Η Ftelos Brewery έχει δημιουργήσει στη Σαντορίνη έναν πολυχώρο που προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας. Η ταράτσα του κτιρίου, ο υπαίθριος χώρος του εστιατορίου, περιτριγυρίζεται από τον μεγαλύτερο βιοκλιματικό κήπο των Κυκλάδων. Η ΦΤΕΛΟΣ έχοντας σκοπό της να λειτουργήσει χωρίς να επηρεάσει το περιβάλλον και να σεβαστεί τον κοινωνικό χώρο της, δημιούργησε έναν πρότυπο βιοκλιματικό κήπο, χρησιμοποίει μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, αφήνοντας έτσι το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.
Γιατί
Φτελός;
Στην
τοπική διάλεκτο σημαίνει κορυφογραμμή.
Η νοητή γραμμή που διαχωρίζει την
καλντέρα από την περιοχή.
Η
καρδιά του ζυθοποιείου χτυπάει στην
παραγωγή
Η
Ζυθοποιία Φτέλος ξεκίνησε το 2021 και
έχει στο ιστορικό της 22 διαφορετικές
συνταγές. Οι 7 από αυτές κυκλοφορούν
εμφιαλωμένες, ενώ 4 βρίσκονται σταθερά
στην παραγωγή και στην αγορά. Η ναυαρχίδα
της παραγωγής είναι η Blue
Monkey Lager/Pils.
Σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση
των παραγωγικών project της
Φτέλος είναι η λήψη των απαραίτητων
μέτρων ασφαλείας και οργανοληπτικών
ελέγχων. Το τμήμα του χημείου, που
στεγάζεται στις εγκαταστάσεις τους,
επιτρέπει να κρατούν σταθερή την ποιότητα
των προϊόντων και να διατηρούν τις
υψηλές προδιαγραφές τους.
Τα projects
Οι εμφιαλωμένες μπίρες-Main Series
• “BLUE MONKEY”* LAGER ALC 4,5% Vol, IBU: 34
Κρυστάλλινη και ξανθιά. Καταφέρνει να συνδυάσει την τραγανή και ξηρή έκφραση των γερμανικών lager με την μπισκοτένια πληθωρικότητα των τσέχικων. Εξαιρετικά ισορροπημένη και δροσιστική, διαθέτει ευγενικό αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα που στηρίζεται στα φρέσκα άνθη και τα εσπεριδοειδή.
• “BLUE MONKEY” PALE ALE ” ALC 6,5% Vol, IBU: 25
Ξανθιά κι έντονα αρωματική Pale Ale μπίρα με πολύπλοκο αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα. Διαθέτει χυμώδη έκφραση με κυρίαρχα τα τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα όπως το πεπόνι, το μάνγκο και το ροδάκινο. Ισορροπημένη, εκφραστική και δροσιστική έχει έντονα γευστικά στοιχεία τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων που οδηγούν σε μια παρατεταμένη επίγευση.
• MALT N’ MARVEL** HOPPY SERIES ‘’DOUBLE I.P.A” 7,8% Vol, IBU: 30
Ξανθιά, θολή με εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα ,προσφέρει ένα τσουνάμι ώριμων τροπικών φρούτων όπως το μάνγκο, η παπάγια και ο ανανάς. Εκρηκτική, πλούσια και ισορροπημένη, διαθέτει στον ουρανίσκο ατελείωτη, κυματώδη γευστική τροπικότητα.
*Όνομα εμπνευσμένο από τις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου, εκεί όπου κυανοπίθηκοι ξεπηδούν από τον πολιτισμό της εποχής Χαλκού. Ατίθασοι και δραστήριοι φαίνονται να σκαρφαλώνουν και να καρφώνουν με το βλέμμα τους, τους παρατηρητές, του πρωτόγονου, αυτού, έργου τέχνης και έκφρασης.
** Όνομα εμπνευσμένο από τα ίδια βασικά υλικά της παραγωγής του θαύματος, που ονομάζεται μπίρα. MALT σημαίνει βύνη και MARVEL σημαίνει θαύμα.
• TERROIR PROJECT
Ένας συνδυασμός από Σαντορινιές ποικιλίες Ασύρτικου κρασιού και τη δική τους συνταγή, μίας μπίρας Lager. Τα δύο στοιχεία αυτά μας δίνουν την λεγόμενη οινόμπιρα / oenobeer. Το όνομα αυτής ΚΥΡΗΝΗ, στα αγγλικά CYRENE.
• THE Φ PROJECT
Μπίρες που παράγονται έξω από τετριμμένες διαδικασίες ζύμωσης, καθώς η ωρίμανση πραγματοποιείται μέσα σε δρύινα βαρέλια. Ενσωματώνονται έτσι στο προϊόν μας ξεχωριστά αρώματα από vinsanto, ρούμι και άλλα αντίστοιχα οινοπνευματώδη ποτά.
ΚΑΒΑ ΦΤΕΛΟΣ
Η κάβα της Ftelos προμηθεύει τους πελάτες της κρασιά Σαντορινιού αμπελώνα, premium ποτά, σαμπάνιες και φυσικά τις μπίρες της παραγωγής τους. Μέχρι σήμερα εξυπηρετούν πάνω από 330 πελάτες ενώ στις αποθήκες μας, με ιδανικές συνθήκες συντήρησης και σταθερή θερμοκρασία διακινούνται 635 διαφορετικοί κωδικοί.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
MALT
Το
εστιατόριο της ζυθοποιίας άνοιξε τις
πόρτες του στο κοινό 3 Σεπτεμβρίου 2021,
δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες
να αποκτήσουν μία γαστρονομική εμπειρία
σε συνδυασμό με τις καινοτόμες μπίρες
τους. Πιάτα βασισμένα στη μεσογειακή
κουζίνα με υλικά της Σαντορινιάς γης
εισάγουν τον επισκέπτη σε έναν καινούργιο
κόσμο, όπου η μπίρα συνδυάζεται αρμονικά
με γεύσεις υψηλού επιπέδου.
Ο
λόγος ύπαρξης του επισκέψιμου τομέα
της ζυθοποιίας είναι να προσκαλέσει
τον κόσμο να έρθει και να γνωρίσει το
θαύμα της μπίρας από μία άλλη σκοπιά.
Να μιλήσει με τους ζυθοποιούς και να
γνωρίσει κάθε βήμα της διαδικασίας
παραγωγής της μπίρας άλλα και τον τρόπο
λειτουργίας ενός εργοστασίου.
created with
WordPress Website Builder .