Ο
κυρ-Γιώργος –αυτή η κατά κάποιον τρόπο
διαχρονικά οικεία φιγούρα– μαζί με τη
γυναίκα του τη Μαρία, και μετά από πολυετή
εμπειρία στο χώρο της εστίασης, κάνανε
το βήμα προς τη μεριά των Θεών και ένα
από τα παλαιότερα μαγαζιά στην περιοχή
της Ακρόπολης είναι μαζί μας 22 χρόνια
τώρα χωρίς να έχει αλλάξει τόπο, διεύθυνση,
όνομα και αξίες.
Τα
παιδιά τους, ο Νίκος και ο Βαγγέλης,
συνέχισαν την παράδοση βάζοντας τις
δικές τους πινελιές στο χώρο και όσα
μας προσφέρει. Βασιζόμενοι πάντα στην
γαστρονομική κληρονομιά τόσο του
κυρ-Γιώργου που ήταν μάγειρας (από το
1964), όσο και της ελληνικής κουζίνας,
ξεκίνησαν συνεργασίες με διάφορους σεφ
ώστε να δώσουν ακόμη μία πτυχή στο μεγάλο
ταξίδι της παραδοσιακής κουζίνας μέσα
στα χρόνια και τους τόπους.
Το
2022, θα βρει τον βραβευμένο και αξιόλογο
σεφ Άλεξ Σαμοΐλη να «διευθύνει» την
ορχήστρα του μενού και να μας χαρίζει
μία δημιουργική παραδοσιακή κουζίνα
με γεύσεις και συνδυασμούς που σίγουρα
θα τους θυμόμαστε!
Από την κουζίνα στο μπεν μαρί και από εκεί στο τραπέζι μας βγαίνουν κάποια από τα πιο «σπάνια» και νόστιμα πιάτα της Αθήνας: Μαντί, το πολίτικο ραβιόλι γεμιστό με μοσχάρι και σάλτσες από κόκκινη πιπεριά, γιαούρτι και σκόρδο. Κυπριακές σεφταλιές με πιτούλες, σως γιαουρτιού και chutney τριαντάφυλλου. Χειροποίητα ντολμαδάκια με αυγολέμονο. Παστίτσιο με χυλοπίτες. Σκιουφιχτά με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα γαλομυζήθρας. Χταποδάκι καραμελωμένο και σερβιρισμένο με φάβα ή ταραμά. Η «σαλάτα των Θεών» με κοτόπουλο, λαχανικά, blue cheese, cranberries, καρύδια και dressing μελιού και πορτοκαλιού. Τυροκαυτερή πάνω σε χαρουποπαξίμαδο με γλυκό βύσσινο. Μανιτάρια γεμιστά με κασέρι, τσορίθο Δράμας και πέστο ρόκας. Τα υπόλοιπα στο δρομάκι της Μακρυγιάννη με τον ήλιο να μας φωτίζει!
created with
WordPress Website Builder .