Κρυώνει κανένας άλλος ή μόνο εγώ; Την αγάπη μου για τις γλυκοπατάτες τη γνωρίζετε.. ε λοιπόν η συνταγή αυτή αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη γεύση τους χάρη στα μπαχαρικά με τα οποία συνοδεύονται. Πλούσιες σε προβιταμίνη Α οι γλυκοπατάτες κάνουν καλό για την επιδερμίδα κι έτσι αυτή η συνταγή ενδείκνυται για δερματικές παθήσεις όπως ακμή ή έκζεμα. Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο Medicinal Chef που αγόρασα πρόσφατα κι έχω τιμήσει δεόντως….
Υλικά (για περίπου 3-4 μερίδες)
- 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 κτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κτ. γλυκού κύμινο
- 1 κτ. γλυκού σιναπόσπορο (σπόρους μουστάρδας)
- 1 γεμάτη κτ. γλυκού κουρκουμά
- 800 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 375 μλ ζωμό λαχανικών
- 1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- 1 κτ. σούπας φλύδες καρύδας ή φλύδες αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντερ και τις πιπεριές για λίγα λεπτά προσθέτοντας όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για να αναδυθούν τα αρώματα.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το αλάτι. Μόλις μαλακώσει το σπανάκι γαρνίρουμε με τα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου και τις φλύδες καρύδας ή αμυγδάλου
Πηγή: The Saucha Life
Discussion about this post