Έντυπο που διαβάζεται

Site που δεν βομβαρδίζει

Η Ίντριγκα δεν είναι ένα απλό μαγαζί. Είναι στέκι, αναμνήσεις, ατμόσφαιρα· είναι ιδέα. Eίναι από αυτά τα μέρη που λες ότι βρίσκονται στην πόλη από… πάντα. Και για κάθε γενιά το πάντα είναι σχετικό. 

Για εμάς τη γενιά των 90’s λοιπόν, όντως η Ίντριγκα υπάρχει από πάντα, αφού άνοιξε τις πόρτες της το 1981 και από τότε έχει φιλοξενήσει στο διώροφο χώρο της κάθε μαθητική, εφηβική ή ενήλικη γενιά που έχει περάσει από τα Εξάρχεια.

Με όνομα… ιντριγκαδόρικο που μένει στο μυαλό, η μπάρα και τα τραπέζια της έχουν γεμίσει με φιλίες, έρωτες, καλλιτεχνικές ανησυχίες και μεγάλες ή μικρότερες ιδέες.

Με μία δική της μοναδική ατμόσφαιρα, η Ίντριγκα παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, ακολουθώντας βέβαια τις τάσεις της εποχής. Έτσι, από το πρωί βρίσκουμε πολύ καλό μονοποικιλιακό καφέ και σνακς, ενώ όσο πέφτει η νύχτα, οι μπύρες (με την αγαπημένη μας Guiness να σερβίρεται όπως ακριβώς πρέπει), οι ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες (σε μπουκάλια ή κάνουλα), τα καθαρά ποτά και τα κλασικά κοκτέιλς παρελαύνουν ανάμεσα στους θαμώνες. 

Τα τραπέζια στον πεζόδρομο προσφέρονται για καλοκαιρινές ολοήμερες επισκέψεις, ο πάνω όροφος για να βλέπεις τα Εξάρχεια από λίγο πιο ψηλά και το ημιυπόγειο για πιο κλασικά αθηναϊκές νύχτες. 
Όλα αυτά συμβαίνουν υπό τους ήχους της κατάλληλης για κάθε ώρα μουσικής, ανάλογα με τα κέφια των ανθρώπων της Ίντριγκας. 41 χρόνια λοιπόν, στέκει ακοίμητο και σχεδόν συνώνυμο με τη λέξη Εξάρχεια. Εμείς ευχόμαστε τόσα κι άλλα τόσα. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό στους κλασικούς.

Ίντριγκα Μπαρ  

Θεμιστοκλέους και Δερβενίων 60, Εξάρχεια 

Τ: 210 3300936

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist