Το street food στην Αθήνα κερδίζει τις εντυπώσεις, εμπλουτίζεται και γίνεται όλο και ποιοτικότερο. Για να το πετύχει αυτό, κάποιες φορές χρειάζεται να κοιτάξει προς τα πίσω, στις κουζίνες που μας μεγάλωσαν με πατροπαράδοτες και αγαπησιάρικες συνταγές, για να πάρει ιδέες και μυστικά ώστε να εξελιχθεί.
Αν επιστρέψουμε, λοιπόν, στις γευστικές μας αναμνήσεις, ένα από τα πιάτα που λαχταρούσαμε όσο κανένα άλλο κι όταν το βρίσκαμε στο τραπέζι ήταν τα κεφτεδάκια.
Όχι όμως όποια κι όποια κεφτεδάκια, αλλά εκείνα της γιαγιάς μας, που τα έφτιαχνε με τέχνη και μαεστρία ξεχωριστή από κάθε άλλη γιαγιά.
Τρώγοντας τα κεφτεδάκια του Grannyʼs Meatballs θα αισθανθείς ξανά αυτήν τη γλυκιά αίσθηση της φροντίδας όταν έβλεπες τη γιαγιά σου να πλάθει με τα χέρια της τα κεφτεδάκια, να τα ρίχνει στο τηγάνι με το καυτό λάδι και να τα στριφογυρίζει για όση ακριβώς ώρα έπρεπε ώστε να βγουν ζουμερά και σαρκώδη.
Ως άξια εγγόνια, οι άνθρωποι αυτού του μαγαζιού πήραν τη συνταγή των δικών τους γιαγιάδων και φτιάχνουν κεφτέδες αρωματισμένους με καρυκεύματα που σου σπάνε τη μύτη.
Δημιουργούν όμως και νέους πειρασμούς comfort τσιμπολογήματος. Υπάρχουν κεφτεδάκια με μοσχάρι black Angus γεμιστά με τσένταρ και ντομάτα, του Ινδού από κιμά κοτόπουλου και κάρι, καβουροκεφτέδες ανάλαφροι, ντοματοκεφτέδες με βασιλικό και δυόσμο που μοσχοβολάνε καλοκαίρι και μια vegan πρόταση με φακές και μανιτάρια. Σκέφτεσαι τώρα τι να πρωτοδοκιμάσεις, αλλά σου έχουμε τη λύση: μπορείς να γεμίσεις κουβαδάκια σε διαφορετικά μεγέθη κάνοντας τον δικό σου συνδυασμό από κεφτεδάκια και να τα γευτείς όλα μόνος ή με την παρέα σου!
Κεφτεδάκια χωρίς πατάτες τηγανητές γίνονται; Δεν γίνονται. Μπορείς, λοιπόν, να γεμίσεις ένα κουβαδάκι με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες (ή, εναλλακτικά, με ζυμαρικά), με κεφτεδάκια και μια από τις τέσσερις χειροποίητες σάλτσες (κόκκινη της γιαγιάς, αλά βότκα, ταρτούφο και τέσσερα τυριά) και να βγάλεις comfort αναστεναγμούς απόλαυσης!
Οι χορταστικές ιδέες δεν σταματούν εδώ: τα κεφτεδάκια του Grannyʼs Meatballs μπαίνουν σε πεϊνιρλί με κόκκινη ή λευκή σάλτσα, σάντουιτς και σε ένα burger αλά ελληνικά με κουλούρι Θεσσαλονίκης. Μαζί με τις σαλάτες (ξεχωρίζουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη Caesarʼs με –τι άλλο;– κεφτεδάκια κοτόπουλου) και τους φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα για επιδόρπιο, θα απολαύσεις ένα γεύμα από εκείνα που σε γέμιζαν χαρά όταν ήσουν παιδί.
Το Grannyʼs Meatballs βρίσκεται σε μια από τις ζωντανότερες πλατείες του Παγκρατίου, σε ένα χώρο με vintage φερ φορζέ καθίσματα, από αυτά που είχε κάθε βεράντα παλιά, και «ζεστό» design.
Εκτός από τα υλικά που επιλέγει (καλό κρέας από το κρεοπωλείο της γειτονιάς, τυριά ελληνικά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης), έχει και οικολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας για το dine-in ή το delivery χάρτινες συσκευασίες, ξύλινα μαχαιροπήρουνα και πλαστικά όλα ανακυκλώσιμα. Η σπιτική γεύση, οι έξυπνες παραλλαγές και η eco-friendly προσέγγιση θα έκαναν χαρούμενη κάθε γιαγιά για τα εγγόνια της!