Από την ώρα που θα ανοίξει το πρωί μέχρι την ώρα που θα κλείσει, το Πεϊνιρλί Ιωνίας δε σταματάει ούτε λεπτό να φουρνίζει. Ζύμωμα, στόλισμα με αγνές πρώτες ύλες, ψήσε-βγάλε στον χτιστό ξυλόφουρνο και δώσ’ του πάλι από την αρχή, με τα αρώματα να απλώνονται γύρω από το σημείο μεταξύ Πανόρμου και Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όποιος ξέρει, δεν ξεχνάει. Και όποιος τύχει και περάσει για πρώτη φορά, θα περνάει για πάντα. Πελάτες νέοι, παλιοί και περαστικοί, σχηματίζουν καθημερινά ουρά. Και περιμένουν στωικά τη σειρά τους γιατί ξέρουν.
Οι υπάλληλοι γρήγοροι, εξυπηρετικοί, ευγενικοί. «Θα θέλατε βούτυρο πάνω στο πεϊνιρλί σας;» θα ρωτήσουν. Μα, πώς να μη θέλεις φρέσκο παραδοσιακό βουτυράκι, να απλωθεί γυαλιστερό-γυαλιστερό με το πινέλο μαγειρικής και να δώσει την… πινελιά που θα απογειώσει τη γεύση στον ουρανίσκο;
Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ο κ. Σπύρος, ο ιδιοκτήτης, με ρίζες από την Μικρά Ασία και την Κέρκυρα, κατάφερε να φτιάξει ένα μαγαζί που σέβεται την ύπαρξή του και δημιουργεί γεύσεις που κλείνουν μέσα τους Ανατολή και Δύση, με ολίγον τι από ταμπεραμέντο Ιονίου Πελάγους.
Πανόρμου 3, Αθήνα 115 22
Τ. 21 0646 2854