο μου για μια παιδική θεατρική παράσταση. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα το πόσο ωραίο θα ήταν μια παιδική παράσταση με θέμα το μπαλόνι. Αυτό ήταν! Το μικρόβιο μπήκε μέσα μου και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς! Ασχολούμαι 2 χρόνια με καθημερινή εξάσκηση 4 με 5 ώρες.

Ποιο είναι το πρώτο μπαλόνι που θυμάσαι από την παιδική σου ηλικία; 

Το πρώτο μπαλόνι που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία ήταν ένα κόκκινο σκυλάκι που μου είχε φτιάξει ένας κλόουν…

Είχες σκεφτεί από μικρός πως θα ασχοληθείς με κάτι τέτοιο; 

Όχι δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, ίσα ίσα που πάντα όταν έβλεπα κάποιος να φτιάχνει μπαλονοκατασκευές φοβόμουν ότι αν το έκανα εγώ θα μου έσκαγε το μπαλόνι στο χέρι!

Πόσες διαφορετικές φιγούρες έχεις δημιουργήσει μέχρι τώρα; 

Ειλικρινά δεν θυμάμαι! Σίγουρα είναι παραπάνω από 250 διαφορετικές κατασκευές… Έχω φτιάξει όλους τους γνωστούς ήρωες των παιδικών μας φίλων, πριγκίπισσες, σούπερ ήρωες, ζωάκια… Το ενδιαφέρον είναι ότι ανά τον κόσμο η τεχνική διαφέρει… Δηλαδή αλλιώς φτιάχνεται η Έλσα στην Ιαπωνία, αλλιώς στην Αμερική και αλλιώς στην Ευρώπη και αυτό σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες..

Πως σου προκύπτουν οι ιδέες; Από αυτά που σου ζητάνε τα παιδιά ή από μόνος σου; 

Αρχικά με βοήθησε το διαδίκτυο… Έχω κάτσει αμέτρητες ώρες να ψάχνω τι γίνεται στο εξωτερικό.. Από κάπου πρέπει να μάθεις! Το ίντερνετ είναι ένα καλό εργαλείο αν το χρησιμοποιείς σωστά.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο; Το πιο παράξενο; Το πιο κοινό που ζητάνε τα παιδιά;

Η λέξη δύσκολο δεν συνάδει με την προσωπικότητα μου, μπορώ να φτιάξω τα πάντα… Βασίζομαι στην τεχνική και στην καθημερινή εξάσκηση… Όσο απλή και αν είναι μια κατασκευή η όσο συνθέτη την φτιάχνω πάντα με αγάπη και προσοχή!

Πόσο μπορεί να κοστίσει μία σύνθετη, η πιο σύνθετη δημιουργία; 

Μια συνθέτη δημιουργία μπορεί να κοστίσει από 5 ευρώ και από κει και πέρα το ποσό ανεβαίνει.. Εξαρτάται τι θέλει ο πελάτης! Πάντως θέλω να έχω χαμηλές τιμές έτσι ώστε αυτή η τέχνη να είναι προσιτή σε όλους και να δίνει χαρά!

Σου έχουν ζητήσει μεγάλοι να τους φτιάξεις κάτι που θέλουν να το δωρίσουν κάπου; Πες μας κάποια συμβάντα!

Μου έχει τύχει σε παιδική εκδήλωση οι γονείς να παίρνουν τα μπαλόνια των παιδιών και να παίζουνε οι ίδιοι… Μου έχει ζητηθεί να επιμεληθώ διακόσμηση γάμου… Έχω φτιάξει μπαλονοαγάλματα γαμπρού και νύφης, μεγάλες καρδιές με φιγούρες γαμπρού και νύφης κτλ… Πολλοί ερωτευμένοι μου έχουν ζητήσει να τους φτιάξω πριγκίπισσες για τις κοπέλες τους, μπουκέτα λουλουδιών κτλ…

Ποιο είναι το μότο σου;

Ζήσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η Τελευταία!

Η Αθήνα αν ήταν μπαλόνι, πως θα ήταν;

Η Αθήνα είναι σαν ένα πολύχρωμο μπαλόνι με διαφορετικούς κόσμους στο εσωτερικό του…

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες του Γιώργου Μαγκίνη, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί του για να παραγγείλετε τα δικά σας υπέροχα μπαλόνια, εδώ!