Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Από το 2009 η «Σβούρα» έχει γίνει ένα «καταφύγιο» για περαστικούς, φοιτητές, εργαζόμενους και ανθρώπους της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσφέρει ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς μέσα στη μέρα: από καφέ, πρωϊνό και brunch μέχρι μεζέδες, ρακί και νυχτερινά ποτάκια και cocktails. Πρόκειται δηλαδή γι’ αυτό που οι ιδιοκτήτες του, Κώστας, Μαρία και Ανδρέας, ευφάνταστα συμπυκνώνουν στην περιγραφή «καφεποτομεζεδορακοπωλείον». 

Βρες το δρόμο για την κρυφή πίσω αυλή που θα σε ανταμείψει καθώς ενδείκνυται για ρεμβασμό, διάβασμα ή για ένα ήρεμο καφέ και ποτό.

Στην κουζίνα χρησιμοποιείται μόνο φούρνος για όσα πιάτα απαιτούν μαγείρεμα, και φυσικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κρύους μεζέδες οι οποίοι προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η κρητική καταγωγή του Ανδρέα είναι κι αυτή εμφανής στον κατάλογο με πολλά μεζεδάκια να έρχονται από την μεριά του Νότου: γραβιέρα Κρήτης, κρητική σαλάτα με σταμναγκάθι, μυζηθροπιτάκια, χορτοπιτάκια, απάκι χοιρινό και κοτόπουλο και φυσικά τη ρακί που καταφθάνει από φίλο των παιδιών που ζει εκεί. 

Το πολύ όμορφο χαρακτηριστικό του χώρου αυτού είναι ότι στα τραπεζάκια της «Σβούρας» συνυπάρχει κάποιος που πίνει τον καφέ του με κάποια που ανοίγει τη δροσερή μπύρας της, παραδίπλα κάποιον που παραγγέλνει τον μεσημεριανό του μεζέ με κάποια που ρουφάει τις πρώτες γουλιές του χυμού της ενώ ανοίγει το λάπτοπ για εργασία και το βραδάκι, με φόντο τη Χαριλάου Τρικούπη, νόστιμα cocktails και ποτά για να τελειώσει ιδανικά η μέρα. 
«Σβούρα» λοιπόν, γιατί τέτοια μαγαζιά με καλούς ανθρώπους, παρεΐστικη και χαλαρή ατμόσφαιρα και όμορφο περιβάλλον, είναι μαγαζιά που δεν πρέπει να εκλείψουν από τις γειτονιές και την καθημερινότητά μας.

Σβούρα

Χαριλάου Τρικούπη 170, Νεάπολη, Εξάρχεια

Τ: 210 6466615

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist