Από τις πρώτες «ενέργειες» της απριλιανής χούντας ήταν το «κυνήγι» των αθλητικών συλλόγων και ιδιαίτερα των ποδοσφαιρικών που είχαν «αριστερό»… χρώμα!
Μια από τις ομάδες που «τιμωρήθηκε» από τη xούντα ήταν ο Αστέρας Ζωγράφου, η ομάδα που είχε προέλθει από τη συγχώνευση στα τέλη του 1965 του ιστορικού Αστήρ Αθηνών (έτος ιδρύσεως 1923, ένα από τα πρώτα αναγνωρισμένα σωματεία της ΕΠΟ, με Αριθμό Μητρώου Ε.Π.Ο. 6) και του Α.Ο. Ζωγράφου που είχε ιδρυθεί το 1947 και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο.
Τη σεζόν 1966-67, ο Αστέρας Ζωγράφου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και μετά από πολύ καλή πορεία τερμάτισε στην 1η θέση, μαζί με τον ΠΑΟ Σαφράμπολης. H ειρωνεία; Και αυτή η ομάδα διαλύθηκε από τη χούντα, καθώς το καλοκαίρι του 1967 ο Ασλανίδης επέβαλε τη συγχώνευση των Π.Α.Ο. Σαφράμπολης και Π.Α.Ο. Καλογρέζας, από την οποία δημιουργήθηκε ο Γ.Σ. Ίκαρος Νέας Ιωνίας.
Η πρώτη θέση κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου ο Αστέρας νίκησε στη παράταση 2-0 τη Σαφράμπολη και πήρε το εισιτήριο για το τελικό μπαράζ ανόδου στη Β΄εθνική. Εκεί αντιμετώπισε σε τρεις αγώνες την Αναγέννηση Άρτας. Τη νίκησε 2-1 στου Ζωγράφου, έχασε 2-0 στην Άρτα και στο τελευταίο ματς στο ουδέτερο γήπεδο της Πάτρας, η ομάδα του Ζωγράφου νίκησε 3-2 και πήρε το εισιτήριο για τη Β’ εθνική, όπου όμως δεν αγωνίστηκε, καθώς με μια πρωτοφανή κίνηση, η δικτατορία με νόμο απαγόρευσε τη συμμετοχή της ομάδας στην Β’ εθνική κατηγορία.
Ο Αστέρας Ζωγράφου οδηγείται ουσιαστικά στη διάλυση, καθώς οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας μένουν ελεύθεροι και οι περισσότεροι πήγαν σε ομάδες της Α’ εθνικής, ενώ η ομάδα οδηγήθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας. Επτά χρόνια μετά, στέφεται Πρωταθλητής Αθηνών, όμως δεν κατάφερε να ανέβει στη Β΄ εθνική. Τις χρονιές 1978 και 1979 αγωνίστηκε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα (Γ΄ εθνική) και το 1998 αγωνίστηκε στη Δ΄ εθνική. Το 2013 υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία, ενώ σήμερα αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της Αθήνας, κάτι που μπορεί να αποτιμηθεί πολύ θετικά.