Πηγαίνοντας πίσω στα χρόνια, θα βρούμε ένα μικρό μπακάλικο να κάθεται δίπλα στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου. Με τα χρόνια, το μπακάλικο έγινε ταβέρνα η «Ωραία Εύβοια» και η «Ωραία Εύβοια» με τη σειρά της «Το Βραστό» που ξέρουμε σήμερα.
Από
τον κατάλογο βέβαια δεν λείπουν τα
κρέατα σχάρας, όλα φρέσκα και με τις
κοπές να γίνονται μέσα στην κουζίνα του
μαγαζιού. Το φύλλο που ανοίγουν καθημερινά
τυλίγει τις πιο λαχταριστές πίτες: πίτα
Καισαρείας με παστουρμά, χορτόπιτα με
χόρτα εποχής και τα περίφημα τυροπιτάκια
με τουλουμοτύρι Καρύστου.
Στου χειμώνα το κατώφλι μας υποδέχονται και τρεις διαφορετικές αχνιστές σουπίτσες κάθε μέρα (κοτόσουπα, φασολάδα, φακές, κολοκυθόσουπα, πατσά, ρεβύθια) με το βραστό να έχει κατοχυρώσει την καθημερινή του παρουσία! Παρότι κρεατοφαγικό κατάστημα, προσφέρει και vegetarian, vegan αλλά και gluten free επιλογές γιατί το μεγαλύτερο κρίμα είναι να μένουν κάποιοι νηστικοί σε ένα τραπέζι. Η διανομή κατ’ οίκον φέρνει όλα αυτά τα καλούδια και στο γραφείο ή στο σπίτι μας
Ενώ λοιπόν το μαγαζί λεγόταν η «Ωραία Εύβοια», το πιάτο που ξεχώρισε ήταν η σούπα το βραστό. Έτσι οι πελάτες άρχισαν να λένε «πάμε για βραστό», «θα τα πούμε στο βραστό» κι έτσι άθελά τους γίνανε οι νονοί του σημερινού μαγαζιού. Αυτό το βραστό, σήμα κατατεθέν, μαγειρεύεται ακόμη με την ίδια συνταγή. Μοσχάρι από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότο και σέλινο σε ζωμό κονσομέ. Όλο το μυστικό κρύβεται μέσα σε αυτόν το ζωμό ο οποίος σημειωτέον είναι πλούσιος σε κολλαγόνο και ηλεκτρολύτες, αφού η γεύση από τα κόκαλα σαφώς δίνει στη σούπα απεριόριστη νοστιμιά. Το βραστό είναι σίγουρα η σούπα του χειμώνα και της πρέπει να φτιάχνεται από αυτούς που έχουν το όνομα αλλά έχουν και τη χάρη!
created with
WordPress Website Builder .