Οι τέσσερις νεαρές γυναίκες Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα και Αναστασία Τσούτση τελείωσαν σπουδές υποκριτικής στην Αθηναϊκή Σκηνή. Μετά σχημάτισαν την θεατρική ομάδα Ανδρομέδα. Το μυθικό πρόσωπο ήταν έτοιμο να θυσιαστεί στο Κτήνος για να σταματήσει εκείνο να κατασπαράζει ανθρώπους και ζώα, ενώ η ομάδα είναι έτοιμη να αποκαλύπτει μέσω έρευνας ό,τι συμβαίνει γύρω μας και να το καταγγέλλει για να μην μένουν οι ατομικότητες ως «άπραγες» Ανδρομέδες βορά στα συμφέροντα των ισχυρών!
Η Ομάδα Ανδρομέδα δηλώνει: « Έχει έρθει ο καιρός, ίσως και να έχει παρέλθει, που θα πρέπει να γίνουμε όλοι πιο αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές που σχετίζονται με την παρενόχληση, τη βία ή την ανισότητα, μέχρι κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα ισότιμο περιβάλλον χωρίς να γίνονται διακρίσεις με βάση την ταυτότητα των ανθρώπων.
Μας ενδιαφέρει οι άνθρωποι που θα δουν τις δράσεις μας, ερχόμενοι σε επαφή μαζί μας, να προβληματιστούν και να κινητοποιηθούν.»
Η πρώτη τους εμφάνιση στον θεατρικό χώρο έγινε με το έργο «Γυναίκες από χώμα», ένα έργο βασισμένο στις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που διαπομπεύτηκαν το 2012. Φέτος ανέβασαν το έργο «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» στον Πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Μια παράσταση που τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστίας. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ. λοιπόν, οι θεατές παρακολουθούν μια θεατρική καταγγελία με μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο για την κακοποίησή τους και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
… “Στο μέλλον θα πρέπει να λογοδοτήσουμε στα παιδιά μας όχι τόσο για τις άσχημες πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών”…
Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ
Από την εμφάνιση του Ανθρώπου στη Γη, το παιδί έχει αλλάξει ρόλο και αξία αμέτρητες φορές. Θεωρητικά υποτιμημένο, υπερεκτιμημένο ή ίσο μέλος της κοινωνίας μας, πάντα όμως εύκολο θύμα στα χέρια των «ωριμότερων»!
Οι συντελεστές της παράστασης μη θέλοντας να εκβιάσουν το συναίσθημα από τους θεατές, έκοψαν τα μαλλιά τους για να μετατραπούν σε άφυλα όντα που διηγούνται σημερινές ιστορίες παιδιών, ζωντανεύοντας τις εξαιρετικές κούκλες και τις μάσκες που κατασκεύασε η Ελένη Σουμή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας που διήρκησε έξι μήνες περίπου, δεν θέλησαν να έρθουν σε επαφή με κακοποιημένα παιδιά για να μην τα αναγκάσουν να αναβιώσουν άσχημες μνήμες.
Στοιχεία από έγκυρους οργανισμούς, γραπτά σημαντικών ανθρώπων για το παιδί, ιστορικά ντοκουμέντα των τελευταίων εβδομήντα ετών, μαζί με αναφορές σε στατιστικές, συγκρίσεις και έρευνες πάνω στον γενικό όρο κακοποίηση του παιδιού, μαρτυρούν ότι εν έτει 2020 υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια παιδιά που ζούνε σε τραγικά άσχημες συνθήκες.
Και στην Ελληνική κοινωνία καταργείται στα σχολεία η Θεματική Εβδομάδα γιατί διαπραγματεύτηκε το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας και ποινικοποιούνται οι καταλήψεις, αν και είναι ένα μέσω έκφρασης των παιδιών, τα οποία τελικά δεν τα επιτρέπουν να ωριμάσουν!
Στην οδό Μελενίκου 26, στο Γκάζι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ. η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα στέκεται στο πλευρό του Παιδιού! Οι θεατές αφυπνίζονται!