Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Η Αδελαΐδα Φιλιππούση και η Κατερίνα Σταυροπούλου, μαζί με μία ομάδα έμπειρων ειδικών λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων και παιδαγωγών βοηθάνε με ευαισθησία και υπευθυνότητα τα παιδιά και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο μικρότερες και μεγαλύτερες δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητά τους.

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο Ανέμη είναι ένας χώρος φιλικός προς τα παδιά, γεμάτος χρώματα και παιχνίδια. Ένα περιβάλλον φιλόξενο στο οποίο παιδιά και γονείς νιώθουν οικεία και μπορούν να αφεθούν με άνεση στα χέρια των ειδικών για να δουλέψουν μαζί πάνω στα ιδιαίτερα ζητήματα του κάθε παιδιού. 

Με άξονα τη θετική ενίσχυση των παιδιών, τη δημιουργία κινήτρων και πνεύματος αισιοδοξίας, και σε συνεργασία με την οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού, εντοπίζονται και αξιολογούνται με έγκυρα και σταθμισμένα εργαλεία οι δυσκολίες που υπάρχουν.

Στη συνέχεια πραγματοποιούνται εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα για την αποκατάστασή τους που βασίζονται σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και στη χρήση ειδικών θεραπευτικών παιχνιδιών. 

Βασικό κομμάτι της δουλειάς και της φιλοσοφίας του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου Ανέμη είναι η ενθάρρυνση των γονέων να μπαίνουν στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η διαδικασία. Παρακολουθώντας τους τρόπους που οι ειδικοί διαχειρίζονται τις καταστάσεις μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά που χρειάζεται στο σπίτι, καθότι ο περισσότερος χρόνος που περνά ένα παιδί είναι στο σπίτι με την οικογένειά του. Οι γονείς στην ουσία καθίστανται συν-θεραπευτές. 

Επίσης, σε συνεννόηση με τους γονείς, οι άνθρωποι της Ανέμης μπορούν να έρθουν σε επαφή με το σχολείο του παιδιού σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο συνεργάζεται και με παιδοψυχίατρο.

Καθώς πολλά παιδιά μπορεί να μην αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές δυσκολίες, αλλά να ταλαιπωρούνται από έντονο άγχος, συναισθηματικής φύσεως προβλήματα ή να χρειάζονται τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους, η Ανέμη παρέχει ψυχολογική υποστήριξη μέσω της ψυχοθεραπείας, για να καταφέρουν να τα ξεπεράσουν. 

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από τις πρώτες ηλικίες μέχρι και τις τελευταίες τάξεις του λυκείου. Αλλά και σε γονείς οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια για θέματα σχετικά με το παιδί τους οπότε και παρέχονται υπηρεσίες σε επίπεδο συμβουλευτικής. Τι πιο όμορφο από ανθρώπους που μπορούν να σκύψουν πάνω από τα προβλήματά μας και με τις γνώσεις και τη φροντίδα τους να βοηθήσουν για ένα καλύτερο μέλλον!

ΣτοψυχοπαιδαγωγικόκέντροΑνέμη 

αντιμετωπίζονται:
Γλωσσικές διαταραχές – Καθυστέρηση ομιλίας 
Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Αυτισμός) 
Μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία 
Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) 
Προβλήματα συμπεριφοράς 
Νοητική υστέρηση 
Ψυχοκοινωνική - Συναισθηματική ανωριμότητα

παρέχονται: 
Λογοθεραπεία 
Εργοθεραπεία 
Ειδική διαπαιδαγώγηση 
Μαθησιακή υποστήριξη 
Συμβουλευτική γονέων 
Ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων 
Ψυχοθεραπεία παιδιού, εφήβου, οικογένειας 
Χορήγηση σταθμισμένων αξιολογητικών εργαλείων 

Ανέμη- Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο

Ιωάννη Δροσόπουλου 3, Αθήνα

Τ: 210 8821101

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist