Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Αν αναρωτιέσαι πόσες λέξεις, ιστορίες, παιχνίδια και δραστηριότητες χωράνε σε λίγα τ.μ., τότε πρέπει να επισκεφθείς το Χάρτινο Καράβι

Το Χάρτινο Καράβι είναι μία εστία πολιτισμού, τρυφερότητας και ιδιαίτερων βιβλίων για παιδιά, αλλά και ενήλικες, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα συνοικιακό βιβλιοπωλείο που επιδιώκει να γίνει χώρος πρώτης επαφής των παιδιών με το βιβλίο, να το ανακαλύψουν και να το αγαπήσουν. Για να το πετύχουν αυτό, ο Μάνος και η Ευτυχία, επηρεασμένοι από τα ταξίδια τους και την αγάπη τους για τα βιβλιοπωλεία και τα βιβλία, δημιούργησαν ένα μαγικό χώρο που φιλοξενεί βιβλία από επιλεγμένους εκδοτικούς οίκους, εκπαιδευτικά παιχνίδια, δραστηριότητες και εκδηλώσεις πάντα με κέντρο το βιβλίο.

Ο χώρος είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένος ώστε να παρέχει μία συνολική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ένας χώρος από τον οποίο δε θες να βγεις εύκολα και σε προκαλεί να ψάξεις και να μάθεις. Ένα βιβλιόσπιτο βγαλμένο από το βυθό των πιο όμορφων παραμυθιών!

Το όνομα είναι αυτό που ήρθε πρώτο και έδωσε το στίγμα του στην αισθητική του χώρου. Το βιβλιοπωλείο χωρίζεται σε δύο αυτόνομους χώρους με τη δική του ταυτότητα ο καθένας. Ο πρώτος είναι αμιγώς προσανατολισμένος στα παιδιά. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το έντονο μπλε που παραπέμπει στη θάλασσα και το σπαγγί που παραπέμπει στο χρώμα του χαρτιού. Η οροφή είναι κυματιστή με τα δικά της χάρτινα συννεφάκια, ώστε να θυμίζει κι αυτή θαλασσινές καταστάσεις και η λοξή πόρτα παίζει με τα μάτια μας και μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε πάνω σε πλεούμενο. 

Ο δεύτερος χώρος είναι το «μπλε δωμάτιο» και φιλοξενεί τα βιβλία και είδη δώρων για τους ενήλικες. Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο κλασικά, πιο ατμοσφαιρικά και παραπέμπουν στην αισθητική των βιβλιοπωλείων της δυτικής Ευρώπης. Η κρυφή πίσω αυλή είναι ακόμη μία απόλαυση για μικρούς και μεγάλους· μία όαση μέσα στο αστικό τοπίο όπου τους θερινούς μήνες λαμβάνουν χώρα βιβλιοπαρουσιάσεις και λοιπές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η ψυχή του μαγαζιού, η Μαρία, θα σας κάνει προτάσεις και θα σας βοηθήσει να κινηθείτε ανάμεσα σε ράφια και πάγκους –χωρίς να ζαλιστείτε από το κυματάκι– και να βρείτε ό,τι ζητάτε. 

Το Χάρτινο Καράβι, λοιπόν, είναι ένα βιβλιοπωλείο που γονείς και παιδιά μπορούν να βρεθούν μαζί, να πάρουν το χρόνο τους και να ανοίξουν μαζί καινούρια μονοπάτια προς τη φαντασία, το παιχνίδι, τη γνώση και την αγάπη για τους υπέροχους χάρτινούς μας φίλους, τα βιβλία!

Χάρτινο Καράβι

Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια  

Τ: 21 0253 1533

xartino-karavi.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist