Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Το The Mindmap School γεννήθηκε το 2018. Πώς; Από τη γνώση, το μεράκι, την αγάπη τριών εκπαιδευτικών που ήρθαν από το εξωτερικό και δημιούργησαν τη δική τους μέθοδο που βοηθά κάθε μαθητή να μάθει Αγγλικά, καθώς και δεξιότητες μελέτης στα μαθήματα του σχολείου, με τον τρόπο που του ταιριάζει! Ή για να το θέσουμε καλύτερα: να μάθει πώς να μαθαίνει και να μελετά, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ανεξάρτητα από μαθησιακές διαφορετικότητες.

Μπαίνοντας στο χώρο του Mindmap καταλαβαίνεις ότι διαφέρει σημαντικά από άλλους παρόμοιους χώρους σχολείων ή φροντιστηρίων. Τα χρώματα επικρατούν, τα κλασικά θρανία και πίνακες απουσιάζουν, το φως κατακλύζει τις αίθουσες. Όπως μας είπε η Ελισάβετ Κεχαγιά, καθηγήτρια Αγγλικών σε μαθητές με Δυσλεξία, εκπαιδεύτρια καθηγητών στην Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και μία από τα τρία κεντρικά πρόσωπα του χώρου: «Η αρχιτεκτονική των αιθουσών διαμορφώθηκε κατόπιν μελέτης». Και φυσικά ο χώρος συνηγορεί στη μέθοδο διδασκαλίας που πρεσβεύει το Mindmap. Το ερώτημα είναι ποια είναι αυτή η μέθοδος.

Με απλά λόγια, η πρωτότυπη και καινοτόμος μεθοδολογία TMS εστιάζει στους 8 τύπους πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner. Ο τρόπος που ο κάθε άνθρωπος μαθαίνει και επεξεργάζεται την πληροφορία είναι διαφορετικός.

Συνεπώς, σε κάθε μάθημα ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις, χρησιμοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά εργαλεία και σχεδιάζονται διαδραστικές δραστηριότητες με βάση το μαθησιακό προφίλ και τα ενδιαφέροντα κάθε μαθητή. Σε αντίθεση με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, που εστιάζει στο λεκτικό τύπο νοημοσύνης, το Mindmap δημιουργεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που έχει ως αποτέλεσμα ο μαθητής να λαμβάνει την πληροφορία με τρόπους διαφορετικούς, ανάλογα με τον δικό του κυρίαρχο τύπο νοημοσύνης. 

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εμφανή και μάλιστα, πολύ σύντομα. Όπως μας είπε η Ελισάβετ: «Βλέπουμε διαφορά άμεσα. Όσον αφορά το μαθησιακό κομμάτι, παρατηρείται εξαιρετική πρόοδος, ενώ στο συναισθηματικό αναπτύσσεται η αυτοεκτίμηση και η κοινωνικότητα»

Φυσικά, η μέθοδος αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες. Επιπλέον, δεν περιορίζεται μόνο στην εκμάθηση Αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία ή μαθησιακές δυσκολίες. Η μέθοδος TMS στοχεύει και στην ανάπτυξη εργαλείων για δεξιότητες μελέτης στα μαθήματα του σχολείου. 

Στο Mindmap, έχει επιπλέον αναπτυχθεί και η συμβουλευτική για γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, ενώ πραγματοποιείται εκπαίδευση καθηγητών και δασκάλων. 
Η ομάδα του Mindmap έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό. Πλέον, έχει λάβει την πιστοποίηση IT ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και η δική τους συνταγή αρχίζει να εξαπλώνεται. 

Το να μαθαίνεις είναι πάντα καλή ιδέα, μια δια βίου διαδικασία που ανοίγει ορίζοντες. Το παρωχημένο εκπαιδευτικό σύστημα έχει οδηγήσει γενιές να μην αγαπούν τη μάθηση. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Χώροι σαν το Mindmap θα πρέπει να αναδεικνύονται· και κυρίως, να συνεχίζουν την πορεία τους στο χρόνο, ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την εκπαίδευση με τις πιο όμορφες εικόνες. 

The Mindmap School

Λ. Μεσογείων 354, Αγ. Παρασκευή

Τ: 2111131353

https://themindmapschool.gr/

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist