Το βιβλίο Τρία Χρόνια και μία Ημέρα είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που κυκλοφόρησε για τον βασιλιά των αποσταγμάτων. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο πραγματεύεται την παραγωγή single malt στη Σκωτία, το ισπανικό sherry και την βαρελοποιία του που τροφοδοτεί την βιομηχανία του whisky, το terroir της τύρφης καθώς και της δρυς που χρησιμοποιείται στη βαρελοποιία. Όλες οι απαντήσεις που αναζητά κανείς για το “νερό που καίει” για πρώτη φορά στα ελληνικά.
Το “Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα” δεν είναι απλώς το πρώτο βιβλίο με θέμα το whisky στην Ελλάδα. Είναι ένα εγχείρημα που όλοι όσοι αγαπάμε το “νερό της ζωής” ξέρουμε ότι ήταν προ πολλού αναγκαίο. Μια παρακαταθήκη για τις νέες γενιές ουισκόφιλων, μια κατάθεση ψυχής του συγγραφέα.
Ο Θ. Σπυρόπουλος επιτυγχάνει να μεταφέρει εξειδικευμένη πληροφορία με αμεσότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό, όπως ακριβώς αρμόζει στον “βασιλιά των αποσταγμ’ατων”.Slainte!
Μανώλης Μαθιουδάκης, thewhiskybeat.com
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία άκρως ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στον υπέροχο κόσμο του ουίσκι.
ΣΧΗΜΑ: 17 X 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 352 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-092-4 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020