Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Οι εκδόσεις Διόπτρα μπήκαν στο εκδοτικό σκηνικό συστήνοντας στα αθηναϊκά βιβλιοπωλεία τίτλους που είχαν να κάνουν με την «εναλλακτική ιατρική»: Διατροφή και Υγεία, Προσωπική Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Πνευματική Αναζήτηση. Με την πάροδο του χρόνου οι κατηγορίες εμπλουτίστηκαν και οι εκδόσεις Διόπτρα επεκτάθηκαν στην Ελληνική και στην Ξένη Πεζογραφία, στη Γονική Φροντίδα, στο Αστυνομικό Μυθιστόρημα, στην Παιδική Πεζογραφία, αλλά και στη Μαγειρική. 
Σήμερα κατατάσσονται ανάμεσα στους πρώτους εκδοτικούς οίκους της χώρας, αφού φημίζονται για την ποιότητα τόσο του περιεχομένου όσο και της ίδιας της έκδοσης, φέρνοντας στα χέρια μας «Βιβλία με Θέα τη Ζωή».

Οι εκδόσεις Διόπτρα μετρούν ήδη 44 χρόνια παρουσίας στην εκδοτική σκηνή και αποτελούν έναν από τους πιο διαχρονικούς και ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Έτσι, δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς παρά να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιοπωλείο –πού αλλού;– στη Σόλωνος, στην καρδιά της βιβλιοπαραγωγής και της φιλαναγνωσίας. Από τον Μάιο του 2019 η Διόπτρα έφερε στο κέντρο της Αθήνας όλους τους τίτλους της οργανωμένους σε ράφια, δημιουργώντας παράλληλα μια λέσχη ανάγνωσης σε έναν χώρο στον οποίο μπορείς να κάτσεις με ησυχία και να διαλέξεις ό,τι θέλεις να κοσμεί τη δική σου βιβλιοθήκη. Φυσικά ο συγκεκριμένος ήρεμος χώρος φιλοξενεί και παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες ή ομιλίες με κεντρικό θέμα –τι άλλο;– τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη γραφή και την ανάγνωση.   

Αυτό το φθινόπωρο οι εκδόσεις Διόπτρα, αφού ήδη έχουν εκδώσει όλο το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, τυπώνουν το μοναδικό ανέκδοτο μυθιστόρημά του με τίτλο Ο Ανήφορος. Στις 26 Οκτωβρίου θα μπορούμε να το ξεφυλλίσουμε, να το αγοράσουμε και να εντρυφήσουμε ακόμη περισσότερο στο έργο του μεγάλου συγγραφέα. Γραμμένο μετά τον Ζορμπά, η δράση του εκτυλίσσεται αμέσως μετά τον πόλεμο σε Κρήτη και Αγγλία. Ο Κοσμάς, έπειτα από απουσία είκοσι χρόνων και την ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο, επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μεγάλο Κάστρο, μαζί με την Εβραία γυναίκα του, τη Νοεμή, η οποία κουβαλάει την πανανθρώπινη μνήμη του Ολοκαυτώματος και μαζί της την ερώτηση για την αξία της ζωής. Έχουν περάσει μόλις μερικές μέρες από τον θάνατο του πατέρα του κι η Κρήτη μετράει τις πληγές της αναβιώνοντας προσωπικές ιστορίες θάρρους και πόνου. Ο άνθρωπος που βγαίνει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να στοχαστεί, ένας άνθρωπος που δεν έχει σωθεί, που κινδυνεύει, και ο Κοσμάς μεταβαίνει στη μεταπολεμική Αγγλία για να τον σώσει.

Εκτός όμως από τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε το σύνολο των έργων του Ν. Καζαντζάκη, μία επίσκεψη στο Books & Life θα μας ταξιδέψει ανάμεσα σε κλασικούς και νέους τίτλους: Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari  του του Robin Sharma στην κατηγορία της Προσωπικής Ανάπτυξης, αγαπημένα αστυνομικά για τα οποία μιλάει όλη η πόλη, όπως αυτά του Sebastian Fitzek, αλλά και του «δικού μας» Βαγγέλη Γιαννίση με το Ίνκουμπους  να έχει καταφθάσει μόλις πριν από λίγο καιρό. Στην Ξένη Λογοτεχνία τα best seller της Colleen Hoover μπορούν να μας κρατήσουν συντροφιά το φθινόπωρο, ειδικά το νέο και επίκαιρο Νοέμβρης 9. Στην Ελληνική Λογοτεχνία ο αγαπημένος Γιάννης Ξανθούλης έρχεται με τη νέα έκδοση του Τρένου με τις φράουλες. Οι μικροί μας φίλοι δεν μένουν παραπονεμένοι, αφού παραμύθια και ιστορικά βιβλία βρίσκονται σε πληθώρα στα ράφια του Books & Life.    

Φυσικά όλα μπορείτε να τα παραγγείλετε και από το πλήρως ενημερωμένο site www.dioptra.gr, όμως σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο, εκεί που μυρίζει φρεσκοτυπωμένο χαρτί. Είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε!

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist